Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne zordur anne olmak! Hele bizim ülkemizde ve bir de engelli çocuğunuz varsa...

türkan34

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ne zordur anne olmak hele bizim ülkemizde birde engelli çocuğunuz varsa....kendinizi buna hazırlamanıza imkan vermezler .önce vah vahlar sonra bir bakmışsınız yapayanlızsınız.kızım ilk doğduğunda büyük bir şok ve şaşkınlık yaşadım.kendi içime kapandım.psikolojik olarak yıkıldım.neden ben sorularıyla yıprattım kendimi.kabus dedim uyanınca herşey yoluna girecek.sonra doktorlar olumsuz sonuçlar daha büyük yıkıntı.kendiniz için birşey düşünmüyorsunuz.gelecek korkutuyor aslında.nasıl olacak kendini tanımaya başlyınca ne cevap vereceğim?benim kızım ergenliği çok erken yaşadı.7 yaşından itibaren sorunlar başladı.beni sen dünyaya getirdin.senin yüzünden böyleyim.sorunu ayaklarında.okula giderken oyuncak bebeklerinin ayaklarını koprtır yanıma bırakırdı.hep empati kurmaya çalıştım.onun yerinde ben olsam ne yapardım diye.sonra psikolojik destekalmaya başladım hem onun hem kendim için.kızımı bir şekilde hayata hazırlamak için.şimdi 20 yaşında.tedavi süreci başldı.birçok engelsiz insandan daha pozitif.hayatla barışık.ewet ben anneyim.kızımla hayatla barışık olmasından dolayı gurur duyuyorum.

Neden sizsiniz, çünkü siz herkesin gıpta etmesi gereken özel bir annesiniz. Bunun farkınada çok geç olmadan vardığınızı düşünüyorum. Çünkü sizi özel yapanlardan bitaneside bilinçli davranmış olmanız. Başkalarının söylediklerine kulak asmamışsınız, görmezden gelmişsiniz. Kızınızında davranışlarına gücenmemişsiniz. Aksine onu anlamaya çalışmışsınız. Aynı şekilde kızınızda sizin gibi bir anneye sahip olduğu için çok özel ve şanslı..

Kızınızıda aramızda görmeyi, tanımayı tanışmayı çok isteriz. Birde kendisinden yaşadıklarını, pozitifliğe giden yolda adım adım bütün basamakları bizimle paylaşmasını çok isteriz. Çünkü buradaki diğer annelerimizin, arkadaşlarımızın engelleri birebir aynı olmayabilir ama kendisine aynı soruları soranların cevaplarınıza çok ihtiyaçları var. Herkesin mutlaka yukarıdaki yazdıklarınızı yaşadığı bi dönem olmuştur, olacaktırda.

Tedavi sürecinide en kısa süreçte atlatmanızı diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Sabır ve kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle..

annem bana hep ben , sen dünyaya geldikten sonra dünyayı daha ışıklı gördüm der :)
sabır sadece siz annelerin gücü sevgisi desteği ile biz yaşamı kabulleniyoruz inanın türkan hanım anne çok etkili

Allah bütün annelerimize sabırlar versin. Onların bu durumlarını gördükçe Cennet neden annelerin ayaklarının altında daha iyi anlıyorum :)

hepinize teşekkür ediyorum.ben sadece evladı için en iyisini yapmaya çalışan bir anneyim.tüm anneler gibi:eek:

Sizi ve kızınızı tebrik ediyor, Allah yâr ve yardımcınız olsun diyorum.

çoooook teşekkür ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun

siz eli öpülesi bi annesiniz...inşallah herşey hayırlısı olur kızınız ve sizin hakkınızda

ANNE demek YÜCE BİR KAVRAMDIR BENCE ...

Ne babaya ne kardeşe ne abiye ne de SEVGİLİ ye benzer .. '' O '' en iyisidir,en güzelidir ...

Türkan Hanım Bu Arada Geçmiş Anneler Gününüzü Kutluyorum ve ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM ... ( YAŞIM 22 ) :)

Kızınızı her ne olursa olsun yalnız bırakmayın hep yanında olun .. ANNELERİN aşamayacaği engel yoktur ...

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN .. SAYGILAR ..

Furkan ..

