Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nezle olsanız rapor alacaksınız neredeyse!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu engelli raporları kronik hastalığı olan ve gündelik yaşamında hastalığından dolayı zorluk çeken bireyler için veriliyor. Tansiyonum yüksek rapor alabilir miyim, midemde reflü var rapor alabilir miyim gibi sorulara hayret ediyorum. Öyle olsa engelli nüfus 50 milyona ulaşır ülkede sağlam kalmaz. Basit hastalıklara oran verilmiyor boşuna medet etmeyin hastaneleride meşgul etmeyin zaten heryer kalabalık yeteri kadar...

LG-D693TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birde burayı sosyal güvenlik kurumu danışma hattı zannedenler var. Şu kadar günle şu kadar raporla ne zaman emekli olabilirim diye soruyorlar. Yahu biz nereden bilelim git ilgili kurumdan bilgi al. Her bireyin emeklilik şartları ayrı. İşe giriş tarihleri, askerlik veya doğum borçlanması, prim gün sayısı toplam sigortalılık yilı falan. Her birey kendi şartını kendi oluşturuyor. Ne kadar cahilsiniz az geliştirin kendinizi...

Pek olmamış bu söylemleriniz Barbaros bey. İnsanlar siZin kadar bilgili yada deneyimli olmayabilir bu onların cahil olduğunu göstermez. Hatta bu şekilde hitap etmek size düşmez. Beğenmiyorsanız okumazsınız.

Size birebir soru soran sizi rahatsız eden yoksa genele sorulmuş bir soru sizi rahatsız etmemeli .

Ayrıca bazı imkanlardan faydalanmak isteyebilir herkes bunda bir artniyet göremiyorum. Olur yada olmaz o ilgili mercilerin bileceği bir durum.

Gülücük atan hanımefendi insanlara hakaret etmenin hoş karşılandığı ülkeler varsa orda yaşamanızı temenni ederim .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aksoye insan eleştiriye açık olmalı öyle değil mi kendini geliştirmek açısından. Ama önce iğne çuvaldız dengesini iyi tutturmak gerekli ki eleştirme hakkı olsun.

Bu tarz konuşmanız hiç hoş değil. Böyle bir konuya değinmek istiyorsanız daha yapıcı olabilirsiniz. : )

Amacım bu şekilde yazarak insanları küçük düşürmek deseniz daha mantıklı olur sanırım.
Mizacınızdan ziyade. : )

1DEMETGÜL

Zamanında insan yerine koyulmamak küçümsenmek nedir iyi bildiğim için insanlar bu duruma düşmesin kendini geliştirsin istiyorum. Ama fakat kendimi ifade edememiş olabilirim. Mesleğim gereği gerçek hayatta da herşeyi prosedürüne göre yaşadığım için boyle bi ifade edememe durumu olabilir.

Birşeyleri yaşamış olabilirsiniz. Aksine daha yapıcı olmanız gerekirdi. Umarım başka sefere kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. İyi geceler

Çok gereksiz konuları gördük sizin görmediğiniz en ufak bişeyede rapor soran var niye uzatıyonuzki bu kdr konuyu anlamamışınız cahillikle ilgisi yok demek istediğim çoğu insan rapor peşinde...ben konu açmadan önce burda bakıyorum..

@Umutluadam söylediklerine şu açıdan kısmen katılıyorum; bence devlet hastanelerinde kurul görevlisi doktorların, engel raporu için başvuran hastalara böcek muamelesi yapmasının altında bu sebep yatıyor işte. İpini koparan, kolu ağrıyan, midesi bulanan, ayağı taşa takılan engelli triplerine giriyor. Doktorlar da haliyle bıkmış bu vaziyetten bana kalırsa (tahmini konuşuyorum) ama benim gözlemlediğim kadarıyla böyle.

Mesela bi örnek vereyim; kurul için başvurduğumda hastanede kurul odasının önü ana baba günü gibiydi, tabii insanların rahatsızlıklarını bilemem ancak fiziki açıdan yani dışarıdan baktığımda hepsi de sapasağlamdı. Çocukken ateşli hastalık geçirdim deyip yol bilmeden iz bilmeden doktora derdini anlatmaya çalışan adam gördüm ben sıra beklerken. Hakikaten bazı doktorlara dayaklık falan diyoruz ama çoğu doktor haklı. Böyle cahil cemeke insanlarla her gün yüzlercesiyle uğraşmak büyük sabır işi. Samimi söyliyim yani onların hallerini izlerken, sinsi sinsi bakışlarını izlerken insan kendinden şüphe duyuyor.

Ondan sonra senden önce on tane dangalakla uğraşan doktor, seni de onlardan biri gibi kabul etmeye ve başından savmaya başlıyor. KBB doktoruna girdim mesela, doktor bana daha yüzüme bile bakmadan direk kaşe bastı sağlam diye. "napıyosunuz hocam, sormadınız bile bişeyin var mı diye" çıkıştım, cevap bile vermedi "tamam çıkabilrsin" dedi eliyle kapıyı gösterdi. Doktorlar bu hale gelmişler devlet hastanelerinde, onları bu hale getiren aptal saptal cahil insanlar kimse kusura bakmasın...

vhtgnctrk Bi örnekte ben vereyim. Çapa tıp fakültesi göz kliniğinde 5 yıldır takipli hasta konumundayım. Haliyle bi sıkıntın olduğunda randevusuz gelebilirsin dediler iki üç kez. Bu söylemi dikkate alarak yaz sonu kontrol maksatlı gittiğimde o günün görevli doktoru beni de randevusuz gelen ısrarla bakar mısınız diyen hastalardan sandı ki herhalde takipli hasta olduğumu anlatmama bi sorunum olduğunda randevu almadan geleceğimi söylemişlerdi diye belirtmeme rağmen inanmadı bana.

