Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nevtus r150 akülü sandalye neden satın alınmamalı!?

Konular
20
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık bir yıla yakın önce detaylı araba incelemelerimden sonra nevtus r150 modelini satın aldım. Almamın sebeplerim şunlardı, büyük tekerlekler aleminyum şase, yüksek bir araç katlanabilir, aküleri pratik şekilde çıkıyor. Görünüş anlamda neredeyse aklımdaki herşey oturuyordu. Fakat aldıktan sonra sorunlar başladı.Pratik olarak gördüğüm akü kutusuna bağlı vidalar sallantıdan dolayı kendinden çıkıyor.Ne kadar sıkarsam sıkayım bi şekilde gevşeyip çıkıyor.Bir keresinde de yolda bıraktı..Joistik sorununa gelelim. Kışın soğuktan dolayı açılmıyor. Dışarda bir yarım saat 5 derece beklesin onu asla çalıştıramıyorsunuz.Mecburen 10 dk boyunca fön makinesi tutuyorum.Bundan önceki arabam belmoydu 10 yıl kullandım asla benzer sorun yaşamadım..
Bu sorun için izmiri aradım.Bir tek servisleri izmirde istanbulda hiç bir muhatap yok. Kendilerine durumu bildirdim, kargo kendilerine ait olmadan yollamam gerektiğini belirttiler. Zaten kargosu götür getir 200 lira yapıor.Bu parayla istanbulda rahatlıkla tamir edebilirim. Joistik başka sorunu var mı evet devam ediyorum..kol kısımları iyi oturmadığı için bağlı olan vidasını ne kadar sıksam da hep sallanıyor. En kötü sorunu da sağ sol ve hızları yüzde 70 düşürülmüş. Bazen trafikte ani dönmeniz gerektiğinde veya eğimli bir yolda bu inanılmaz zorluklar yaşatıyor..Mecburen dümdüz bir yolda ve joistiği hiç kırmadan direk giderseniz hızı iyi. Bunun için de aradım.. Gene izmire gitmesi gerekiyor. Neden istanbulda bir şubeniz yok.En ufak bir sorunda ben izmire mi göndereceğim aracı. Kesinlikle almadan önce joistik hızını sorun netleştirin. Diğer bir sorun bir yıl kullanımıma rağmen motordan sesler gelmeye başlamış durumda. Giderken bir yerlere sürtünüyor sesi.Kömürü mü bitti sorunu nedir bilmiyorum.

Peki güzel tarafı yok mu var.Sırtlığı sokulup yıkanması açısandan pratik. iskeleti aleminyum olduğundan dolayı pas tutmaz. yapısına göre katlanabilirliği gayet iyi.. Kısa vadeli bir araç olarak baktığımda güzel ama 4 yılı götüreceğini hiç düşünmüyorum..

Sevgili kardeşim. Bu tip akülü sandalyelerde, üretim bandında özellikle ön sarhoş maşanın üst göbek somunu ilk kullanımda alışır diyerek fabrikada fazla sıkılabiliyor. Bu nedenle ön tekerler sağa sola çok zor döner . Manevra yaparken sandalye duraksayıp aniden sert döner veya bazen de ön tekerlek yön değiştiremediğinden sandalye arka tekerleklerle yana doğru kayar.
Çözüm ; ön tekerlek sarhoş maşanın üst plastik kapağını açıp somunu 19 lokmayla çok az gevşetip ön tekeri yukarı kaldırarak sağa sola çevirip rahat dönebildiği hale getirirseniz dönüşlerinizin çok rahat olduğunu göreceksiniz.
Bu araçlar üretilirken mümkün olduğunca maliyet düşürülerek herkesin ürüne rahatça ulaşabilmesi hedefleniyor. Gevşeyen vidalar için Loctite 243 veya Loctite 270 alıp vidanın dişlerine biraz sıkarak vidayı yerine takarsanız vidanın gevşeme sorununu kökten çözersiniz. Bu arada 243 daha yumuşaktır. Zorlamayla açılır. 270 çok sağlamdır. Vidayı açmak için vidanın başına uygun tornavidayı takıp çekiçle iki üç defa güçlü tıklayarak diş arasında kuruyan malzemeyi kırmak gerekir. Ancak bu çekiç darbesinden sonra vidayı açabilirsiniz. Titreşime maruz kalan yerlerde loctite 270 veya 290 kullanıyoruz. 290 en güçlüsü. Loctite 290 ile taktığınız vidayı açmak için profesyonel destek almalısınız. 243 uygun fiyatlıdır ve işinizi görür. Param var diyorsanız Loctite 270 vida sabitleyici öneririm. Bunların farklı markalarda ucuz muadilleri var. Loctite kalitedir.

