Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nazofarenks rahatsızlığından % kaç oranında rapor alabilirim?

ebruırmak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2yıl önce nazofarenks ca tedavisi gördüm şuanda radyoterapi kaynaklı işitme kaybı ve tükürük bezlerim yandığı için yutma güçlüğüm var özürlü raporu almak istiyorum sağlık kuruluna başvurduğumda sadece kbb bölümüne muayene olmam yeterli olurmu birde onkoloji bölümünenden rapor falan almak gerekiyormu?? Bilgi verirseniz sevinirim..

ebruırmak

Selam ebru detaylı görüşelim ben de nazofarenks ca hastasıyım rapor konusunda yardımcı olmak istiyorum sana ..

Slm nazofarenks CA . 13 yildir devam eden ca. Deneyimleri paylasa bilirim. Slm furkan yine bulustuk..

Ben ötv indirimi için h sınıfı ehliyet için istiyorum biz alabilirmiyiz yüzde kaç veriyorlar bide arabayı eşimde kullanabilirim bilginiz varmı

Bana raporlarim da yuzde seksen verdiler. 80le ötv indirimi yok .90ve uzeri Alabilirsen oky.

@onlwolf

Selam abim nasılsın aynen buralardayız zaten :)
@ebruırmak

Maalesef Ötv indirimi olmuyor bizim gibi hastalara ortopedik engel gerekli ben çok uğraştım onun için olmadı ...
Sakın deneme uğraşma Ötv indirimi ve H sınıfı için ..
Ama Engelli raporu alabilirsin yetkili bir hastaneye başvurup gerekli yerlere muayene olursun onkoloji bölümü de dahil ordan da oran veriliyor çünkü , Kbb'den de alırsın sanırım oranın % kaç olur onu bilemem Yetkili Heyet karar verir kanuna göre ..

% 90 ve üzeri oran olursa ancak eşin senin adına ÖTV indirimli araç alabilir ya da bir herhangi bir yakının ..

Bizlere sağlanan bir olanak yok yani öylemi

Bizlere sağlanan bir olanak yok yani öylemi aslında işitme kaybımız var bizede olabilir alabiliriz ama yapacak bişey yok teşekkür ederim

@ebruırmak

Ötv konusunda yok maalesef .. Ancak % 90 oran alırsak o da çok zor zaten ...

Ama onun haricinde % 40 ve üzeri rapor alırsanız bazı sosyal haklardan faydalanabilirsiniz :

Gelir Vergisi indiriminden faydalanbilirsiniz ..
THY de inirimli uçuşlardan
Belediyelere bağlı otobüslere ücretsiz veya indirimli binebilirsiniz ..
Devlet Demir Yollarında seyahat için indirim gibi şeyler ..

Gelir kriterlerinize göre Engelli maaşı alabilirsiniz ..

Arkadaşlar sizin işitme sorununuz varmı durumunuz nedir işitme cihazı hakkında bilginiz varmı acaba

merhaba arkadaşlar

Bende 2004 yılında Nazoferanks ca tedavisi gördüm.%80 vergi indirimim var.

boynumda radyo terapiden dolayı kılcal damar çatlamalrı oluşmaya başladı.sizlerde de aynı durum varmı,var ise nasıl geçirme yolu arıyorsunuz

Son düzenleme:
Geçmiş olsun ,yakın tanıgım bu rahatsızlıktan tedavi gördü, tükruk bezlerı kurudu, kulakta duyma kaybı var,ssk başlangıcınız varsa defterdarlık sevki ile hastaneden %40 rapor alırsanız erken emeklilik şansınız olur ve su, ulaşım, internet ,telefon gibi kurumlardan indirim hakkı kazanırsınız.Ötv li araç almanız için h sınıfı ehliyet olması ve özel donanımlı araç olmalı oda kişiye özeldir başkası kullanamaz.%90 ve üzeri alırsanız yakınlarınız kullanır ötv den faydalanırsınız.

@ebruırmak

% 90 ve üzeri olursa raporun yakının alabilir senin adına ÖTV indirimli ...

İşitme için de ben kullanmıyorum cihaz idare ediyorum çok aşırı kaybım yok gibi ..

Arkadaslar bugun rapor icin basvurdum kbb nazofarenks ca%20 isitme testi icinde %12 yazdi onkolojide %20 yazdi tabi heyet hesabi farkli oluyomus kac oran verirler acaba biliyomusunuz?

geçmiş olsun size nasıl ulaşabilirim acaba bu hastalık hakkında yardımcı olurmusunuz

Selamlar. Bende nazofarenks ca hastasıyım. Rapor için başvurdum sadece hastane onkolojiye sevk etti. %40 oran aldım.

Üst Alt