Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne zaman emekli olabilirim?

aydınlı

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
1970 doğumlu 5680 prim günü ödenmiş sigorta girişi 01-09 1993 iş kazası geçirmiş biri raporu oranı kaç olursa hemen emekli olur

İlk sigortalı olunan tarih?
Şu andaki sakatlık oranı?
Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi var mı? Varsa derecesi nedir?

ilk sigorta giriş.01-09-1993.doğum tarihi 1970.5680 gün prim var.çalışırken iş kazası geçirmiş tedavisi devam ediyor.rapor oranı yok sağ el parmaklarında kısıtlamalar var.nasıl emekli olabilir.

%60ın üzerinde rapor alman gerekir

Sadece sag el parmaklari kisiti ile yeterli oranda rapor alma sansiniz yok..

İş kazası sonucu oluşan işgücü kaybı oranı % 10 ve üzerindeyse, sürekli iş göremezlik geliri bağlanır.

Ama, sakat statüsünde erken emekli olabilmek için, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilmeniz şart. Aksi halde erken emekli olamazsınız. % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirimi elde ederseniz, emeklilik kriterleriniz:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

İlk sigorta giriş.01-09-1993-doğum tarihi- 12-18-1970 5680 gün pirimim var. işkazası sonucu sürekşi işgörmezlik maaşı başvurumda ankaradan % 41 raporum çıkmış bböylelikle hemen emekli olabilirmiyim

Vergi indirimi için başvurmuşsanız ve 3. derece olarak dönmüşse evet hemen erken emekli olabilirsiniz, ayrıca hem iş kazasından dolayı iş göremezlik geliri alıp hem emekli olabilirsiniz. Fazla olanın tamamını, az olanın yarısını alırsınız.

Şuan çalışmıyorum vergi indirimine başvurmadım.sürekli işgörmezlik için başvuru yaptım burdaki raporum % 41 vergi indirim için tekrar rapor istenirmi izlemem gereken yol nedir.

Üst Alt