Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden sürekli rapor alamıyorum?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben % 75 Bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelli birisiyim.
Raporumu her iki yılda bir yeniliyorum.
Öğrenmek istediğim konu neden ben süresiz rapor alamıyorum?
Bunun bir yolu var mı?
Çünkü emekli olduğumda da bu bana sorun yaratacak.

hastalığınız geçici ve iyileşme gibi durum olasılığından dolayı sürekli rapor vermemiş olabilirler kaç kez rapor aldınız ve sonuçlar ne gibi oranlarla raporlanmaktadır ?

Geçmiş olsun..

Bipolar bozukluğu tedavi edilebilen bir hastalıktır.
Bipolar bozukluğun mani ve depresyon belirtilerini kontrol altına alabilen veya önleyebilen etkili tedaviler bulunmaktadır.
Ve yeni araştırmalar tedavi seçeneklerini sürekli olarak arttırmaktadır.

Bu sebeple sürekli rapor verilmeyebilir.
Umarım düzelir.

bende 2009 dan berı ankesıtye panık atak depresyon hastalıgım var tam 5 yılı askındır tedavı oluyom hala tam duzelmedı banaDA surelı rapor verdıler ve rapor surem 2016 ekpss ye yetısmıcek gıbı :(

Peki sürekli rapor alınamazsa, engelli vatandaş primini ve yılını doldurduktan sonra süreli raporuyla erken emeklilikten faydalanamayacak mı ?
Çünkü bendede skolyoz + rekstriktif akciger hastalıgı var ve %44 2 yıl verdıler ne olabılır ?

Suvarim;
Eğer ssk'dan emekli olacaksan, 2 yıl içerisinde vergi indirimi alırsın, ( ya da bir kez raporun süresi dolar sonra yeniden % 40 üzeri alırsın) geçerlilik süresi devam ettiği sürece yani vergi indirimine başvurulduğunda, vergi indiriminde süre olup olmadığına bakılır.
Vergi indiriminde süre olursa o zaman o süre geçerli olur, rapor süresi değil.. Vergi indiriminin süresi bitiminde yeni rapor alırsın, emeklilik tarihine kadar.
Süre olmazsa zaten rahat rahat emeklilik zamanını beklersin.
Vergi indirimi süreli olsa dahi, o süre içerisinde yine emeklilik başvurusu yaparsan, ya da yeniden % 40 üzeri aldın ve vergi indirimin devam ediyor. ayrıca emeklilik başvurusu yaptın bu seferde sgk'nın emeklilik için kontrol şerhi isteyip istemeyeceğine bakılır.
sgk kontrol tarihi koymazsa ne vergi indiriminin ne raporun süreli olmasının önemi olmaz.

Kelebek Hanım ; Teşekkür ederim Allah razı olsun efendim sizlerden...

Süreli vergi indirimi oluyormu. Ben ilk vergi indirimimi 2008 yılında aldım sürelimi süresizmi olduğunu nerden anlıyoruz.

Üzerinde herhangi bir geçerlilik süresi yoksa süreklidir zaten.

iyi günler.ben gecen hafta rapor aldım h ehliyeti için skolyoz+buna bağlı nefes darlığından dolayı %40 oran verdiler ama boyun kısalığından dolayı ehliyet alamaz dedi:(ben nasıl arac alıcam yada ailemden biri kullanması için?normal ehliyetim var benim aslında ama ötv indirimden bu raporla yararlanabiliyomuyum acaba?

Aileniz kullansın istiyorsanız %90 ve üzeri işgörmez raporu gerekli...
Şuan siz ehliyet alamadığınız için şimdilik hiç bir seçenek yok.

peki hocam başka bir hastaneye gitsem rapor için?bide mevzuatta şöyle bir şey okudum...eğer ortepedi engelli iseniz raporunuz %90 aldınsa dahi başkası tarafından kullanmak şart ile arac alınabilir yazıyo ben kanundan yararlanabilirim gibime geliyo?araba kullanamıyosam şayet başkası tarafından arac tahsis etmeleri gerekmezmi olmadı mahkemeye başvurcam mantıken böyle gelişiyo olay?benim sıkıntım arac alamamak bide ben rapor alırken h ehliyet için başvurdum sadece o değerlendirildi mesela belki ötv yazsaydım onuda bu kanundan yararlandırıcaktı hoca?boyumda 1,54

kısa boylular ehliyet alır... bu kanunda var. ve özel tertibatlı olmak kaydı ile ÖTV.siz araç da alır.

Sizin bahsettiğiniz durum ailesi yada başkası adına alınan acaçlar ise engellileri götürmek ve bindirmek için özel dizayn edilmiş araç diyor. Ve yurtdışından getiriliyor o yüzden gümrük bu konuda titiz. Rastgele rapor sevmezler.

İllaki ÖTV.siz araç alacaksanız illaki H sınıfı ehliyet gerekli ve illaki raporda ÖTV.den faydalanır yazısı gerekli. Yoksa alamazsınız.
Mahkemeye gitmek niyetinde iseniz buyrun; Yasayı net bilmek gerek bir iki cümle ile mahkemeye koşmak gerekmiyor. Baştan sona yasayı iyi bilmek gerek.

Size önerim başka hastaneye gidip sansınızı deneyiniz..

tamam hocam kimi derki başka hastanede rapor alamassın 1 yıl içinde başka hastaneden alırsan cıkar gibi sözler deniliyo kimileride git başka hastaneden şansını dene diyoalr sizin gibi tam olarak konuya hakimseniz gidicem başka bir kurula?raporu 05,01,2015 tarihinde aldım

o zaman iki seçenek var.
başka hastaneye kısa süre içerisinde giderseniz bilgisayardan kimlik no ile isminiz çıkar ve rapor vermezler...

yapacağın 2 şey var

1. il sağlık müdürlüğüne raporu itiraz etmek ve boy kısalığı nedeni ile ehliyet alabileceğinizi bildirmek. İtiraz edilmesi halinde sizi hakem hastaneye gönderirler.
2. raporu sildirmek için dilekçe vermek. sildirirseniz hemen hastaneye gidebilirsiniz.

bu iki yolda hastaneye gönderileceksiniz zaten.

diğer yol daha var 6 ay beklemek.. hastalığımd eğişti yeniden muayene olmak isterim diyebilirsiniz ve hastaneye gidebilirsiniz.

Yoksa hastaneye gider ve yoldan geri dönersiniz.

rapor sildirmek işi İl sağlık Müdürlüğünden yapılacak bunu belirtmeyi unutmuşum..

cok teşekkür ederim hocam ilginize.boy kısalığı yazmışım özür dilerim boyun kısalığı:(maddesini dahi yazmış şu maddeye istinaden orta derecede boyun kısıtlığından dolayı ehliyet alamaz

rica ederim yardımcı olabildimse ne mutlu bana..

Üst Alt