Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne kadarlık araç alınırsa 2022 aylığı kesilmez?

reis55

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ne kadarlık araç alınırsa 2022 aylığı kesilmez?

reis55
yeni yönetmeliğe göre alınan engelli maaşın 170 katına kadar oluyomuşda.yönetmelık çıkmadan araç alanların maaşları kesıldı.en güzeli vakıfa sorup öyle yapmalı hazırki maaştan olmamak için

.mka
2022 aylığında yönetmelik değişikliği yok. Bahsettiğin 170 katına kadar ile ilgili düzenleme vakıflar genel müdürlüğünden alınan muhtaçlık aylığı ile ilgili. Vakıflar yönetmenliğinde böyle bir değişiklik yapıldı ama 2022 aylıkları ile alakası yok. 2022 aylıklarıyla ilgili yönetmelikayrı.

Arkadaşın sorusuna gelince. Araç alırsan 2022 aylığını unut.

Kalem

bende onu anlamıodum hemşom.çünkü arkadaş eylül ayında değişti yönetmelık dıyo.oysa hazıranda olan aracı satıp yenı araç alan üye arkadaşların 2022 leri kesılmıştı. ben lınke bakmadıgm için 2022 için de geçerli sanmıstım
araç alımının maaşa olumsuz etkı etmesını doğru bulmuyom

anladım teşekkür ederim yani kısacası araba alacak paran varsa benden para bekleme demek istiyor devlet yanı bu zengin engellier için yapılmış bir yasa :D

Engelli aylığı alan kişi araç aldığında kesin olarak maaş kesiliyor mu ?

Merhaba
abim %97 zihinsel ve bedensel kısıtlı
7 sene önce bi araba almıştık
ama satıp sıfırlayalım dedik

şimdi aracı sattığımızda ve yeni araç aldığımızda
2022 engelli aylığı kesiliyor deniliyor doğruluğu nedir

kesin olarak kesiliyor mu maaş araç alınınca ?

xx55

benzer durm sitede bi arkadaşın başına geldı.aracı satıp yenısını alınca 2022 maaşı kesıldı
kısaca ya 2022ye devamı seçeceksınız yada aracı.

not:şuan için 7 yıllık araçtan dolayı maaş kesılmedıyse ve o araç işinizi görüyorsa böyle devam edın

Vakıflar yönetmeliğine bu vicdansız ve ard niyetli şartı kim koyduysa veya akıl verdiyse o engelli düşmanıdır.. Şeytanın aklına gelmez.. Bakın şuan yüzde 90 üzeri engelli raporu olanlar ÖTV indirimli araç almaya kalksa aracın ötv indirimli fiyatı 221 bin lira üzerinde ise engelli maaşı kesilir.. 3 ay öncesine kadar onlarca lüks araç bile 180 bin liraya denk geliyordu ve maaşlar kesilmezdi.. Doların yükselmesiyle araç fiyatları öyle yükseldiki maaş kesilmesin diyebileceğiniz hiçbir araö kalmadı.. şuan yüzde 90 üzeri engelli maaşı 1300 lira oldu.. Bu maaşın 170 katı=221 bin liradır.. Bu parayla hiçbir araç alamazsınız.. Resmen engelli raporuyla araç almayın denildi.

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resmen engelli raporuyla araç almayın denildi.

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
haklısın.birde madalyanın ötekı yüzü var.engellıyı kullanıp özellıklede ağır engellıyı adına araç alıolar engellı aracı ya göruo ya görmuo.engelli a şehrınde ise b şehrındekı abisinin psıkolojık baskısıyla mecburen onay verıo yanı gerçekten engellı kullansa engelli için kullanılsa amenna böle bakıncada devlet haklı.kısaca 2 tarafında haklı oldugu yer var.kısaca arada olan engellıye oluıo.gerçek ihtiyaç sahıbı kullanacak olan engellıde hakkından mahrum kalmış oluo

başkan benim birader benim üzerimden honda marka bir araç aldı 145.000 liraya 1 sene fln maası kesmediler sonra arabalar ucunca 2021 eylül ayında yenı yonetmelık ıle maasımı kestiler rayiç bedele bakıyoruz diyorlar sankı aracı 5 sene satıp parasını alacagız çok yanlış bır kanun sonuçta zengin engelliler için cıkmış bır yasa :D

Üst Alt