Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan ayında işe başladım. Haziran maaşım yatmış, çekeyim mi ?

ezel26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Ben 20 Nisan'da özel bir hastanede sağlık teknikeri olarak işe başladım. Sydv aradım. sigorta girişim var dedim.onlar bana sistemden düşülür dedi. Sistemden 2022 maaşı kesilmiş ama haziran da yatmış. 144 bana maaş kesim tarihini 1 Eylül olduğu için bu maaşı çekebilir siniz dedi fakat ben de tereddütte kaldım siz ne önerirsiniz? Paraya da gerçekten ihtiyacım var. Ama ceza gelir diye de korkuyorum. Teşekkürler

Kimin paraya ihtiyacı yok ki bence çek gitsin isterlerse ödersin bir kaç ay sonra

@ezel26

20 Nisan'da işe başlamışsınız. 1 haziran öncesinde sigorta kaydınız yapılmışsa haziran dönem ödemini hak etmiyosunuz. yanlışlıkla ödenmiştir.

ama alo 144'den maaş kesim tarihi için 1 eylül denmiş size. eger memur doğru dediyse bu durumda sizin 1 haziran'dan sonra sigorta kaydınız başlatılmış işyeriniz tarafından. sizin haziran aylığını hak etmeniz için sigorta kaydınızın 1 haziran sonrasında olması lazım.

sigorta başlangıç tarihine bir ara bakın. eger sigorta başlangıcınız 1 haziran ve sonrası başlatılmışsa bu durumda aylığınız memurun da dedği gibi 1 eylül'de kesilir. ve haziran dönem maaşını hak etmiş olduğunuzdan size borç çıkartılmaz ve geri istenmez.

ama sigorta kaydınız 1 haziran öncesinde yapılmışsa haziran dönem maaşı size yanlışlıkla ödenmiş demektir ve sizden geri istenir.

bu işin aydınlığa kavuşması, sigorta başlangıcınızın hangi tarihte yapıldığını öğrenmenize bağlı yani:)

Üst Alt