Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nefrotik Sendromluyum. Askerlikten muaf olur muyum?

teknonur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3 Yaşımdan beri nefrotik sendrom hastasıyım.Hastalığımın 8.tekrarı içinde bulunmaktayım ve tedavi görüyorum.Askerlik işlemlerim için öncelikle aile hekimine sevkim verildi ve oradaki doktor askerlikten muaf ederler seni demişti.Özel hastanede tedavi gördüğüm doktorumda senden daha iyi durumda olan hastalarım bile çok kolay çürük raporu alabildi zaten bu durumda seni illa ki muaf edecekler demişti.Ayrıca gataya sevk aldığımda iki dahiliye doktoruna sunduğum tüm tahlil sonuclarım neticesinde muaf ederler seni denmişti.Dün tekrardan gatada nefroloji doktoruna muayene oldum tüm tahlil sonuclarımı kendisine sunmama ve hala ilaç tedavisi altında bulunmamı söyleme rağmen,kan ve idrar tahlili verceksin burda onların sonuçlarına bağlı olarak belki 1 sene erteleme kararı alırsın o da belli değil çarşamba günü heyetin kararı ile olacak dendi ve 1 sene erteleme alsam bile diğer sene askere alınmam kesinmiş.Sizce muaf olabilmem için ne yapmalıyım?

ilgili yönetmelik şu durumda askerlikten muaf olunacağını söylüyor:

B) 1. Nefritis ya da nefrotik sendrom belirtileri ile birlikte olmayan evvelce geçirilmiş nefritis ya da nefrozların sekeli olarak görülen (sistemik arteriyel hipertansiyon, ödem, hiposerinemi ve böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk bulunmayan, göz dibi normal olan) proteinüriler.

Cevabınız için teşekkür ederim,bu hafta tahlil sonuçarım çıktı ilaç tedavisine devam ettiğim için sonuçlarım normal değerde çıktı ve 44/c ertesi yıla erteleme kararı verdi doktorum.yarın heyete çıkacağım sizce kararda değişiklik olur mu? Muaf olmam gerekmiyor mu?

heyete cıktım.nefrotik sendrom hastalığım devam etmesine rağmen ve hala ilaç kullanmama ragmen zar zor 1 sene erteleme kararı çıktı.eğer ilacım biter ve tekrar yapılan tahliller temiz cikarsa askere gidiyomuşum.tedavi oldugum tüm doktorlar kesinlik çürük vercekler demesine rağmen gatadaki nefroloji doktoru 1 sene ertelemeyi zar zor vermiştir.

Üst Alt