Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan 2008 sigorta girişi ve %45 raporla emeklilik şartlarım nedir?

erdoganaa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, MS hastalığı ile ilgili % 45 süresiz raporum var. Haklarımı bilmiyorum, yol gösterip yardımcı olabilirmisiniz rica etsem. İnternette çok fazla bilgi var kafam karıştı açıkçası.

Kısaca 1989 doğumluyum evliyim 2 çocuğum var.
ilk işe giriş tarihim 15.04.2008. 456 gün sayım var sgk da.
Şu anda ev hanımıyım çalışmıyorum, 2012 de ms teşhisi konmuştu engelli raporum 2019. Süresiz % 45. Nöroloji + gözden.
2014 - 2016 yıllarında çocuklarımın doğum yılları. Genel olarak öğrenmek istediğim şu anda nelerden hak olarak yararlanabileceğim ve tekrar işe başlamak istiyorum emekli olabilmek için.

Emeklilik şartlarım nelerdir kaç yıl çalışmam gerekir. Teşekkürler şimdiden.

Benim bildiğim işe girerken engelli kadrosundan girerseniz EKPSS ile 15 yılda emekli olursunuz. önceki SSK girişlerini de hesaba katarlar. emeklilik süresi kısalır . Eğitim durumunuza göre EKPSS Girmenizde fayda var.

erdoganaa

Bundan sonra hangi statüde sigorta primi yatırılacağına göre emeklilik kriterleriniz belirlenecek.

SSK' lı çalışan olarak devam edilirse emeklilik şartlarınız:

2008_oncesi.PNG

4b Bağkur ya da 4c memur statüsünde çalışırsanız emeklilik şartlarınız:

bagkur.PNG

Eğer hastalığınız ilerler ve SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alacak düzeye gelirse, o zaman toplam 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.

Doğum borçlanması yaparak prim gün sayınızı arttırabilirsiniz.

Üst Alt