Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan ayında emekli olacağım. Bugünden hizmet birleştirmesi yapmalı mıyım?

YUSUFDUR

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ayrı ayrı 7-8 ilde sgk lı olarak çalışmışlığım var, şu an iş yerim mersine bağlı, 1 nisanda 18 yılımı doldurup emeklilik başvurusu yapacağım. Gün birleştirme dilekçesi vermem gerekiyormu daha önceden. Mersin sgk bizde hazırlık dilekçesi diye bişey yok dedi. Ne yapmam lazım ? Bilgisi olan varmı ?

SGK ya ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe vermeniz durumunda onlar kendi aralarında yazışmaları yapıp size cevap vereceklerdir.
Bu işlem gün birleştirme gibi de düşünülebilir.

Ne zaman emekli olurum dilekçesi verdim, 18 yılı doldurduğunuzda emekli olursunuz diye cevabi geldi. Ama gün birleştirmeyle alakalı bişey yazmıyordu.

YUSUFDUR hepsi ssk 4a ise kendi aralarında yazışacaklar zaten bunun için birleştirmeye gerek yok da senin emeklilik biraz uzun sürer başvurunu yapınca bütün o illerle yazışacak lar ve son olarak emeklilik işlemi sonuçlanacak

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Yani Günüm gelene kadar hiç bişey yapmama gerek yok galiba, bide 1 nisan cumatesiye geliyor, 30 mart cuma günü dilekçemi kabul ederlermi ?

Doldurduğunuz gün vermeniz gerekiyor.
1 nisanda dolduruyorsunuz ve cumartesiye geliyorsa 3 nisanı beklemeniz gerekiyor.

5 nisanda fabrikadan çıkışımı alıp mersin sgk ya emeklilik başvurusu yaptım. 7 nisan cuma günü gel tazminat yazını al dediler, cuma günü gittim pazartesi gel dediler, neden ama ben 50 km uzaktan geliyorum dedim tarsus ve adana dan günlerini istedik dediler, bizden telefon bekle o zaman dediler. Tazminat yazısıyla gün toplamanın ne alakası var sizce?

YUSUFDUR

Farklı illerdeki sigorta primlerini toplayacaklar demek ki. O illerden yazı felan alınacaksa...

Üst Alt