Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden benim başıma geldi ki!..

Rosemy2015

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. sizinle paylasmak istediim bir konu var . öncelikle 22 yasındayım yaklasık bir 10 yıl önce felan baslayan bir işitme kaybım var . pek bir bilgimiz yok neden oldugu ile ilgili sadece sinirlerimin zarar görmesinden oldugunu biliyorum bi yer de bir doktor demişti . Tabi o psikolojiyle hiç düşünemiyor insan .

yıllar gecti öncelik le lise yıllarımdan kısaca bahsetmek isterim . arka sıralarda birkaç ders dısında sürekli uyuyan , içine kapanık , gözlerden uzak durmya calsıan biriydim. Çünkü cihazlarımı kullanmamıstım. Kimi zaman gurur kimi zaman utanc duyup sadece eve gittiimde kullanıyordum . Eksikliğini hissettiim zamanlar psiklojik olarak daha da yıpranıyordum o dönemler. Zor da olsa yıllar gelip gecti mezun oldum . Dolayısıyla okulu bom bos gecirdiimden sınıavlardan istegim sonucları alamadım . Ama pes etmedim son 2 senedir kanal içi cihazlarımı çok geç olsa da kullanmaya basladım .

Mezun olarak geçirdiğim 5. senem de üniversite kazanıp baska bir sehirde hayatımı sürdürmek istiyorum . Ailem pek sıcak bakmıyor. en son ekpss sınavına basvurmamı istediler. Yanlıs anlamayın sınavı kötülemek gibi olmasın öyle bir niyetim yok. Sadece hayallerimin ardından gitmek istiyorum. Ama pek halimden anlayan yok tabi.

Neyse bu kulaklıkları kullanmama ragmen ki duyamayısım moralimi daha da çok bozuyor. bu hastalıgımı bilmeyen bir arkadasım gecen gün '' Senin kulaklar duymuyor sen kulakcıya git '' dedi . Bazen diyorum hayata baska bir sehirde baska insanların oldugu bir ortamda sıfırdan tekrar baslayım . Ama yakın cevremde böyle gereksiz insanlar görüyorken elin oglu km bilir ne yapmaz diye düşünüyorum. Asagı tukursem sakal yukarı tükürsem bıyık. Ne yapıyım hayat zor gecinip gidiyoruz da insan sormadan edemiyor ''neden ben? '' diye . Yani bilmiyorum her geçen gün daha da uzaklasıyorum hayattan.. Herkesi sevgiyle selamlıyorum . içimi döktüm rhatlarım belki dedim..

Neden ben diye sorma hep benden daha kötüleri var diye şükret hayatı kendine zehir etme .

MERHABA Rosemy2015...senin psikolojini anlayabiliyorum....zor bi süreç...dahaçok gençsin...bende senin gibi düşünüyordum ama keşke düşünmeseymişimmmm...şimdi hayata bakış açım farklı...hiçbirşey kendinden önemli değil...söz konusu sağlığın içinse çok güçlü cihazlar var dene bak araştır....ekpss'yi denemeni dilerim inşallah başvurmuşsundur...ayakların üzerinde dur ve pes etme...sevgiyle hoşça kallll

öncelikle çok geçmiş olsun,aynı sorunları bende yaşadım,işitme kaybım sonradan işitme sinirlerinden dolayı oluştu bendede,tabi çok zor dönemler yaşıyorsun ama bir süre sonra alışırsınız sizde,yaşınız çok genç asla hayattan kopmayın.zamanla herşey düzelir.yeterki siz kendinize olan güveninizi kaybetmeyin,allah korusun daha zor engellerle yaşayanlar var bu hayatta bunu hiç bir zaman aklınızda çıkarmayın,herşeyin başı saglık,allah yardımcıınız olsun..

Mutluluğu herkesle paylaşabilirsin ama acıyı paylaştığın insanlar özeldir…

İnsanın büyüdükçe mi artıyor dertleri, yoksa; insan büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri!

zekiş , ayşe03 , hakancan06 , He-man Arkadaşa söyleyin ya bizim başımıza gelmedi sana gelmiş deyin. Neden sen deyin? Biz sapasağlamız Dünyada bir senin başına gelmiş deyin. "Neden Ben?" Ben nedir Enaniyettir. Şeytana esir olmaktır. Arkadaş dünyanın geri kalan kısmını unutmuş.
Rosemy2015 Arkadaşım varsa değişme yolumuz gel ben duymamaya razıyım. Benimkileri sen senin problemleri de ben alayım.

