Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne kötü günlerdi [O an]

gulsahh1

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ahh çocukluk! ne güzel şeydir benim ve bir çoğumuzun mahrum kaldığı o çocukluk. Ne özlemlermiz kaldı içimizde. Bir de en acısı bu dönemin hastanede geçmesi. Hatırlıyorum ilk okuldayım, okul pikniğimiz var herkes gibi hazırlıklar fln neyse o gün geliyor herkes gidiyor ama ben yine hastane yollarındayım. Ne zaman iki üç günlük bi tatil olsa ankaranın yolunu tutardık. Ne kadar zoruma gitmişti onların yanında olamamak o an. Her zamanki gibi yine bişeylerden geri kalmıştım. Babam benim için elinden geleni yaptı ama doktorlarda iş yoktu napalım. Neyse ilk okulu bitirdim 11 yaşında flnm işte akciğerlerden bi rahatsızlık geçirdim. O zamanlar başka sorunlarda var ihmal edildi ve hastalık ilerledi yine ankara yolu göründü.

Anakarada bi çocuk hastanesinde kaldım. Belki bir aydan fazla hapishane gibi yer. Ne refakatçı, ne ziyarerçi yasak hepsi. Dren taktıkları günü asla unutamam nasılda bağırıştım sanki vücudumu parçalıyorlar canım çıkacak gibi nefes alamıyorum. Bir ay sonra başka bi hastaneye gittim. Sanatoryuma 20 gün orda kaldım ve hergünüm korkuyla geçti. Operasyon odası vardır. Hastalar oraya çağrılır. Bir gün çağırdılar dren taktılar, bir gün parça aldılar bunaların ağrıları tarif edilemez ve henüz çocuksanız, kimse sizden katlanmanızı da bekleyemez. Birgün yine çağırdılar diğer trafa dren taktılar artık kaldıramadım o acıyı narkoz verdiler ama ne oldu bilmiyorum hemşirelerle inatlaştım ve uyumadım direndim resmen uykuya. Yoğun bakıma kaldırdılar babama bu kız yaşamaz çıkamaz burdan ölür demişler adam delirmiş. Ne yapaacağını şaşırmış. Peki ben bu arada ne yapıyordum dersiniz yoğun bakımda uykuyla mücadele ediyor birde hemşireleri çileden çıkarıyordum beni çıkarın burdan benim bişeyim yok birde korkuyorum çok kötü şekilde olan kişiler var yanımda. Kimbilir belki uyusaydım bir daha uyanamayacaktım. Yoğun bakımdan çıktım iki yanımda dren taşıyamadığım için tekerlekli sandalyeyle götürüyorlar odama çıkıyorum ve babamı görüyoum korkudan simsiyah olmuş beni o halde gördü daha kötü oldu.(canım babam ben senin hakkını nasıl öderim) bi anenin bakacağı gibi bakmıştır bana. Sonra o opersayon odsı kabusum oldu. Her an korkuyla oturuyorum bana çağıracaklar diye babamı yalvar yakar bahçeye inmeye ikna ediyorum sanki duymazsak gitmezmişim gibi; ama yinede buluyorlardı bir iki kez yine gittim o odaya. allah kimseyi hastanelere düşürmesin.

bunları düşünüp düşünüp tekrar o günleri yaşayıp kötü olmanın alemi varmı

unut gitsin

yaşamaya bak bence

unutmak kolay olmuyor gelecekten bişey bekleyemeyince, artı yaşanaakta bişey olmayınca geçmişte takılı kaldım işte.

yaşamak için bize şans verildi bunu kötü yaşamakta güzel yaşamakta bizim elimizde
kötü mutsuz yaşayınca gazoz kapağından madalya takmayacaklar
ama mutlu yaşarsak kendimiz mutlu olacağız

herşey su ile başladı
hellen keller
kendi yaşam öyküsünü yazmış
kör sağır ve dilsiz bir bayan

okumanı tavsiye ederim

vallahi kendimden biliyorum o kısır döngüden çıkmadıkça hiçbişey olmuyor

sen çalışıyormusun
okuyormusun ne yapıyorsun

ne çalışıyorum ne okuyorum bütün gün evde sabah olsun sonra akşam sonra gece bütün vaktim böyle. sonra yalnızlık, hiç bişey yoluna değil, ne olacakki.

