Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan 2008'de sigortalı oldum. %60 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

gen206

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ilk olarak 14.04.2008 tarihinde kısa süreli bir işte çalıştım ve 05.05.2008 de çıktım sonrasında da çalışmışlığım var fakat 4a olarak nitelendirilen sigortalılıktan 74 günüm var
daha sonra isteğe bağlı sigortalılıktan (4b) 30.01.2015 ve 28.02.2015 tarihleri arasında yanı 1 ay 2 gün prim yatırdım

4 mart 2016 itibariyle de tam teşekküllü devlet hastanelerinden % 60 rapor aldım,
bu arada 24.04.1987 doğumluyum,

emeklilik için kaç gün prim yatırmam gerekiyor ne zaman emeklı olabılırım,

ote yandan malulen emeklılık gıbı bır durum benım ıcın soz konusu mu? aldıgım raporda vergı ındırımden yararlanabılır sosyal yarım vs gıbı şeyler işaretli, bunun harıcınde herhangı bır malıyeye veya defterdarlıda veya sgk ya gıtmem raporu gostermem gerekıyor mu?

sımdıden sonra ne yapmalıyım? sımdıden allah razı olsun, iyi gunler.

Rahatsızlığınızın ne olduğu bilmiyorum ama şöyle açıklayım.
malüliyet için en az %60 rapor ve tüm vücut fonksiyonunun 3 te ikisini kaybetmek gerekiyor.
10 yıl sigortalılık ve 1800 prim gün şartını yerine getirmeniz gerekiyor.(başka birinin bakımına muhtaçsanız 10 yıl şartı yok)
birde rahatsızlığınızın ilk ssk giriş tarihinden sonra olması gerekiyor.

hipertansıyon, kalp rahatsızlıklıarı, diyabet, vs.. bunlardan bazıları, malulıyet için değilde çalışıpta emekli olabılmem ıcın cok arastırma yaptım 4000 gun ıstenır dıyen oldu, ama sız 1800 gun demıssınız 2008 ilk sıgorta gırıs tarıhım yukarıda da belırttıgım gıbı emeklı tarıhımı 2026 olarak gosterıyordu ınternette arastırdıgım tablo o yuzden sordum, baska bırıne muhtaç degılım kendı ısımı kendım yapmaya calısıyorum genelde, bu arada yazınıza ıstınaden 2008 de ılk ıse gırdıgımde bu rahatsızlıklarım yoktu zamanla geliştiler zaten yaklasık 5-6 yıldır işsizim. bu arada bılgılendırdıgınız ıcınde tekrardan teşekkur edıyorum, Allah razı olsun.. şimdi merak ettıgım 14.04.2008 ılk sıgorta gırıs tarıhı o gunku sartlarla benden 4000 gun mu ıstenıyor yoksa sızın dedıgınız gıbı 1800 gun mu?

ssklı olarak 1800 gün prim gününü doldurursanız malulen emeklilik için başvurda bulunabilirsiniz

gen206

Saydığınız rahatsızlıklar çok ağır değilse malülen emekli olmanız zor.

Malulen emekliliğin bir şartı da tek en az %60 ranının tek hastalıktan sağlanmasıdır.
Kalp ve tansiyon birbiriyle ilişkili olsa da diabet bunlardan bağımsız bir hastalıktır.
Kalp ve tansiyon değerleriniz, diabeti hesaba katmadan %60 a ulaşmıyorsa malulen emekli olamazsınız.
Vergi indirimi almanız şartıyla 2.derece için 18 yıl 4000 gün, 3.derece için 20 yıl 4400 gün ile emekli olabilirsiniz.

abılerım ablalarım benım malulen emeklı olma gıbı bır ıstegım yok zaten, çalısayım özgürlüğüm olsun kendı kendıme yeteyım o bana yeter, yukarıda da okuyorum kı '' vergı ındırımı almak şartıyla'' denen bır yazı var ve ben suan çalışmıyorum raporumda yenı vergı ındırımı olayını suan mı halletmem gerekıyor, halletmem gerekıyorsa nereden halledıcez? veya vergı ındırımı olayını işe gırdıkten sonra mı halledıyoruz veya en cok merak ettıgım olay vergı ındırımı olayını halletmezsek 18 20 yılda emeklı olamıyormuyuz, bendekı tum bılgılerı ınternetten buldugum engellı emeklı olabılme tablosunda 2026 olarak gosterıyor(cunku ılk olarak 14.04.2008 de ssk ya gırmıstım suan calısmadıgımdan dolayı prım odeyemıyorum ve 2008 den bu yana 8 yıl gecmıs kalmıs gerıyo 10 yıl o yuzden 2026 emeklı olabılırsın dıyor),.. bu vergı ındırımı olayı nedır ?

gen206
İlk sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008 öncesi olan 4A sigortalılarının erken emekliliği vergi indirimi şartına bağlıdır.
Vergi indirimi olmadan evet erken emekli olamazsınız.
Vergi indirimine başvurabilmek için çalışıyor olmak gereklidir.
Yeni bir işe girdiğinizde işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ve raporunuzla Fatih Vatan Caddesi'ndeki vergi dairesine başvuracaksınız. Raporunuz yeni olduğundan kabul görecektir.

arkadaşlar yukarıda belırttığım rahatsızlıklardan dolayı % 60 raporum var ama raporumu alırken uyku apnesı olduğuna rağmen onu soylemedım soyleseydım rapor oranı daha fazla cıkacaktı şimdi uyku apnesınden oran cıkmasını ıstesem tekrardan tum doktorları gezmem mı gerekıyor yoksa sadece uyku apnesı ıle alakalı doktora mı cıkacağım sadece?

Üst Alt