Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Nistagmus hastası bir kızım var. Okul hayatında nelere dikkat etmem gerekiyor?
Merheba değerli katılımcımız üzülücek bir şey yok
bende de var nigtağmus albino hiç bir sorunla karşılaşmakdım yani.
hatta kmrler okuluna bile gitmedim.
kızınız görme oranı ne kadar. Albüniz var mı.
Esenlkler dilerim.
TayTIS
Bak ben şimdi bilgisayarın ekranın okurken bile monitörle tek vicut oluyorum nerede ise.
Korkacak bir sey yok. Ben dediğim gibi körler okuluna bile gitmedim.hep normal okullarda okudum.
Ama şimdi körler okullları çok gelişti. güzelleşti.
benim en büyük sıkıntım tahtayı geremekti O nedenle çok zorlandım .
hep tahtaya kadar gider oradaki yazıyı okur sonra defterime yazardım.
Bakın endişe edecek bir durum asla söz konusu değil. şunu söylemek isterim hep yanında olun. her zaman okulunda olun. Benim önerim eğer imkanınnız var ise normal özel okula gönderin. bu onun geleekteki sosyal başarısı açısından daha güzel olur.
Körler okulunda bence körler ksıtlanıyor. Sonra ise dığer insanlar ile iletişimde çok zorlanıyor. Ben cevremdeki körler okulna giden insanlarda bunu gözlemledim.
Ama buda zamanla aşılsada zor oluyor.
Peki böyel pamuk şeker gibi beyz mı. canım benim.
Sevgiler.
TayTIS
Sevgili sweetkemani SIRA YAKŞLAŞTIRMA işne katılmıyorum ben onu denedim ama çok ayrımcılık gibi hissettim kendimi dışlanmış hissettim sonra bunu öğretmen fark etti ve düzeltti.
İmkanlar çok eskisi gibi değil. Çok güzel teknolojik aletler var örneğim kamera sitemleri var. elinizde laptop bir kamera uzağı bir kaç kat yaklaştıyor.
Yeterince araştırmak lazım. Ama çözüm yolları çok ki beyfediye önerim şu bu gbi malzemeleri SGK dan eski adı ile ssk, oldamı SOsyal yardımlaşmadan alabilirsiniz. lütfen sosyal yardımlaşma işine falan guru meselesi etmeyin.
Devetin görevidir vatandışna her şekilde hizmet vermek.
Bakın dünyada körler okulları terk edilmekte. Engellileri guruplama onları Toplumdan ayrıyor sistem işitme egenlliler görme egennller okullarını terk edip bunlar onarlı 20 eşkilde başka okullara dağıtarak hem oradakiöğrenciler bilinçlendirriyor hem bu engellileri topluma daha çok adapte ediyor.
KESİNLİKLE NORMAK OKUL. Özel cihazlarala sıra yaklaştırmadan ve tahtaya kalmadan çözebilir tahtaya kalkmada şöyle bir sıkıntı oluyordu genelde. Sınıftaki diğer öğrenceiler bundan rahtsız oluyor cpoğu zaman çekil vs derlerdi.
BU kızınızı üzer. kızlar daha hassatır.
Azmedin üzülmeyin kızınızı engelsiz bir insanmış gibi davranın ama onu her zaman gözetleyin özellkle okulda ilk zamanlar her zaman takip edin dediğim giib imkanınnzı varise KESİNLİKLE NORMAL VE ÖZEL OKULA gönderin.
sevgiler
TayTIS
Ben de nistagmus albinoyum.Eger cocugunuz kucuklukten itibaren gozluk kullanmissa bence hicbir problem yok.Ben 4 yasindan beri gozluk kullaniyorum.Ailem sagolsun bu konuda cok bilincliydi.Kesinlikle tavsiyem normal okula gondermeniz.Ben de ilkokulda tahtayi gormekte cok zorlanirdim acikcasi hala da zorlaniyorum.Ama eminim kiziniz azmiyle her seyi basarir.Ben kucuklukten beri cok basarili bir ogrenciydim ve su an anadolu ogretmen lisesinde okuyorum.Normal bir cok kisinin yapamadigi bir seyi basardim.Kiziniz isterse her seyi basarir.Ama psikolojisi cok onemli.Bu konuda surekli onun yaninda olun.Farkliymis gibi davranmayin ona.
Allah yardimciniz olsun..
bende bir albinoyum
tabiki zorluklar olacaktır tahtayıo görnekte zorlanacaktır
ben hep arkadaşımın defterinden bakarak yazardım
ben iç mimar oldum eminim sizin kızınızda çok başarılı olacaktır