Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden ilaçsız uyuyamıyorum?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
İlaç içmediğim zaman uykum devamlı bölünüyor gece sürekli uyanıyorum toplasan 3 veya 4 saat ancak uyuyabiliyorum bu hastalığın bir etkisi midir yoksa bünye ilaçla uyumaya alışmış mıdır ?

İlaç yoksunluğu antipsikotik ilaçlar yapıyor. İlaç içmediğiniz zaman uykunuz gelmiyor

Sanırım hastalıklarınızdan dolayı ilaç kullanmanız gerekiyor. Kullanılmadıgında uyku gelmiyor. Kafa rahatlığı önemli kafa rahat olunca uykuya daha rahat dalınıyor

Çoğu psikiyatrik hasta uyuyamama problemi çeker. Ben de ilaç(ketyapin) içmezsem günlerce uyuyamıyorum o yüzden düzenli kullaniyorum.

@CORTU, bipolarim akşam uyumak için cedrina 400 mg. ,risperdal 2 mg. içiyorum yoksa uyuyamıyorum ya da çok az uyuyorum sabahın köründe de uyanıyorum.

İlaçla bazı kimyasalları hazır alıyoruz ve beyinde bu kimyasalları üreten bölge tembelliğe alışıyor. Dolayısıyla ilaca mahkum bir hayat sürüyoruz.

Bende bipolarım. Uyuyabilmek için 600mg cedrina + 10mg rexapin alıyorum. İlaç almazsam 2günde1 uyuyorum.

vallla bende uyuyamıyorum ama benim kisi psikolojik.. kafaya çok takıyorum herşeyi..şair ne güzel demiş :

yastık değil kafa rahat olacak
döşşek değil vicdan rahat olacak
ve insan yorgana değil
huzura sarılıp uyuyacak.....

Sokrat kardeşim 365 sayfalık ve arkasında muhtelif bilgiler olan duvar takvimleri vardır bilirsin. Bu konuda orada geçmişte okuduğum bir kıssayı sana aktarayım mı aktarmayayım mı diye uzun uzun düşündüm zira dalga geçtiğimi düşüneceksin diye endişe ettim ama sonunda okuduğumu yazmaya karar verdim. Tekrar ediyorum maksat dalga filan geçmek değil.

Aklımda kaldığı kadarı ile takvim yaprağının arkasında şunlar yazıyordu.

Uykusuzluktan dert yanan bir zat bir âlim şahsa gider ve derdini anlatır. “Hoca efendi derdime bir çare” der, “uyuyabilmek için ne yapmalıyım?” diye sorar.

Hoca efendide şunu söyler: “Abdest alıp namaza dur, şeytan zaten sana hemen musallat olacak, uykunu getirecek ve esnetmeye başlatacak. Rahat rahat uyursun.”

Selametle

@alifatih1958, eskiden ne zaman namaz kılmak kitap okuma istesem uykum geliyordu.

Maalesef ilaçlardan sonra uykusuzluk baş gösteriyor. Ayrıca ilaçları kullanan kişiler gündüz uyuyamaz. Şöyle bir kestireyim dese uyuyamaz.

Ilaçlardan gündüz uykusunuda etkiliyor

@xdedahii, ilaçlar mı sebep oldu diyorsun ilaçsız uyuyamamamiza hastalık yüzünden değil mi yani ilaç içmekten mi oldu ?

@sokr@t,

Aslında bu hiç önemli değil. Önemli olan uyumak. İlaçla ilaçsız fark etmez. Yaşam o kadar zor, stresli ve yorucu ki, bir de üstüne psikiyatrik ilaç kullanılıyorsa, zaten uyku haramdır! İlaçla uyumak mümkünse, mis! :)

@OturanBoğa,
çok doğru dedin usta valla kitabın ortasından konuştun yaklaşık 20 senedir antidepresan ilaç içiyorum. sıfıra sıfır elde var sıfır iş yok güç yok para yok hiç birşey yok... nereye varacak bizim sonumuz ??? batsın bu dünya beee...

@alifatih1958,
vermiyor abim vermiyor aksine her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz.. nereye varacak bizim sonumu batsın bu dünya beee.. yaşamak uyumka haram bizlere....

@smurf,

Hastasysan o kimyasallar bozuk oluyor zaten ne tembelleşmesi. Ben zaten ilaçlara tedaviye başlamadan önce zaten günde 1 saat uyuyodum giden gitmişti zaten. İlaca laf etmeyin

@OturanBoğa haklısınız yaşam çok zor yorucu ve stresli biraz bakış açısı önemli sahip olduklarımızın iyi yanlarını görebilmek düşünceler söylediklerimiz hayatımızı etkiler. Olumsuz düşünsekte stresli de olsak zaman geçiyor. Stressiz yaşasak az stresi yönetebilsek sahip olduklarımızın iyi yanlarını görüp. Olumlu düşünsekte zaman geçiyor

Beyin kimyamiz bozulmuş bizim olumsuz düşünceler istemsizce geliyor akla kim bile isteye olumsuz şeyler düşünmek ister ki !

@sokr@t,

Normal kişilerde de olumsuz düşünce otomatik olarak gelir. Olumlu düşünce üretmek için çaba sarfetmek gerekir deniliyor.

@osmangazi, çaba sarf ediyorum zaten ama 10 sene önceki olay ve kişiler aklıma geliyor ve sinir oluyorum sanki dün olmuş gibi

İlacı birer ya da ikişer gün arayla içiyorum içmediğim zaman haliyle gece uykum bölünüyor uyuyabilsem hiç icmeyecegim .

İlk günler harika etkisini gösterirken bugün erken uyandım uykumu normale mi çevirdi tam etki ederken etkisini kesti mi nedir bu durum?

Üst Alt