Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neneme %90 oran verirler mi?

nefret_1984

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar nasılsınız ve iyimisiniz sualini içten sorup ve tüm arkadaşlarımıza başarılar dilerim...
Benim sorunum şu arkadaşlar 85 yaşında babaannem var ve son derece rahatsız 8 yıldır katarakt ve yürümeyi hiç beceremiyor... yardım olmasa yerinden kalkamıyor malesef hastaneye hiç uğramasak ayda 1 2 3 kez muhakkak uğrarız... ve bunu ticari taksi ile mecbur yapıyoruz eğitim araştırma hastaneside çok uzak her defasında bi ton para ve maddi durumum da pek yok...b
abaanneme aylık maaş çıkarmak istedik kabul etmedi ve etmeyeceğinide biliyorum. şu yaşına kadar hiç bir maaş ve yardım almadık ve almak için uğraşmadık..
araç için başvurduğumda hastaneden %90 rapor alınması gerektiğini ima ettiler... bunu babaanne ile paylaşınca red cevabını almam kaçınılmaz oldu :) neyse başınızı ağırtmayayım ucuz alınabileceğini seni hastaneye rahat götüreceğimizi söyleyince tamam diyo...
%90 rapor için görünüm itibari ile alınası kesin gibi grünüyor fakat bi ihtimal alamayacağı gibi bir durum var ise sizden yorum bekliyorum
bunu neden burada soruyorum hem hastaneye gitmek çile hemde babaannem fena oluyor gidene dek
20.000 tl bi param var hac'a gittsin diye toparlamıştım fakat hiç hali yok diye araba alayım diyorum...bu para ile normal bir araç alabilirmiyim peki
ticari taksi veyahut bir aradaşın eşin dostun aracı ile inan götürdüğümde ben bile kendimi iyi hissedemiyorum...
biraz rahatlık onunda hakkı
ve son olarak lütfen torunu olarak benim yararlandığımı düşünmeyin aylık maaş çevremde yürüyenler bile alırken ben yürüyemez nenemin adına bil tek kuruş almadım ve almam da ki nenem asla kabul etmiyor. ve maddi durumuma gelince orta olmasada bir asgari ücretim var çok şükür
kalınız sağlıcakla baş baş

cevap alamadık malesef sağlık olsun iyi geceler...

Kimsenin net birşey söylemesi mümkün değil, size nasıl alır gibi görünüyorsa buradan bizede ancak o kadar görünür.
En sağlıklısı rapor için başvurmanızdır. Başvururken http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html başlığındaki gibi bir dilekçe eklerseniz alacağı raporla diğer başka hangi haklarından yararlanabileceği tümden not düşülür ve ileride gerekirse tekrar tekrar uğraşmazsınız..

İyi kötü bir rapor oranı alır almasına ama % 90 zor bence.. Ninenizin yaşı çok, zar zor yürüyor diyorsunuz hastanelerde uğraşmak zor bu rapor işlerinde, yorulduğuna değecek bir sonuç çıkar mı, çıkmaz mı bilemeyiz.. Bu yaşlardaki dedesi ve ninesine rapor alan arkadaşlar varsa cevap verebilirler mi?

Üst Alt