Son düzenleme:
Döndükten sonrada hızı düşük,(aynı eksende hızlı olması gerekiyor.) bunun için servisi aradım bunlar programlanıyormuş. Sağa sola hızları..Arkasıda hızı düşük ama o normal olması gereken hızda. Ama sizler daha iyi bilirsiniz bunuda göz önüne alıp deneyeceğim teşekkürler.

Joystiğin İngiliz ise hız ayarı için sana bir kablo hazırlayayım istersen ayarları kendin bilgisayarından yaparsın. Çin joystickse ayar işini çözemedim. Hız arttırma tuşlarında düz çizgiler varsa İngiliz joystick, dalgalı çizgiler veya artı ve eksi varsa Çin joysticktir. İngilizler en az 50 amper basar. Canavar gibi gider. Çinlerde 35 - 40 ve 50 amper tipleri var. Hepsi aynı performansı vermiyor.

Hız ayarı için sana bir kablo hazırlayayım istersen ayarları kendin bilgisayarından yaparsın
Böyle bir şey varsa harika olur..Veya bilindik bir yere dahi yönlendrebilirseniz de olur. Bir programı mı var. Nasıl bir kablo.

Joystiğin ingiliz ise hız ayarı için sana bir kablo hazırlayayım istersen ayarları kendin bilgisayarından yaparsın. Çin joystickse zaten gücü düşüktür. Ayar işini de çözemedim.
Çin veya ingiliz olduğunu nasıl anlayabilirim.Muhtemelen çindir. VR2 ve aynı şekilde joistiği de mevcut yedek var bende bunu takabilir miyim? taktığım zaman herhngi bir hız ayarı yapmam gerekiyor mu acaba.

Joystiğin şarj fişini bilgisayarın usb girişine bağlayan kablo ve bu kablonun arasında seri / paralel çevirme devresi var. Devreyi Çinden getiriyorum. Kablo fiş vb. Masrafı karşılarsan kabloyu bir kaç saatte hazırlarım. Bana ulaş

Vr2 daha iyi
60 Amperlikse saatte 7-8 km hız yapar.
Vr2 nin motor ve akü fişlerine ihtiyacın olacak. VR2 yi Söktüğün araç duruyorsa sağ ve sol motorun dibinden kabloyu kesip alman gerek. Akü fişini de almalısın. ön tekeri sarhoş olan bütün araçlara vr2, vsi, nevvsi ve çin joystickler bağlanır. Sadece çin joysticklerin bazılarında manyetik fren çıkışı olmuyor. Onları kullanamazsın . Fren ince kablo. Fren çıkış voltu önemli. Motor ve şanzıman iki parça birleşmeli olan motion tech motorların fren bobinleri 24 volttur. Ancak şanzımanı motorla bütün olan motiontech motorlarda,fren 12 volttur. Permobillerde fren bobinleri 12 volt olur. Söktüğün vr2 nin motor frenlerini açıp bakarsan orada frenin içinde etikette voltu yazar. Senin nevtusun fren bobini 24 volt. Uymuyorsa Ayar cihazıyla joystick fren voltu ayarlanmalı. Yazılımda 12-24 seçimi var.

70 Amper Vr2 alt modül bulabilirsen o daha güçlü. Hem 60 ve 50 amperlikle aynı fişleri kullanır.

Recep Koçer
Öncelikle kusura bakmayın dönüş sağlayamadığım için acil işim çıktığı için yazamadım.
Çok değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.Bu dediklerinizi yapacak fiziksel yeterliliğim yok çevremde de bunları hazırlayacak bir tornavidayu tutmayı anlayan kimse yok. Mecburen artık neresiyse gidip fiyat neyse yaptırmam gerekiyor. Yapabileceğimi bilseydim dediğiniz kabloyu ekipmanı direk göderin derdim. Ama sizin sayenizde en azından kumanda isimleri motor değerlerini falan çözdüm. Tamirciye gidersem ne istediğimi net biliyorum.

Rame Firması kendi ürünlerinin arkasında durmayışı.

Daha önce de yazmıştım. Nevtus r150 model akülü araba satın aldığımı ve memnun kalmayışımı. Soğuk günlerde hiç bir şekilde tepki vermiyor. Saç kurutma makinesi ile ısıttıktan sonra ancak açılıyor. Bunu firmaya belirttim kendi imkanlarımla istanbuldan izmire yollamam gerektiğini söylediler. Veya içini açıp oksitlenmişse kendim temizlemem gerektiğini. Lütfen siz de RAME firmasından ürün alırken dikkat edin. Daha sağlam firmalardan ürün almaya çalışın yaşadığım maduriyet sizlerinde başına gelmesin. Ürünü aldıktan sonra muhatap bulamıyorsunuz..Konuştuğunuz kişilerde tamamen oyalıyor.. İyi günler diliyorum.

Üst Alt