Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nerden bilirdim gezmeye gittiğim köyde engelli olacağımı [O an]

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Bursa,nın Karacabey Köylerinde doğdum komşu köye arkadaşın tiraktörünü alıp birlikte Annemin köyüne tarla sürmeye gittik komşu köye bisikletle gitmiştim bisikleti o köyde bırakmıştım tarlayı sürdükten sonra bisikleti almak için o köye gittik o akşam düğün vardı o köyde yabancı erkekler komşu köylerden gelenler o köyün gencliği tarafından izin verilmese düğünü seyredemez komşu köy delikanlılarını herkesi düğünden çıkardılar bir bana çık demediler yeni bir arkadaş ile tanıştık arkadaşıma bu akşam bizim misafirimiz olsun dedi ve o yeni tanıştığımız arkadaşların evinde kaldık yattık o gece sabaha kadar rüyamda tavanda asılı 3 ayvayı koparmak için uğraştım sabah kalktığımda taşı sıksam suyunu çıkaraçak güç ve hırs vardı kavaltıdan sonra allarsmaladık dedim evden ayrıldım ve yine o köyden tanıdığım bir arkadaş hal hatır dan sonra makineye çalışaçak işçi aradığını ve benim çalışmak için gelmemi istedi üstüm yeni desemde ayni yaşta olduğumuz için evden eski elbiselerini getirdi çalışmaya başladık yıl 1975 makinenin adı BATOZ veya o dönem HARMAN MAKİNASIDA deniyordu 4 metre yükseklikte 7-8 metre uzunlukta yukarıda bir baçası yukarda bıçaklar buyday demetini verdiğin zaman bıçaklar saniyede 1000 devir döner arka baçadan saman çıkar ön gözlerden buyday tanesi ve bu makine güclü bir tiraktör tarafından 8 metre mesafeli bir kayış ile çalışır bunları anlatıyoru çünkü 1980 den sonra bu makinalar kayboldu biçerdöverler çıktı onların yerine ben buyday demet kesiçisiydim 15 yaşında güclü bir kişiydim çalıştığımız yer çok toz oluyordu eşarp istedim arkadaş evden getirmiş başıma baglamak tozdan korunmak için seslendi attı tutayım derken ayağım kaydı bıçaklara düştüm sol ayak diz üzeri o an koptu 1,5 saat veya 2 saatta Bursa Devlet Hastanesinde 1975 te 115 gün yattım ve taburcu oldum şimdi 36 sene geride kaldı üzülmedim Allahım neden ben kelimesini kullanmadım kendimi mutlu etmenin yolların hep aradım benim engellimden kime ne bu hayat benim gerekirse poretezi çıkarıp iki değnek ile de gezerim.

Bir anlık kaza işte, yinede Allah korumuş daha kötüde olabilirdi. Çok geçmiş olsun. Bundan sonraki yaşamınızda sevdiklerinizle birlikte mutlu bir ömür diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

ben o makineleri çok iyi tanırım. çok daha feci olabilirdi gerçekten. Allah korumuş. büyük geçmiş olsun kardeşim.

Çok geçmiş olsun.Daha kötüsü de olabilirdi.

15 yaşında başınızdan geçeni okuyunca "neden ben" dememek kolay olmasa gerek. Çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.Allah beterinden korusun:)

bukadar güçlü olmanız negüzel büyük geçmis olsun.bencede ucuz atlatmıssın daha kötü olabilirdi.biliyorum o makinayı.

sevgili ao san zaten deme lüksümüz yokki elbette hayat bizim, bu hayatın kahrını ama bu şekilde ama öteki şekilde çekmek zorundayız.
hayat mücadelesi zorlukları aşarak varılan bir yol olduğuna göre bu yoldada önümüze çıkan zorlu engelleri aşarak hedefe varmak inanki bizleri daha çok mutlu ediyordur.

SAN BANDIRMA, anlattıkların film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden... kendi köy yaşantım geldi gözlerimin önüne... yaşam boyu mutluluklar dilerim...

arkadaş önce çok geçmiş olsun halen kullanılan o makinanın içine düşüp o kadar hasarla kurtardığına belkide sen bile inanmasın ama işte oluyor aradan bunca yıl geçiyor sıkıntılı da olsa hayat yaşanıyor o an hiç unutulmuyor unutulmaz da ALLAH kimseye vermesin diyelim mutlu günlere

geçmiş olsun Allah sabr ihsan etsin

yazınızan içinizdeki yaşama isteği ve hayatla barışık bağlı olduğunuzu hissediyorum olması gerekende bu
Ama emin olnki hiçbir insan böyle yaşamayı haketmiyor......
Bu dünyada neyin günahını ve ceasını çektiğimizi diğer dünyada anlayacağız

geçmiş olsun ne diyelim kader işde her birimizin ayrıda olsa aynı kaderi paylaşıyoruz ama çnemli olnda kaynaşmak demi Allah c.c bizi kaynaşmaktan ayırmasın dileğimle tekrardan geçmiş olsun

çok geçmiş olsun buda hayatın bizler bir çalımı sağlık olsun her sağlam bir özürlü adayı olduğunu unutmayalım geçmiş olsun

gerçekden çok acı bir durum evet çoğu arkadaşlara da katılıyorum her zaman daha kötüsünü düşünmek gerekiyor...

gerçekden gerşeye şükür etmek gerekiyor acı tatlı her güne

gerçekden acı bir durum ve her zaman şunu düşünmek gerekiyor ya daha kötüsüde olabilirdi ...

bir bayan arkadaşım vardı oda 5 yaşındayken oyun amaçlı bu alete ellerini sokmuş ve aletin bir anda çalışmasıyla kolunu da kaptırmış 2 kolu yok şimdi elleriyle yemek yer resim yapar Allah kimseye böyle bir dert vermesin gene ucuz kurtulmuşsun ya kolların gitseydi... GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM....

rabbim hayatının devamında mutluluk versin.snuçta insan yaş ilerledikçe daha bir anlıyor herşeyi düşüne biliyor.ben olmasaydım bir başkası olsaydı ee oda aynı acıları çekecek belki de daha ağır yaşayacak ruh halinde.belkide bunlar başımıza gelmemiş olsa yaşadığımız bazı mutlulukları yaşayamayacaktık deyilmi.:)sevgiler tum kader dostlarıma

allah hepimizin yardımcısı olsun tüm kardeşlerimin kurban bayramını kutlar büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim

Geçmis olsun kelimesi alışkanlık olmuş,ama gene de diyelim.Sizin bu azminiz çoğu kimsede yok hayatta hep başarılı olacağınıza inanıyorum.

Üst Alt