Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan 2012'de yolcu olarak trafik kazası geçirdim. Haklarım nelerdir?

fatma_yıldırım

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bende 04/04/2012 de trafik kazası gecırdım ve yolcu olarak kazayı gecırdım omuriliğimde 4 adet kırık saptandı t11.t12.l1.l2 9 gün hastanede yattım ameliyat dediler ve ben istemedim evde yatarak tedavı gordum hala daha tedavım devam etmekte heyet raporu bekliyoruz suan ama doktorumuz 6 ay-1 yıl arası raporun verılebılecegını ve sadece suan tedavısıı devam etmektedir yazan bır kagıt verdı benm sormak ıstedıgım tazmınat hakkım varmı ve varsa ne kadar tazmınat alırım sadece sıgortadanmı yoksa araba sahıbı olan rent a cardan da bi tazmınat alma sansım varmı cvplarınızı beklıyorum tesekkurler

arabanın ruhsat sahibine, şoföre ve sigorta şirketine dava açabilirsiniz.rapor için 1 yıl geçmesi gerekiyor.öncelikle tedavinizi yaptırın, tazminat için vaktiniz çok.

teşekkürler bilgiler için yanlız şoförün üzerine illa herhangi bir mal kaydı bulunmasımı gerek yoksa o sekldede dava acılabılırmı ayrıca aklıma takılan bısı daha sormak ıstıyorum ben kaza yaptıgım zaman işten yeni ayrılmıstım ve 3 aylık sıgortam gorunuyodu bundan dolayı çalışamadıgım gunler için herhangı bı ucret talep etme sansım varmıdır???

şöförün üzerinde mal varlığı varsa sizin için iyi olur.davayı açarken mal varlığına tedbir koyarsınız garanti olur.mal varlığı yoksada önemli değil haciz yoluyla tahsil edilir.tazminat hesaplanırken maaşınız varsa maaşınıza göre, yoksa eğer is-şsizseniz asgari ücretten hesaplanır .sizin için alacağınız rapor önemlidir, raporda yazan oran önemlidir.
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

teşekkür ederim bilgileriniz için suan avukatım var ama gorusemıyorum annem ılgılenıo davamla oyuzden burdan sormak ıstedım

merhaba

ben 1 yıl once trafık kazası gecırdım tek yonlu yolcu konumunda omurgamda 3 kırık saptandı bırı cıddı tedavılerım bıttı ve ben heyete basvurdum bugun heyet sonucu ortaya cıktı %8 oran almısım zaten bu oranı fizik vermişti bana sorum şu heyette benım hiç birseyime bakmadılar sadece ımza atıp atıp cıktılar doktorum bana saglıklı ınsanlar %100 saglıklıysa sen %70 onlardan daha az saglıgın var demıstı ben bu oranı cok dusuk gordum ve tekrardan bu raporu ıtıraz edıp heyete gırmek ıstıyorum sızce oranım dusermı yukselırmı ayrıca sıgortadan tazmınat alıcam %8 ile tahmını ne kadar bi tazmınat alabılırım.

hastaneden hastaneye degişiyor rapor oranı bence.% 8 raporla 12-13 bını yukarı gecmez.

Merhaba mustafa bey ben trafik kazası gecirmiştim ilk rapora itiraz ettim şimdi ikinci raporu aldım %13 verdiler sürekli olarak sizce nekadar alırım tazminat kaza zamanı nisan 4 2012

Fatma hanım geçmiş olsun
bildiğim kadarı ile kusur alınacak tazminatın indirimidir yani tahminen 100bin tl tazminat hakkınız varsa bundan kusurunuz oranı kadar indirime gider yani 100binin % 12 si kesilerek yani 78bin tl hakkınız olacak mantık budur

yanlız ben tek taraflı kaza gecırdım yolcu konumunda soyle anlatıyım acıkcası arkadasımla gezmeye gıttık araba oto kıralamaydı ve bız kaza gecırdık ben yolcu konumundaydım arkadastan sıkayetcı olmadım sadece sıgorta sırketınden tazmınatımı almak ıstıyorum bana bilgisi olan cvp verebılırmı yada boyle bısı basından gecıptee bana yardımcı yol gosterecek olan varmı aranızda...

Üst Alt