Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan 2008 sigorta girişi ve %58 raporla emeklilik şartlarım..?

gencural

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
30/04/2008 ilk defa sigorta başlangıcım. Fakat engelli raporum 2016 yılında alındı yüzde 58 sürekli. Engelli emekliliğinde ilk defa sigorta başlangıcım mı esas alınacak yoksa yoksa rapor aldığım tarihten itibaren mi ve ne zaman emekli olabilirim.

ilk ssk başlangısı alınır lakin ssk özel sektörde çalışıosanız emeklilik için vergi indirimi almanız gerekli

merhabalar bir seyi çok merak ediyorum yardımcı olabilir misiniz benim sigorta girişim 01.05.2008 ve benim ilk girişim tarım sigorta olarak başladı sonra aralıklarla sigortalı çalıştım ve 2015 te %50 rapor aldım engelim küçük yaştan ortopedik fakat ben 2015 de rapor aldım ve 1080 gün sigorta günüm var ben bu ekpss ile belediye yi kazandım henüz başlamadım fakat başlamam yakındır size sorum benim emeklilik nasıl hesaplanacak memur olduğumda girişim ne zaman sayılacak bu hizmet günleri birleştirilecek mi ve ne zaman emekli olabilirim biraz uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekürler

Engellisiniz ve vergi indiriminiz yyok nasıl emekli olucaz yüzde 58 rapor ve işe ilk giriş tarihi 30/04/2008

[FONT=sans-serif]belediye ye işe basladıgında belediye de ilgili yere gidip vergi indirimi almak istedigini söylüyorsun onlar belediyede çalıstıgına dair belge verirler onunla bulundugun yerde vergi dairesine gidiyorsun anlatıyorsun onlar seni hastaneye sevk yapıyor sonra işlemler bitince raporu hastane vergi dairesine gönderiyor raporu fotokopisini belediyeye veriyorsun emeklilikte bu rapordaki oran gecerli ve önceki çalıstıklarını ssk ya gidip birlestirmek istedigini söyle gerekeni yaparlar. ilk işe girdigin tarih sigorta tarihi gecerlidir.[/FONT]

Üst Alt