Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl bir Tekerlekli Sandalye olmalı?

Cakirbey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar dostlarım ablalarım abilerim kardeşlerim.. Ben Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Tekerlekli Sandalyeler ile ilgili çalışmalarım var ve bu yıl sonunda inşallah hazırlamış tasarlamış ve ortaya çıkarmış olacağım. Şöyle bir araştırma yaptım ama net sonuçları 1. ağızdan toplamaya çalıştım. Şimdi de sizlere danışmak, sizlerin hayatta karşılaştığı zorluklara uygun bir çözüm yolu bulmak istiyorum.

Arzu ettğiniz bir tekerlekli sandalyede nelerin olmasını isterdiniz ? Şu olsa şu sorun ile karşılaşmazdık, bu olsa bu olmazdı gibi önerileriniz var ise seve seve dinler ve projemde o eksiği de gidermeye çalışırım.

Saygı ve sevgilerim ile.. Konuyu sık sık takip edeceğim.. Zaman gözetmeksizin aylar yıllar geçmiş de olsa lütfen eklemeler yapmaktan kaçınmayınız..

başarılar dilerim. nasıl katkı yapsam diye düşünüyorum. ortaya ne koyduğunu bilmediğim için bir şey söyleyemedim...

tsrahman

Teşekkür ederim. İlk aşamada bir kardeşimizden rica edip sandalyesini akülü hale getireceğiz. Bir nebze klasik bir akülü sandalye olacak ama onlarda sizlerin çektiği zorluklar var mı ? Giderilmesi gereken sorunlar var mı ? Bunları bilmek istiyorum. Çünkü proje akışını ona göre yönlendirmek istiyorum. Sabit şeyler değil bir soruna hitap eden, bir sorunu ortadan kaldırmış bir sandalye olsun istiyorum.

Cakirbey

Yüz çeşit tekerlekli sandalye, bin çeşit farklı ihtiyaç var. Bir genelleme yaparak "şöyle olmalı" demenin mümkün olmadığı bir alan. Çok daha spesifik sorular sormalısın ki görüşler işine yarayabilsin.

@OturanBoğa Hocam affınıza sığınarak, kesinlikle böyle birşey düşünmüyorum ama o şekilde de sizler farklı bir tip insanmışsınız gibi bir algı oluşmasın diye indirgeyemedim. Kesinlikle böyle bir düşünce olmasın.

Mesela en çok takıldığım konu şu. Akülü sandalyelerinizde ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz ? Yer problemleriniz var mı ? Aileleriniz rahatlıkla araca koyup götürebiliyorlar mı ?

Fiyat konusunda memnun musunuz ? Şu miktarı veriyorum ama keşke şu da olsa sandalyemde diyebileceğiniz şeyleri merak ediyorum. Klişe bir akülü sandalye olsun istemiyorum. Ufak da olsa bir sorunu kaldırsın. Rahat edin istiyorum.

Ya da yokuşlarda sorunlar yaşıyor musunuz ? Bunları aşmak üzerine keşke şu olsa diyebileceğiniz problemleriniz var mı ?

Aklıma gelen sorunlar bunlar.

uçabilen bir akülü tekerlekli sandalye olsaydı ne yokuşlar ne kaldırımlar ne merdivenler sorun olmazdı :rolleyes:

tılafsınlı Nasipse o da olur inşallah :)

Listeme şöyle bir baktığımda en çok yokuş, kaldırım ve merdiven sorunları dinliyor ya da görüyorum.

Aklıma gelen onlarca şey var ama işte asıl sorunları sizlerden duymak bilmek istiyorum. Ki ona göre çözüm yolu bulmak istiyorum.

Yokuşu merdiven i saymakla bitmez.

Hafif olması katlanabilir olması en önemlisi satılan ürünün arkasında durulması yedek parça sı dayanıklılık bunlar benim aklıma gelenler şimdi den allah yardimcin olsun

kesınlıkle hafıflık ve katlanabılırlık.

İlginiz için çok çok teşekkür ederim. Ne kadar fazla yorum olur ise o kadar güzel yerlere varabiliriz.

Malzeme konusunda ilk aşamada yapabileceğim pek birşey yok ama hafif aynı zamanda dayanıklı bir sandalye için fiyatlar uçuk olur. Çünkü malzeme değişmesi gerekiyor.

Benim işim ilk olarak dananımsal ve mekanik olarak diyeyim. Katlanabilirlik, Aküden alacağınız verim, Merdiven çıkmaya yarayacak ek bir donanım vs.

Aslında ilk olarak scooter tarzı bir mekanizma oluşturup çekici mantığı ile hareket ettirmeyi amaçladım ama pek mühendisvari bir çalışma olmayacağı kanaatına vardık. Devrilme durumunu da göz önüne alınca pek kullanışlı gelmedi.

Cakirbey

Akülü sandalyede iki kategori var:

1- Hafiflik, pratiklik, katlanabilirlik, az yer kaplama. Çok da küçük olmayan tekerlekler. Bu tür bir cihazın 10km yol kat etmesi gayet yeterlidir.

2- Güçlü, uzun erimli, dayanıklı, ölçüleri ayarlanabilir olmalı. Eşik aşma aparatı iyi olabilir.

OturanBoğa Tam olarak istediğim şeyler bunlar işte.

İlk madde zaten temel amaç. Tam hesabını yapmadım ama tahmini 8-10 km yol katetme kapasitesi düşünüyoruz.

Eşik rampası. Bu dursun kenarda.

Üst Alt