arkadasim, hiçbir mazeretin yoksa adayliğin kalktiktan sonra tayin isteyebilirsin. ancak bazi kurumlarda bunun da önüne geçmek için personel yönetmeliklerinde 2 yıl calıstıktan sonra ibareler ekleniyor. Adayliğin kalktiktan sonra veya 2 yil caliştiktan sonra gidecegin kuruma dillekceni yazıyosun. boş kadroları varsa ve sende kurumundan muvafakat alabiliyosan elini kolunu sallaya sallaya gidersin... meb, sağlik vs... gibi büyük kurumlarda muvafakati daha kolay verirler.
Bunların dısında
mazeret tayinleri vardir bunlar;
saglik durumundan,
senin veya bakmakla yükümlü oldugun kimsenin; sağlik sartlari bulundugun yerde yaşamana mani oluyo ve sagliğin teehlikeye giriyosa saglik durumundan işe başladigin gün tayin isteyebilrsin. herhangi bir bekleme vs... yapılamaz zorunlu bir durumdur ancak doktordan rapor almak vs... gayet zordur.
egitim durumundan
egitimini tamamlayincaya kadar okudugun yere tayin isteyebilirsin... bunun tam prosedürünü bilmiyorum arastirmanda fayda var.
eş durumundan
eşiniz biryerde devlet memuru ve kademe derece olarak sizden öndeyse onun yanına tayin isteyebilirsiniz. ancak asker ve polislerde diger eslerin onlarin yanına gitmesi gerekmekte diye biliyorum.
bunun dişinda eşinizin toplam 5 yıl yasadiginiz sehirde de sabit biryerde toplam 3 yıl boyunca sigortasi warsa onun yanına da tayin isteyebilirsiniz...