Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nefrit Nefrotik Sendrom için hangi oranda rapor verilir?

@@@zz@@

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
nefrotik sendrom+neffit sendroma engelli raporu nekadar verirler lütfen cevap

@@@zz@@

sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm:

NEFROLOJİ
Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal) % 40
Nefrotik sendrom 6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) % 60
Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika % 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika % 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika % 60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği % 90
Renal Transplant % 70

Selam kızıma %60 engelliraporu verdiler ala agır engel hayır yapmışlar biz heyete girdigimizde agır engeli %60 demişlerdi ama raporu düzenledikten sonra
hayır olmuş ve rapor süresi ömür boyu ne yapabilirim lütfen cevap bekliyorum..

Aleyküm Selam.Günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine, özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişiler ağır özürlü kapsamına girer.Kızınız şayet,yeme,içme,banyo,kendi başına giyinme,gibi günlük hayattaki işleri kendi başına yapabiliyorsa,zihinsel durumunda bir engel bulunmuyorsa ağır özürlü kapsamında değerlendirilmez.Yani almış olduğunuz %60 oran,tek başına yeterli değil.Diğer yazdığım şartlarında bulunması gerek.

Böbrek hastalarının hiçbirine ağır engelli raporu verilmez. Bende %94 rapor var o bile ağır engelli değil.

Anladım da rapor süresi ömür boyu olduki ilerleyen zamanlarda başka hastalıgı oldu rapor başvurusu yapabilecekmi?bildiim kadarıyia olmuyo. Herkeze teşekürler beni bilgilendirdikleri için

benim kzımda da hidronefroz var.. ameliyat oldu.. Sol böbrek %40 sağ böbrek %60 çalışıyor.. Buna oran alabilirmiyiz..

@@@zz@@ Hastalık derecesi artarsa raporunuzu değiştirebilirsiniz. Ben 2 senede 3 kez değiştirdim. İlkinde %45 ikincide %73 son aldığımda %94 oldu oran.

Bize kurulda ağır engeliniz %60dediler ama sonra agır engelde hayır yazmışlar olası bir yanlışlık olabilirmi?ve bu sonuca itiraz hakkım varmı? Lütfen cevap

Merhaba eşim ssk lı kızımın engelli raporu var sosyal yardımlaşmaya gittim özürlü yardımına başvurmak istedim sigorta nedeniyle herhanki bi yardıma hakkınız yok dediler.bizim herhangi bir yardıma hakkımız varmı.Lütfen cevap verirseniz sevinirim

@@@zz@@ Haneye giren kayıtlı maaş var.Bu durumda engelli yakını aylığından faydalanamazsınız.

Merhaba rapor alabildiniz mi
Başgedikli

Hocam merhaba bendede hidronefroz var sol böbrek %30 diğeri 70 çalışıyor oran kaç olur acaba

Üst Alt