Kendinizi tanımak ve tecrübe çok önemli.3 yıldır of luyum.Önceleri daimi sonda taktılar, 1 ay kadar...hiç tavsiye etmiyorum, özgürlüğü kısıtlıyor.Sonra fizikte tak a terfi ettim.Daimiden sonra güzel bir duyguydu.Ama ne hikmetse hastanede olsun evde olsun enfeksiyonları engellemek mümkün olmadı.İlik nakli olduğum için her hafta kontrole giderdim ve genellikle 15 günde bir enfeksiyon ilacı kullanırdım.Kollarımda damar yollarıyla yaşıyodum, bi parçam gibiydiler.
Ve sonra tuvalet arabasıyla tanıştım.Büyük abdesti yaparken aynı zamanda idrarında geldiğini fark ettim, idrarın çoğu boşalıyor hemen sonra tak yaptığımda idrar gelmiyordu.Sonra arabaya oturup arkadan elle uyarı yaptığımda idrarımı yapabildiğimi keşfettim.Takı bıraktım, enfeksiyonlardan kurtuldum.2 yıldır da bu şekilde devam ediyorum.İdrarın çok veya az olma durumuna göre ayarlıyorum zamanı.Bir de kaçak saatlerim var, onu da tecrübeyle buldum.O saatlerde yapmazsam mutlaka kaçak oluyor.
4 5 saatte bir yapılması uygun olur.Gece biraz uzun ama yatmadan önce fazla bir şey içmezseniz sorun olmaz.Vücudunuzu iyi tanıyıp dengeyi sağlamaya çalışın.İçtiklerinizi ayarlayın.Aldığınız sıvı miktarı çok olursa düzeni sağlayamazsınız.
Sabah 06.00
öğlen 11.00
öğleden sonra 15.00
akşam 19.00
gece 23.00