Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne zaman emekli olurum, ne kadar alırım ve ne kadar sürer?

AHMET SAGLAM

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
18.10.2017 tarihinde %62 engelli raporu aldım, işyerime bildirdim iş yerimden çalışmakta olduğuma dair yazı alarak ve vergi indirim için vergi dairesine baş vurdum.
Soru1.Bu süreç yaklaşık kaç günde tamamlanıyor?
Soru2.Emekli olur isem yaklaşık ne kadar maaş alabilrim?(ortalama 4200 brüt maaş ile)
Soru3.Emekli Maaşımda düşme olurmu?
Soru4.Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilirmiyim?
Soru5.Bu süreç tamamlanana kadar beni işten çıkartabilirler mi?
Selamlar

Ahmet bey; 1, yaklaşık iki ay falan surer 2,maaşınızı emekli maaşı .com dan hesaplatabikirsiniz.4,vergi indirimi alarak emekli olursanız çalışabilirsiniz mahsuru yok.5,işten çıkartma farkĺi birşey çıkartırlarsa haklarınızi vermek durumundalar.ama siz vergi i dirimine başvurdunuz diye çıkarmazlar

Emeklilik olmam hakkında bir değiklik olurmu çıkartılma durumunda

Merhaba Ahmet bey,

Öncelikle geçmiş olsun. 2016 yılında açmış olduğunuz başlığa güzel bir haberle dönmüşsünüz. Emeklilikle ilgili sorularınız için @ozgurmeric74 beyden yardım alalım :)
AHMET SAGLAM

MERHABA
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN.

Cevap.1. Vergi indirimi vergi dairesinin yoğunluğuna göre 2-3 ayda işyerinize gelir.
Cevap.2. Bu işe giriş tarihiniz 2000 yılı öncesi 2000-2008 yılları arası 2008 yılından bugüne kadarki primleriniz ayrı ayrı hesaplanılarak çıkartılır. çotanak28'in dediği gibi emekli maaşı.com dan e devletten çıkaracağınız prim gün sayınızı kopyala yapıştır yaparak öğrenirsiniz.
Cevap.3. Emekli maaşınızda düşme olmaz normal yaşlılık aylığı alırsınız.
Cevap.4. Sgdp 52,50 tl ödeyerek çalışabilirsiniz.
Cevap.5. Zaten emekli olmak için müracaat yaparken çıkış alıp tazminatınızı alacaksınız. çıkartılma durumunda tazminatla beraber ihbarınızıda ödemek zorunda.

Işler yolunda giderse (maliye raporunuzu onaylarsa) prim ve gün şartını tamamladıysanız en geç 3 ay içinde emeklilik başvurusu yaparsınız.

Hayır olmaz. Sadece vergi indirimi başvuru sırasında çalışıyor olunması şarttır.çünkü kanun gereği gerçek kişiler vergi indirimine başvuramaz. Tüzel kişiler yani şirketler sigortalı çalışanları için başvuru yapabilir.
Vergi indirim yazınızda çalıştığınız işyerine e-tebligat ile tebliğ edilir ve vergi indirim yazınızı işyerinizden alırsınız.

Aldığınız vergi indirimi yazınız,rapor fotokopiniz,işten çıkış bildirgenizle size sadece emeklilik başvurusu yapması kalır.yaKlaşık 2-2,5 ayda maaşınız bağlanır.

Bu süreçte başvurunuzu ne zaman yaparsanız maaşınız başvuru tarihini takip eden aybaşı itibaren başlar. örneğin 30 kasımda başvurursanız 1 aralıkta maaş işlemeye başlar.1 aralıkta başvuru yaparsanız 1 ocakta işlemeye başlar.

Özgür bey öncelikle İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
benim prim gününüm e devlette 10bin gün olarak görünüyor.
Benim bir sorum daha olacak.

emekli-maası.com adresinden hizmet dökümünü kopyalayarak hesaplanan emekli maaşı ne kadar doğrulukta oluyor.gerçekten orada gösterilen rakam kadar maaş bağlanabiliyor mu?

verilen sonuçta bir net ödenecek maaş + ek ödeme görünüyor.bu ikisinin toplamı ödenecek maaşı gösteriyor galiba .ben vergi indirimide aldığımdan sonuca %5 ilave etmelimiyim.

AHMET SAGLAM

merhaba

tüm forumları inceledim. Forumdakiler,emekli maaşı bağlananlar emekli maaşı.com nokta atışı yapıyor diyorlar.

Bende başvuru yaptım yakında sonuçlanır. Size o zaman net bilgi yazarım. Sgk sitesinde 1.595 emekli maaşı.com da ve excel tablosunda 1.783 tl çıkıyor. Bakalım hangisi doğru hesapladı.

zaten emekli maaşı.com da ne kadar ek ödeme alacağınız ve net alacağınız görünüyor. bildiğim kadarıyla ek ödeme %4

Üst Alt