Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl malulen emeklı olurum?

Ramazan47

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
27.07.2013 girişliyim 1144 günüm olmuş gözümde ve başımda titreme var askere daha gitmedim 2020 e kadar tecilli acaba şimdi SGk'ya başvursam ve hastahane de %60 üzeri verse malulen emeklı olabılır mıyım acaba yoksa daha gün doldurmam lazım mı birde %40-59 arası bir şey verirse hastahane onda kac gün doldurmam lazım. Bu arada 1992 doğumluyum..
İlginiz için şimdiden Teşekkür Ederim..

Malülen emekli olabilmek için,
Hastalığınızın malül düzeyde olması (tam vücut fonksiyon kaybının %60 olması) ve 10 yıl 1800 gün prim şartı vardır.
Malülen emekli olamazsınız.

BuTcHeR

tüm vücut olması şart mı acaba iki gözümde de titreme var bu görmemi engelliyor birde başta doğuştan damara bağlı titreme var (hiç durmuyor) ben 1800 günü tamamlayıp hastahaneye gitsem %60 üzeri vermeleri zor o zaman bir de %40-59 arası bir şey verseler bu sekilde 10 yıl 5000 güne mi tabi tutulacam acaba

%40 veya üzeri bir rapor alırsanız konuşalım.
Ama prim gün sayınız çok düşük.
Çalışabilecek durumdamısınız?

Merhaba arkadaşlar ben 2 Yıllık Ms hastasıyım 3 atak geçerdim rebif 44 kullanıyorum ve kollarımda bacaklarımda güçsüzlük var raporda bana 100 metre desteksiz yürüyebilir yazmışlar 7 tane plak var şuan ve doktor beni ilk gördüğünde neden sürekli istemsiz hareketler yapıyorsun dedi bilmiyorum dedim Ms olduğundan dolayı dedi endişelenme ve yürüme bozukluğu ve duyu bozukluğu var
Sorum şu heyet raporu alabilir miyim

BuTcHeR

tabi çalışabilecek durumdayım prim günümü 1800 e tamamlayıp basvuru yapmayı dusunuyorum, galiba hastaneler direkt olarak yüzdelik rapor vermıyor sgkdan kagıt almam lazım dogru mudur acaba

10 yıl 1800 gün şartını yerine getirdiğinizde sgk ya malülen emeklilik için başvurabilirsiniz.

Malulen emekli olmak oyle kolay deil malesef o hastaneden,o hastaneye surundurup duruyorlar.sagliginiz elverirse primlerinizi artirin.saglikli gun dilerim.

Benim %64 sürekli raporum var prim günüm ve yılımda dolu ama yaşa takıldım malülen emeklilik için baş vurdum sgk ya kabul etmediler sgk nın doktorları rapor oranını düşürüyorlar

Üst Alt