Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl oluyor da aracımın vergi borcu var görünüyor?

ofarko

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar.geçen ay 2011 model ötv siz araç fıat punto aldım.vergi sorguladım ve 324 tl vergi gözüküyor.engelli aracı olmasına rağmen..bu nasıl iş .vergi den muaf deilmi bizim araçlar.?bir bilen varsa bişeyler söylesin...:mad:

vergi dairesine gidin.. yapıyorlar boyle hatalar. ben iki kere odemek zorunda kalmıstım.. trafikten bi evrak eksik olabilir.. tamamlarsınız

ÖTV ile MTV farklı şeylerdir,MTV muafiyeti için bağlı bulunduğun vergi dairesinden ayrıca işlem yaptırmalısın.

ufuk kardeş ,ruhsatla müracat edeceğiz vergi dairesine ozaman?

Aynı saçmalık benimde başıma geldi, dosyadaki eksik evrakı bahane ediyorlar ve engelliye ceza kesiyorlar iş güzar memurlar.

İş güzar diyorum çünki bu tip hatalar memurun işini savsaklamasından meydana geliyor, 3 kez sağlık raporu vermeme rağmen raporum eksik diye 2 milyara yakın ceza kesmişler, gidip kavga ettim dosyayı açtılarki 3 raporda orada duruyor, sonrada yalvar yakar bin bir özür..

Bitmedi... geçen hafta yine aradılar, dalga geçer gibi raporunuz eksik diyorlar, içeri girdim müdürle kapıda karşılaştık, daha önceki tartışmadan tanıdığı için hayırdır ne oldu dedi; dedim senin beceriksiz memurlar raporu yine kaybetmiş, YOK ARTIK DAHA NELER dedi, düştü önüme memur karşısında müdürle beni görünce kuyruğunu kıstırdı bacaklarının arasına özür dilemeye başladı.

Müdür sen git ben soruşturma açtırıyorum dedi, dedim yooook, ver ilişik kesme kağıdını öyle gideyim dedim, sonuçta borcum olmadığına dair yazıyı aldımda öyle çıktım vergi dairesinden...

Yani git vergi dairesine açtır dosyayıda sor neymiş ortaya çıkar elbet.

Ek olarak: Bugün geçmişe dönük ne kadar borç çıkartılırsa çıkartılsın, mtv muafiyeti, aracın sakat kişi üzerine tescil edildiği tarih itibarı ile başlar. Yani, tüm çıkartılan borç kadüktür/geçersizdir.

Üst Alt