bak güzelim gülşah

ne mezunusun bilmiyorum
milli eğitim bakanlığının açıköğretim ortaokul ve
liselere kayıt yaptırabilirsin (şuan hala kayıt yapılabiliyor)uzaktan eğitimle okulu bitirirsin sonra üniversiteye hazırlanıp kazanırsın okulunu ister uzaktan ister giderek eğitim alırsın
sonra kpss sınavına girersin
yüksek puan alıp
memur olursun

benim bir arkadaşım var çocuk felci kız türkiyenin yarısını gezdi

gulşah uzulme herşeyde bi hayır vardır geçmiştekıler cok guzel neşelı oldugunu anlıosun ama ileri dogru gunlerın ne gosterecegi bellı degil her an herşey degişiebilioo nurıye dogru soluyo boşver unut gitsin die dimi gecektekı yıllarını düşünmeşlısın ii gunler

lise mezunuyum kpss ye gircem ama kazansamda faydası yok üniversite tek hylim ama okmak zor benim için.

gulsahh Tarih: 10.09.2008, 11:59 Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

ne çalışıyorum ne okuyorum bütün gün evde sabah olsun sonra akşam sonra gece bütün vaktim böyle. sonra yalnızlık, hiç bişey yoluna değil, ne olacakki.

ne güzel dedin sabah olsun sonra akşam sonra gece ve sonra yanlızlık yanlızlıkla beraber sanra içinden sessizce karanlıkla konuşuyon keşkeler aklan geliyor kendine keşke keşke diyorsun böyle olmasaydım kader aklına geliyor on durup ben ne yapıyom diyon bunada şükür en azından ailemi iyi göreyim yanımda olsunlar varsın bende böyle olayım diyorsun acını azaltıyorsun ama yinede unutamıyorsun öyle zamanda gündüzleyin karanlıkta kalabalıkta cölde yanlız kalmış gibi oluyorsun dolan gözyaşların iicine akmaya başlıyor insanlara gülerek tek mutlu görüneyim mutlu görsünler diye acıya güldügünü bilmesinler diye gülüyon

Herkes kaderini yaşadıgı bu sınavda Allah cümlemize sabır gönlümüze göre versin anlatmakla bitmez en iyisi bu

Kendini baştan sınırlama, gir üniversite imtihanına kazanırsan gerisi bir şekilde gelir.

Kendi kendine ileriye dönük olumsuzluklar yaratma, herşeye rağmen hayatla mücadele etmek lazım.

Canim arkadasim gecmis oLsun onceLikLe. Buradaki diger arkadasLarin onca mesajini okudum. Usunmeden uzun yaziLari sonuna kadar okuyordum. GuLsah'inki kisa sanirim diye okurken ki, kisada degiL ama sanki o satirLar bitmiyor 1 sayfa doLusu yazi okuyormus gibi geLdi. Acikcasi beni etkiLedi, bu dren diye bahsettigin sey neymis diye googLe'den arastirdim. Dehset iLe okudum.

Ama goruyorumki sende bir umutsuzLuk var. Artik gecmiste kaLdi aciLarin. Hep dua et. Huzur buLmak istiyorsan dua etmeLisin. Rabbim her zaman yaninizda oLur inşallah. Kendi kendine oLmuyor yapamiyorum diye kafanda senaryoLarLa mesguL oLma. Hep iyi niyetLi dusun. Allah yardimcin oLsun.

sağol lawri. o dren denilen şey varya onu küçük bi çocuğun vücudunda düşün beni geçtim bi bebek vardı onun ağlamaları gitmez hala kulağımdan acaba nasıl dayanıyordu o küçük bedeni. hepsi geride kaldı ama bizdende çok şey aldı.

Merhaba Gülşah.Geçmişler olsun arkadaşım.Sana katılıyorum,Allah kimseyi hastahanelere düşürmesin.Küçük yaşlarda yaşananlar asla unutulmuyor bunu çok iyi biliyorum bende.Umarım yaşama tutunmanın yolunu bulur ve mutlu olursun.Çünkü bunu ençok hakeden zaten biz engellileriz.
Kimse bana kızmasın ama burada insanların birbirlerine "şöyle yap-böyle et" demelerine öfkeleniyorum ben.Amaç paylaşmak ve anlamaya çalışmak olmalı.Bence böylesi kişiye daha çok güç-destek verir.Zira hepimiz zaten yaralı insanlarız.Kimse kötü niyetle birşeyler yazmıyor bunu demiyorum.Ama nasihat verince "seninkide bişeymi ne acılar var daha,boşuna dertleniyosun" gibi bişey çıkıyor.Kişi kendini,böyle denince daha fazla suçluyor bence.Ne gerek var,zaten güçlüklerle süren bir yaşamımız var...Herkese sevgiler.

Üst Alt