Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nişanlı kardeşimin maaşı ve arabası yüzünden 2022 maaşımız kesildi..?

Nokta3431

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar yeni düzenlemeyle anne ve babamın 2022 maaşı kesildi,sebep kardeşım sigortalı çalıştığı için maaşı kişi başı gelirinin üstünde ayrıca 2011 model bir aracı var, kardeşim nişanlı bir süre sonra evlenecek, adresini şimdiden başka bir yere alıp tekar başvurmamız halinde maaşları bağlanırmı? Nasıl bir yol izlememiz gerek benzer konuları yaşamış arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Nokta3431 yeni düzenlemeyle torba tasarı ile yapılan değişikliği kastediyorsanız o düzenleme sadece 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgıyla ilgilidir. anne ve babanız kaç yaşında? 65 yaş üstü mü?

Annem henüz 65 yaş üstü değil,babam 72 yaşında ve her ikisinin 70 üstü raporları var kuruma gittim,kardeşimin aracı olduğu için artık hak etmediklerini düşünülerek kesilmiş dendi,sevgili kalem hanım; ne yapmamız gerekli bu durumda, Cvp için teşekür ederim.saygılar.

istanbul büyükşehir belediyesine ve devlete para lazım..kusura bakmayın..acımazlar keserler..istanbul büyük şehir belediyesi çok önemli bir nikah töreni için bütün belediye ( kamuya ait ) araçları ve temizlik işçilerini falan ,nikahın olacağı yere gönderdi.çay servisi yapan mobil araçlar,çevre düzenlemesi yapan işçiler. e bu arabalar su yakmıyor,işçilerde bedava çalışmıyor.. hepsi masraf tabi..devletin malı deniz kendi özel nikah törenlerinde kamu malını kullanmayanlar ve trafiği günler öncesinde felç etmeyenler bilmem ne..ben helal etmiyorum..helal eden varsa o otursun düşünsün.

Düşüncelerinize katılıyorum,anlam veremiyorum,verdikleri maaş ayda 500 tl geliyordu,annem babam sanki sanayi işletiyorlarmış gibi 150'200 Tlden aşağı elektrik faturası gelmiyor verdikleri maaşı bir şekilde geri alıyorlar, ne devletten ne milleten hayır var Allah hayırlı evlat versin.evlatta hayırsızsa şu son Zaman'larını sıkıntı içinde geçirip gidicekler.

Nasıl bir yol izliceğimi şaşamış durumdayım.

Nokta3431 anne ve babanın % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu varmış. bu durumda % 70 ve üstü engellilere ödenen 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı alıyorlarmış demek ki. 2022 aylıgı alıyorlar derken anlatmak istediğiniz bu sanırım. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstündeyse 2022 bakıma muhtaç engelli aylıklarının kesilmesi mevzuata uygun.
lakin baban 72 yaşındaymış. eger 65 yaş üstü yaşlılara ödenen 2022 yaşlı aylıgına başvurursa bu durumda hane gelirine bakılmayacak. bu konuda kanun değişikliği oldu. 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgı için gelir hesabı yapılırken sadece babanın ve annenin gelirine bakılacak. eger her ikisinin gelirleri toplamının ikiye bölümü 392,49 Tl altındaysa babana 2022 yaşlılık aylıgı baglanacaktır. 2022 yaşlılık aylıgında rapor gerekmiyor. ama şunu da soyleyim 2022 yaşlılık aylıgı 3 aylık 652,43 TL'dir: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
yani % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgından çok düşüktür. babanız için 2022 yaşlılık aylıgına başvurun.
annen 65 yaş altındaymış. bu durumda annen engelli aylıgı alabilir ancak. lakin engelli aylıgı için hane geliri esas alınır. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı aştıgı için 2022 engelli aylığı alamaz.
annen ve babanın % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgı alabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 Tl altında olması şarttır. sigortalı çalışan kardeşin evden ayrıldıgında hane geliri bu sınırın altında olacaksa kardeşin ikametgahını hane dışına aldırsın. lakin ikamet değiştirmesi yetmez hanede yaşamıyor olması da gerekir. sadece ikamet değişikliği olmasın.bu yöntem olmuyorsa sadece baban için yapılacak şey var. o da babanın 2022 yaşlılık aylıgına başvurması.
seçenekleri değerlendirme size kalmış artık.

Sevgili kalem hanım,verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.

Kardeşim adres değişikliği yaptı,hemen vakıfa gidip durumu bildirdim.tekrar gelir testi yapılmasını istedim ama mümkün olmadığını,bekar çocuğun bakabileceğini vs. Söylediler. Başvuruyu almadılar bile, bu durumda sanırım bimere yazmayı denicem Nasıl bir sonuç olur bilemiyorum.bahsettiniz 65 maaşı son seçenek olarak düşünüyorum,

Allah herkese kolaylık versin.

Nokta3431
nişanlı kardeşinin ikametini başka yere aldırdınız ve artık sizle yaşamıyor. kardeşiniz gidince de hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında çıkıyor. buraya kadar anladıklarım doğruysa devam edeyim.
hanede kişi sayısı değişmiş ve geliriniz artık uygun. bu durumda vakfın başvurunuzu alması gerekir. muhtaçlık hesabını yapmak onlara kalmadı. bu hesap yani muhtaçlığınızı degerlendirme işi vakıf mütevelli heyetinin işi. vakıftakiler şartlarınız değiştiği için başvurunuzu almak zorundalar. vakfa tekrar gidin vakıf müdürüyle görüşmeye çalışın. aksi durumda BİMER'e yazın ya da alo 150 BİMER hattını arayıp şikayetçi olun.

sevgili kalem hanım;
Baktığım da konuların sonuçlarını hiç yazan olmamış ben yazmak istiyorum, benzer konuları yaşayan arkadaşlara cevap olur.
Yukarıda yaşadıklarımızın sonucu olarak
Tekrar maaşın bağlanmasını sağladık şükür ki Eylül ayına yetişmedi ama aralık ayında maaşı alıcak inş.

@Kalem hanım
Bu süreçte alamadıkları maaşı alabirlermi?

Üst Alt