Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden umudunu kaybedenlere imkan varken umut olmaz insanlar?

Esra sngl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 8 aylık bir diyaliz hayatım oldu daha sonra annem bana dogurduğu yetmezmiş gibi birkez daha can verdi anne böbreğiyle yaşıyorum RABBİM onu başımdan eksik etmesin.
Şunu diyebilirim rahatlikla çeken bilir aynen öyle ya peki neden insanlarin başına gelmeyene kdr organ bagışının önemini anlamiyoruz ölürken toprakta çürüyüp giden organlarin umuduyla yasayan yüzlerce diyaliz hastalari var neden bu kdr sagir bir milletiz???

Organ bağışı çok hassas bir konu toplumumuzda biraz uzak durduğumuz çekindiğimiz bir konu sanki.Derdine düşmeyen kolay kolay yaşamayan ne kadar önemli olduğunu anlayamıyor malesef dediğiniz gibi ihtiyaç duyabildiğimizde anlıyoruz ne kadar önemli olduğunu.Allah bir daha yaşatmasın inşallah.Size ve annenize sağlık versin,başınızdan da eksik etmesin.

Birilerinin umudu olabilmek ne güzel duygudur aslında. Çok haklısınız..düşüncelerinize katılıyorum.Keşke biraz daha duyarlı olabilsek.Ama sevdiğim bir deyim vardır.Eşekten düşmeyen düşenin halinden anlayamıyor,anlamıyor çoğu zamanda anlamak istemiyor belki. Umut bekleyen herkesin,bir an evvel umuduna kavuşması dileğim.

pardon ama bozulan bir arabadan parça alıp takmıyorsunuz organ bağışlamayla bu iş olmuyor beden değil beyin ölmeli her ölüden organ bağışı var diye organ alamazsınız alsanızda işe yaramaz şimdi söylermisiniz çevrenizde ölenlerden kaçı beyin ölümü sonucu fişi çekilmiş insanlardan oluşuyor

Eğer bana hastalıklı demezlerse tüm organlarımı bağışlamayı düşünüyorum.
Ayrıca eğer hastalıklı bir vücut o yüzden organ nakline müsait değil derlerse;
Kadavramı Tıp için kullanabilirler.Sonuçta hasta işte belki NF hastalarına çare bulurlar diyorum
ama bakalım bir o zamana gelelim ne diyorlar :D

Önemli olan beyin yada beden ölümü değil bence önemli olan organ bağışı yapacak bilince erişmek o olgunluk toplumumuzda bence eksik.İnsanlar bu konuda ya çok cahil yada çok derme çatma bilgilerle gidiyor.her konuda olduğu gibi başına gelmeyen durumun önemini anlayamıyor EMPATİ yine sıfır.Rabbim yardımcımız olsun ne diyelim.Bilinçli ve eğitimli bir toplum olmamız temennisinden başka bişey gelmiyor elimizden....

sence ölümün nasıl olduğunun önemi olmayabilir ama tıp için çok önemli her ölüden malesef organ alınamıyor toplumun bilinçsiz olduğu bu nedenle organlarını bağışlamak istemediği gibi bir şey söz konusu değil en basit örnek askerlik esnasında organ bağışı zorunluluğu yoktur bu kişiye bırakılan bir tercihtir herhangi bir baskı ve eğitim verilmeksizin sadece organ bağışı yapıyormusun diye sorulur 2006 yılında bu soruya evet diyenlerin sayısı %86 peki askerden sonra ne oluyor da organ nakli bağışı düşüyor onun nedeni cehalet değil tembellik kimse gidipte organ bağışı için baş vuru yapmıyor genelde milletimiz gül hanım gibi organ bağışı yapmayı düşünüyor ama bunu resmiyete dökmüyor haliyle iş aileye kalıyor çocuğunun fişini çekme kararı, ölümün acısı gibi insanın duygusal olarak en zor anında seninki nasılsa öldü şunun kalbini alalım mı derseniz mantıklı bir yaklaşım bekleyemezsiniz kişinin kendi bedeni hakkında karar vermesi çok kolay ama sevdiğiniz birinin bedeni için bu kararı vermek çok zor emin olun kızalayın kan peşinde koştuğu kadar devlet organ peşinde koşsa bağışlama oranı %70i rahat bulur tabi acı ama gerçek her ölüden bağış yapsa da organ alınamıyor tüm dünya organ bağışı yapsada organ yetersizliği hep olacak

Tşkr ederim

Demirc ... Bakıyorumda siz konuyu baya aşmışsınız ya hicbir anne baba coxugunun fişini çekmez tmm mı! Ki zaten fişler çekilsin diye bir cümlede kurmadim size pes dogrusu dicek birsey bulamiyorum çeken bilir klasik ama evet çeken bilir yinede tskr ederim yorumunuz icin

Yakamoz06 ... Size ayrica tşkr ederim elleriniz dert görmesin çok güzel yorumladnz ALLAH sizden razı olsun

Ki zaten imkan varken dedim orda kocaman başlık yaziyor sayin demrc!!! Ve kimse kimsrden zorla söküp almiyor adı üstnde BAGIŞ buda dipnot olsun

ülkenin acil eğitim reformu yapması lazım okuduğunuzu anlayamıyorsunuz

Arkadaşım benim kişisel görüşüm bizim gibi en ufak menfaati kar sayan ve her türlü üçkağıdı çeviren toplumlarda biraz zor bir konu bu insanlarin birbirine güvenmediği birbirini kazikladiği bir toplumda ne organ bağışından söz edilebilir ne evlilikten nede düzgün bir yaşamdan, kısaca yamyam bir toplum işte.

Üst Alt