Bende rahatlamak için sana içimi dökmüş oldum bilesin.

Yazıno okuyunca tüylerim diken diken oldu aynı durumu yaşadık senin yaş küçük sadece

flora19 Girmesen olmaz araya. Benim yazı sana da gelsin o zaman senden önceki yorum.

Ben cihazı ortaokul dönemi takmaya başladım iki kulağımdada var kayıp keşke teki iyi duyaymış bir cihaz kullandım ilkin 10sene kadar sonra çift cihaz aldık.cihazı kaç yıldır kullanıyosun

Rosemy2015

Bu kadar önemli bir konuda bilhassa ailenin tam ilgilenerek hastalığın tam teşhis ve tedavisini yapması yaptırması lazımdı, belki yeni başladığından hastalık çözüm bile bulunabilirdi. (belki cahillikten belki parasızlıktan olmuş olabilir.)

Neyse artık yapılabilecek fazla bir şey görünmüyor ama hayata pozitif bakmak ve bu durumu kabullenmek önemli, geçmiş olsun.

Ben de bu soruyu çok sordum kendime, belki de yaşamış olduğum sıkıntıların ergenlik dönemine denk gelmesi psikolojimi de olumsuz etkilemişti. Şu an 33 yaşındayım ve geçmişi düşündüğüm zaman pişmanlık duyuyorum. Ne kadar gereksiz düşüncelermiş diye. Sanırım durumu kabullenmekte zorlanıyorsun ama başka da çaren yok maalesef. Psikolojik açıdan destek alabilirsin istersen. Yardımı olacaktır mutlaka.

önce kendinle barışmalısın, hayattan keyf alabilmek için. İnsanların seni anlayabilmesi için ..

sonra şunu sormalısın kendine insanları anlamak ve anlaşılabilmek mi önemli olan yoksa dış görünüm mü ? ki bence dış görünüme zararı olduğunu sanmıyorum işitme cihazlarının ..

eğer ki bu sorunun cevabı anlamak ve anlaşılabilmek olursa senin için iyisinden bi işitme cihazı kullanmaya başlaman hayatta çok başka açıcan bakmana ve insanlarında sandığın kadar kötü olmadığı kanatine ulaşıcaksın ve herşey çok daha güzel olucak senin için ..

inan ki insanlar aynıdır başka şehirede yerleşsen aynı sorunlar ile karşılaşıcaksın ve bu durum daha çok sorunlara depresyon ve içe kapanmalara neden olucak ..

Ben buyum de herkese ama öncelikle kendine ben buyum de ve kabullen olduğun durumu ancak bu şekilde hayat 'ın yoluna girer bunu bil
Seni olduğun gibi kabul edenlerle arkadaşlık et diğerlerini umursama
E k ps s ye gir puanın yanında dursun hem ailenin de gönlü olur

Öncelikle geçmiş olsun dilerim. işitme cihazlarında kullanan herkesin bildiği gibi ince ayarlar çok önemli şikayetçi olduğunuz yönler odyometriste söylenmeli ve ona göre cihaz ayarlanmalı. tabii işitme kaybınıza uygun cihaz da kullanmalısınız. Öncelikle cihaz aldığınız yere giderek güzelce ayarlamasını isteyiniz. Yolunuz Çoruma düşerse İlkduyum İşitme Cihazları Merkezi olarak yardımcı olmaya bekleriz.

dostum başkalarının ne dediğine bakma bazen mekan değiştirmek gitmek ilaç gibi gelr insana....
naçizane tavsiyem üniversite mutlaka oku orda ki ortamı gör bak bir insanın ömrünün en güzel yılları üniversitede geçer ben bunu geç anlamadım ama olsun birşeyler gördük yaşadık ... o yüzden ailenin yanında da olsa mutlaka üniversite oku....

Üst Alt