Şu hayattaki tek dayanağım annem tekrar dünyaya gelicek olsam aynı annenin evladı olmak isterdim ewt çok zordur engelli ailesi olmak ama en zoru o engeli birebir yaşamak. çok erken hayatın çirkinlikleriyle karşılaşıyosunuz tutunabilmek için yeri geliyo duymuyosunuz görmüyosunuz isyanın eşiğine geliyosunuz susuyosunuz çok şanslıyım ki benim sağlığım için kendi sağlığından ödün verecek kadar fedakar bir anneye sahibim bunun yükü de çok ağır ..
Küçük yaşta başladım tedavilerime kendime ve anneme söz verdim asla pes etmicem ki etmedim de allahıma çok şükür tedavilerim olumlu sonuçlar veriyo hiçbizmn ewt benden kötüleride war demedim hep ama benden iyileride var dedim ve o şekilde bi yol izledim kadere razı gelinip hiçbirşey yapılmaması bana acizlik gibi geliyo çünkü bizler bu şekilde dünyaya gelmiş olabiliriz ama sağlığımız için çaba da göstermek zorundayız yılmamak zorundayız
evt bu toplumla yaşamak çok zor eğer bir sağlık sorunun warsa hep ikinci plandasındır isim bile takarlar ENGELLİ. Kendimle dalga geçebilmeyi öğrendim çok zor oldu ama öğrendim belkide birçok sağlıklı insanın öğrenemediği şeyleri öğrendim en başta yalnızlıkla başa çıkabilmeyi sizler de biliyosunuz ki düşenin dostu olmaz ama benim mükemmel dostluklarımda var beni hiçbizmn yalnız bırakmayan hep düşünmüşümdür bu şekilde dünyaya gelmeseydim acaba nasıl bi hayatım olurdu belki daha kötü ...
Hiç bir zmn kendme acımadım kimsenin acımasınada izin vermedim kimsenin haddine değil çünkü hiçkimsenin 1 dk sonrası için garantisi yok ewt belki yalnış belki doğru ama insalar başlarına gelmeden anlamazlar ozmn anlamaları için başlarına gelmelerini diliyorum hemde yürekten. Benim Sol ayağım sağ ayağımdan 10 cm kısaydı aksayarak yürüyodum eşitlenmesi için 17 yıl bekledim ben doktora gittiğimde bana ewt eşitleyebiliriz dediğinde tek sorduğum babet giyip giyemiyeceğimdi ne acısı umrumdaydı nede başka bişey ve giydim çok zor bir süreçti ama mutluydum günlerce aralıksız ağrılarıma rağmen mutluydum etrafıma hep gülücükler saçmayı seçtim çünkü hayattan başka hiçbir beklentim yoktu şimdi ise 20 yaşındayım uzama ameliyatları oluyorum 20 cm uzadım 15 aydır ayağımda demirler var yatıyorum hayatım çok zor şuan ewt ama umrumda mı hayır çünkü ben uzadım bundan ötesi war mı :)
Çok ağrılarım olduğunda açıyorum netten elbiselere seni giyicem az kaldı diyip kendimi motive ediyorum biliyorum ki bir of desem kaldıramıcam o yüzden hayat bana ne yaparsa yapsın dimdik ayakta durucam pes etmek bana göre değil kendi kendimi motive etmeye başladığım gün büyüdüm aslında ben kimseden bizleri anlamasını istemiyorum çünkü bizi en iyi kendimiz anlayabiliriz ve istersek biçok sağlıklıyım diye geçinen insanlardan daha sağlıklı olduğumuzu kanıtlayabiliriz.
Türkan34 ün kızıyım söyledikleri için teşekkür ediyorum onun sayesinde de bukadar güçlüyüm bukadr barışığım rabbim herşeyden onca onun eskikliğini göstermesin.

oğlum 3 yasına geldi bakıyorum birşeyler ters eşime diyorum sen çocukta sorun arıyosun diyor.Baktım çocuk televizyona kulağını dayıyor bigün.Aldım oğlumu yanıma bir işe girdim gece çalıştım gündüz çocuğumu başka şehire doktora götürdüm 2 saat uykuyla 12 saat çalıştığımı bilirim oğlumda solda ileri sağda orta ileri işitme kaybı çıktı o gün hastane dünya başıma yıkıldı 3 ay oğlum görmediği yerlerde gizli gizli ağladım.Cihazlarını aldım eğitime götürdüm.1sene mücadele ettim sonra eşimin aklı başına geldi sanırım destek oldu.Şimdi oğlum duyuyor konuşuyor normal ilkokula gidiyor.Emek verirsek dağlar bağ olur.Beklersek birilerinden bağlar bile dağ olur.ALLAH herkesin yardımcısı olsun

Üst Alt