Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nefrotik Sendromluyum. Askerlikten muaf olur muyum?

goztepelisemih

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Yaklaşık 1 Yıldır nefrotik sendrom tedavisi görüyordum Sandimmun , Desal , Kapril gibi ilaçları kullandım ve doktorum şuan Gözlemde olduğumu söyledi ve sadece kapril kullanıyorum Geçtiğimiz ağustos ayında ben İzmir de muayeneye gittim şubeme orası İzmir gata askeri hastanesine sevketti daha sonra oradan İstanbul Gataya sevkettiler nefroloji uzmanları bulunmadığı için orasıda Ankara gataya sevketti ve heyet kararından 1 Yıl erteleme çıktı ilerleyen aşamalarda ne gibi sonuçlar alırım sizce ?

ilgili yönetmelik şu durumda askerlikten muaf olunacağını söylüyor:

B) 1. Nefritis ya da nefrotik sendrom belirtileri ile birlikte olmayan evvelce geçirilmiş nefritis ya da nefrozların sekeli olarak görülen (sistemik arteriyel hipertansiyon, ödem, hiposerinemi ve böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk bulunmayan, göz dibi normal olan) proteinüriler.

yani muaf olursunuz..

Bugün elime askeriyeden şöyle bir kağıt geldi 3 sayfa Konu son yoklama İlgi : (a) Ankara Gata K.lığının 23 Ağustos 2012 tarihli ve 7454 sayılı raporu
(b) Kayseri Asal Blg. Bşk.lığının 10 Ekim 2012 Tarihli ve ASAL:1130-3343-12/ASAL İşl.Ks.sayılı ''sağlık sebebiyle erteleme işlemleri'' konulu emri.
1. İlgi rapor ile hakkınıza '' 44/C ERTESİ YILA BIRAKMA '' kararı verilmiştir .
2. Bu nedenle ilgi (b) emirle yapılan değişiklik nedeniyle 02 Ocak 2013-24Şubat 2013 tarihleri arasında Ek'te gönderilen son yoklama çağrı pusulası , Askerlik durum belgesi ve Rapor ile beraber şubemise veya ikamet ettiğiniz yerdeki en yakın askerlik şubesine müracat işlemlerinizi yaptırmanızı rica ederim .

3.Sayfada Şunlar yer almaktadır
1 Aşağıda yazılı yükümlünün 31.10.2013 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur
2 Bu belge yükümlünün isteği üzerine verilmiştir

Erteleme gatadan 31.10.2013 Tarihine ertelenmişti bu 3. sayfada üstü çizilerek yanına Erteleme bitim tarihi : 31.12.2012 Olarak değiştirilmiş

Bu konu ile ilgili açıklama yaparmısınız ne anlama gelmektedir bu yazanlar ?

bende nefrotik sendrom ve fsgs tanısı ile tedavi görürken ilk yoklamaya gittim ve muaf oldum.
eskişehir asker hastanesine sevk edildim ve tüm işlemlerim orada dahiliye de nefroloji uzmani olmadan halledildi kan degerlerim vs... ile heyete girdim ardindan da elime bir rapor tutusturup gönderdiler. 2-3 ay sonra genel kurmaydan da asil rapor geldiydi...
keske giderken özürlü raporu vs... gibi sivil hastanelerden aldigin raporlarini da yanında götürseydin.

Özürlü raporum yok , ayrıca karar nedir yazdığım metindeki

tekrar askere cağiriyolar seni işin özeti bu :)
ilk karari iptal etmişler ankara dan bu yuzden 2013 e kadar gelip muayene işlemlerini vs.. yaptır diyo işte
bana sorarsan özelde seni takip eden yere gidip hemen bir özürlü raporu almaya bak en kolayı bu olucaktır. sonra muayeneye gittiginde avantaj saglar sana

Devlet hastanesinde tedavi görüyorum fakat şuan sandimnunu falan bıraktım gözlemdeyim ilaç tedavisi bitti sadece Kapril kullanıyorum özürlü raporu alabilirmiyimki ?

en iyisi devlet hastanesinde seni takip eden doktorun ile görüş bence. rapor vs.. verilip verilmiycegine o karar veriyo zaten.

Bugün devlet hastanesine gittim ve sağlık raporu aldım Klinik tanı olarak memranöz Gm tanısı yazan rapor verildi bu bir işime yararmı ?

Aslında muaf olursunuz derim ama, kontrolü erkene almalarına bir anlam veremediğim için, yorum yapamıyorum. Sanırım tek yol gidip öğrenmek...

Bugün Tekrar Gittim askeri hastaneye ve Beni İzmir'den İstanbul Haydarpaşa Askeri Hastanesine sevk ettiler

Erteleme tarihinin değiştirilmesinin sebebi şu: Ankara GATA'dan aldığınız "Ertesi Yıla Bırakma" kararlı raporunuzun geçerlilik süresi rapor tarihini takip eden 31 Aralık tarihine kadardır.
Sevk edildiğiniz istanbul haydarpaşa askeri hastanesinde tekrar muayene edileceksiniz ve hakkınızda buna göre işlem yapılacaktır.
Buyuk ihtimalle muaf tutulursunuz.

Bakınız:http://www.asal.msb.gov.tr/
"Sağlık sebebiyle “Ertesi Yıla Bırakma” kararlı raporların geçerlilik süresi; rapor tarihini takip eden 31 Aralık tarihine kadardır. Bu durumdakiler, rapor bitimini müteakip işleme tabi oldukları doğumların silahaltına alınacağı ilk genel celp ve sevk tarihinin bitiminden önce askerlik şubelerine müracaat ederek askerlik şubesi geçici sağlık kurulları veya asker hastanelerinde yeniden muayene edilir ve hakkında verilecek karara göre işlem yapılır."

25 Ocakta İstanbul Gata askeri hastanesinde tekrar sağlık kuruluna girdim ve karar 44/C Ertesi yıla bırakma olarak verildi .

Üst Alt