Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Neden sakatız diye ikinci sınıf vatandaş gibi görünüyoruz...
bizler başımıza gelenleri bazen kabüllenemiyoruz aslında duygularımız dorukta bazı şeyleri çekerek yaşayarak görüyoruz derdi çeken bilir ya hani karşımızdakiler bunu anlayamaz ve bizide anlamıyolar buyüzden bize ayak uydurmuyolar bizde kendimizi onların karşısında küçük görüyoruz ezilmiş hissediyoruz olay bu ama neçe insanlar varki kendi akıllı sanıp oysaki neçe karanlıklarda hangi çıkmazlarda kimlerin ayaklarının altında bizler sakat olabiliriz kolumuz bacağımız olmaya bilir ama şerefimi namusumuz zirve yapmıştır unutmayın sevenin halinden sevenler anlaycağı gibi bizleride bizler anllarız kafana takma be kardeşim akıllı olupta insanların kahrını çekeceğine bir günde deli olalım insanlar bizim kahrımızı çeksin?
mesela ben çalıştığım kurumda hiç mola vermeden çalışıyorum ne çay molası nede sigara paydosu vermıyorum arı gibi çalışıyorum işimi hiç ihmal etmıyorum bilmıyorum arkamdan ne söyleniyor ama ben aldığm her kuruşun hakkını sonuna kadar verıyorum .. belkı bu yüzden bundan önceki çalşıştığım kurumda on üç yıl aralıksız çalıştım şimdi emekliliğim için kalan beş yıllımın tükenip bitmesini istıyorum ozaman hayat bana bambaşka bir kapı açcak hiç görmedğim gezmedğim yerlere gideceğim yeni insanlar tannıyıp sabah istedğimde saate uyanıp geceleri geç yatmanınn zevkiini anlayacağım sınırlar olamyacak hayatımda en güzelide artık alarm çalmayacak offf geçermi beş yıl allahım bende özügrlüğüme kvuşurmuyum ..
Bu konuda genelleme yapmanız ne kadar doğru bilmiyorum. Elbette bunu yapan ''engelsiz'' pek çok insan olabilir ama aynı şeyi ''engelsiz'' birine de yaptıklarına eminim. Söylemek zorundayım ama engelliler bu konularda biraz daha hassas oluyorlar (ben de genelleme yaptım bakın şimdi). Bu durumuda asla yadırgamıyorum, yanlış anlaşılmasın.
Mesele aşağılanmak ve ikinci sınıf vatandaş olarak görülmek ise, engelli / engelsiz pek çok kişi bunu yaşıyor bu ''ye kürküm ye'' dünyasında...
Aslında bu konuda bizi bilmem kaçıncı sınıf gören insanları benim gözümde sınıf değeri bile yoktur. Bunun için beni kim nerede görüyor? Kim nasıl biliyor? diye kendi kendime sorun etmek istemem. Benim için her zaman doğru bildiğim hakikatleri hayatımda uygulayarak "bu hayat mücadelesinde bende varım" diyebilmek çok önemlidir.
Kimin ne düşündüğünden çok benim ne yaptığım önemli olmalıdır diye düşünüyorum. Tabiki bazı insanlar yaptıkları hareketlerle, söyledikleri söylemlerle sırf engelli olduğumuz için bizleri küçük görmeleri bizi üzse de bunları çok fazla takmamak gerekiyor.
Engelimizle yaşadığımız hayatımızda her zaman için hayatın tadına vararak kimsenin bizi üzmesine müdade etmemek gerekiyor.
ugün pazar dışarıda çok güzel bir hava var..
İçimde ise anlamasız sıkıntı...NEFRET.ve daha niceleri...
Bazen dıyo ki bana..neden nefret edıyosun hayat bu zaten..
Bilmiyormuydun herkez sen değil..ve herkezde kendınden bı parça bulman ımkansız...
Hayat bu ya illa birine çamur atacaksan önce kendıne sapla bıcağı..
Sevme demıyorum sana sev ama dengını bul önce..
Hani klişe bi laf varya buyuklerımızın dılıne maskara olan
Davul bile dengı dengıne dıye...onu unutma dıyo bana.
Ve sakın dıyo bana sıkma canını boş yere..
Çık dışarı dıyo ...çık....git bıryerlere o kadar arkadaşın var .ara bırısını eğlen gönlunce bugun..sinemaya gıt.denız kenarına in..hiç birşey yapamıyosan...ve çevrende kımse yoksa yanına alabıleceğin...tutarsızca turla be kardeşim..
Bak dıyo dınle bu sefer beni inan çok güzel olacak...
Hayalle yaşanmaz be..birazda gerçek olan zamanla uğraş..
ve diyo ki bana içimdeki sıkıntı...
HERŞEYİ UNUTACAKSIN..SENDE BU ŞEKILDE KALMAYACAKSIN..VE LAYIK OLAN INSAN SANA UMMADIĞIN BIR ANDA EL SALLAYACAK...
HEM DEĞİL Mİ DİYO ..EN BEKLEMEDIK GUZEL ŞEYLER UMMADIĞIMIZ BIR ANDA KARŞIMIZA ÇIKAR...
Doğru söyluyo aslında..
Dedım ya bugun paar dışarda çok güzel bır hava var..
içimde ise anlamsız bır boşluk ve kermekeş düşünceler...
HEPSINI BIR KENAR BIRAK DIYE TEKRAR SESLENIYO İÇİMDE OLAN SIKINTI...
VE EN SON BULUNDUĞUN ŞU ANA ŞÜKRET...
tamam sıkıntı gıdıyorum bak ben akşam tekrar gelme lutfen....
Değerli arkadaşlar biz sakat veya baş olarak değil biz bizde değiliz biz olalım,
bende kalp de tansiyon hastasıyım yaz aylarında dışarı çıkamıyorum, elimden geldiğince düşe kalka gidiyoruz bazen gözümüzü hastanede açıyoruz. Hayat bey arkadaşlar