Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne zaman emekli olurum? Erken emekli nasıl olurum?

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 25.03.2013'te özel bir şirkette engelli kontenjanından sigortalı olarak işe başladım. Ne zaman emekli olabilirim. Toplam sigorta prim gün sayısı:364 ama ayın 15'nden sonra 394 günüm olacak. 29 yaşındayım. Erken emekli olabilir miyim? Kaç yaşında emekli olurum.

İyi forumlar.

ilk sigorta giriş tarihiniz ve doğum tarihiniz nedir.

@officer;

q4ud7.jpg

Doğum Tarihim: 1984.

sigorta giriş tarihimi nasıl nerden bulabilirim esgm'de aşağıdakiler yazıyor.

q8mfw.jpg

Rapor oranına göre aşağıdaki tabloya tabisin:

2008_oncesi.PNG

arkadaşlar tabloya göre 18 yıl-4080 gün sonra emekli olacağım. 394 gün sigortam olduğuna göre kaç sene sonra emekli olurum? Aşağı yukarı 1 sene sigortam olduğuna göre 17 sene sonra emekliyim. 29+17=46 yaşında. Doğru mu hesabladım? Teşekkürler :) Galiba sorunun içinde cevabını da verdim :D

OturanBoğa;

acaba ben malulen emekli olabilir miyim 1800 prim gün sayısını doldurduktan sonra? Sigorta başlangıcından bu yana 13 sene geçmiş. Sigorta günüm 394. Aşağıdaki rahatsızlık (psikotik bozukluk) bendeki. Rapor oranım E.

q8yb1.jpg

Vergi indirim hakkı kazanır iseniz 18 yıl 4080 güne tabi olursun. 07.03.2000+18: 08.03.2018 tarihinde emekli olmayı hak edersin yalnız bu tarihe kadar prim ödemeni 4080 güne tamamlaman gerekli..

Arkadaşlar emekli olabilmem için vergi indiriminden faydanalanmam şartı mı var? Bunun için nereye gitmem gerekiyor.

bu vergi indriminden yararlandığımızda maaşımızdan vergi kesilmiyor dimi? Şimdi ben 770 tl alıyorum ve bu indirimden yararlandığımda 900 mü olacak? Vergi indiriminin zaten engelli olanlara otomatikmen yapılması gerekmez mi? Bu vergi indiriminden faydalanmadan emekli olunamıyor mu?

% 40-59 rapora karşılık 3. dereceden sakatlık indirimi alırsanız, evet, maaşınızda 25 TL bir artış olur

Üst Alt