Aynen katılıyorum çok küçük şeyler için bile doktora giden var bazıları hastalık hastası oluyor, her şey için hastaneye gitmek gerekilse zaten hastaneden çıkamazsın,

bir örnek yaklaşık 3 yıl gibi merdiven çıkamadım sağ diz kapağında bir ağrı var ama sadece merdiven çıkarken yapıyordu inerken yok düz yolda otururken yapmıyordu çok rahatsız etmedi beni ama merdiven çıkmak bir ızdıraptı artık diğer ayakla seke seke zıplaya zıplaya çıkıyordum sol bacakta daha beter başka türlü ağrı olmasına rağmen diz kapakta başka bir şey bazı yerlerde belli etmemek için ağrının üstüne basa basa yürüdüm canımı yaka yaka, hiç doktora gitmedim bununla ilgili beni rahatsız eden daha kötü bir ağrı için gittiğim sol bacak yürüyorsun ama süründürüyor doktora gittiğim zamanlarda söylemeye gerek bile duymadım çünkü o ağrının yanında ben merdiven çıkamıyormuşum çok dert değildi bir hiçti bunu gözün görmüyor zaten, bir kaç sene önce çok uzun saatler aylarca yol yürüdüm 2 3 saat değil daha uzun sağlık için yürüdüm ve o ağrı geçti o ağrıdan eser kalmadı çok şükür bende şaşırdım demek ki bir şeyler bizim elimizde oluyor, çok fazla canı tatlı olmamak lazım, bir tek rapor almak için değil her ağrı için doktora gidilmez çok uzun sürer vs.tamamda

o hastanalerde dolaşanların bir kısmıda beter ağrıyan bir yeri varsa geçmiyorsa dolan ordan ordaya birazda böyle oluyor mesela ben,
bir doktorun başına bir yığın hasta verilmiş iyi kafayı yemiyorlar o kadar hasta arasında o bunaltıcı hastane ortamında zor bir meslek

Birileri emeklilik peşine düşmüş heralde çalışmak zor geliyor bunlarda gidip ordan burdan rapor alayımda emekli olayım diye bakıyor
gerçekten sorunu olanlar tamamda birde olurmuyum bir gideyim görüneyim bir şey çıkarmı diyenler var aslında kendini biliyor ama gidiyor
bir dikiş tuttururmuyum

Zaten derdi olup gidenler belli iyileşmenin peşinde bunlar fazlasıyla yetiyor zaten bunlarda doktorları ayrı meşgul edenler

En iyisi devlet baba herkese bir maaş bağlasın böyle uğraşmasın bunlar bıkmış birileri çalışmaktan

burası sosyal güvenlik kurumumu buraya danışıyorlar demişsiniz iyiki böyle forum köşeleri var insanlar bilgi paylaşımı yapıyorlar cevap alabiliyorlar düşünsenize bu kişilerin sosyal güvenlik kurumuna gidip aklına gelen bütün soruları sorsun ya da oraya tel açsın sorsun heralde sgk dakiler çıldırırlar ya da kovalarlar birilerini, zaten onları yeterince arayan soru soranlar var, forum insanların bilgilenmesi açısından çok güzel ve kişi bilgi sahibi olup giderse sgk daki kişilerde karşısındaki insanlara çok fazla laf anlatmak zorunda kalmaz anlatacağım diye kendini parçalamaz bilgi sahibi kişi leb demeden leblebiyi anlar aynı dilden konuşmak işleri kolaylaştırır, her çeşit insan insan memur şöyle yap diyecek o ne bu ne o nasıl bu nasıl sonu gelmez zaten böyleleride yeterince vardır

Vesselam

Umutluadam BARBOROS bey önçelikle şu şekilde başlıycam ülke ülke olsa insanların tek gözüne tek ayagına engelli oranı vermesi lazım ayriyetten ülke engelli konusunda resmen insanları eziyet haline sokuyorlar ve oranlar o kadar düşük ki insanlar nerden yüzde cıakrtıcagını şaşıyor bu şekilde insanları eliştirmek sizin elinizde değil burası sana bana özel yer değil herkesin bildigi bilgileri payalşma yeridir sizin % 60 engelli sıkıntısız vardır digerinin %39 dur insanlarda % 40 için sorular sorulsun diye bilgi alınsın diye burası yapılmıştır eger çok yorum yapmak istiyorsanız bilgilerinizi insanları aydınlatmak için yapın !!!

Bazı doktorlar var çok iyi bazıları çok gıcık

Benim 38 hep odyocunun oynayışından oldu

Of zaten bende suç vaktimi kitap okuyarak geçireceğime gelip burda bu muhabbetlerle uğraşıyorum. Cahiller burda geliştirsin kendini o zaman. Tamam susun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt