Merhaba sayın Ersoy, kızınıza acil şifalar diliyorum. Küçük kızınız için bence hem sizin hem de başkalarının yapması gereken ilk şey onu ne görmeyen biri gibi ne de iyi gören biri gibi algılamamak olmalıdır. Öğretmenleri bundan haberdar edilmeli ve öğretmen bu göz sorununun normal bir problem olmadığı konusunda örneklerle uyarılmalıdır.
Çok iyi görmeyi gerektiren işler buyurulmamalı ama bu arada pasif duruma da düşürülmemelidir. Sorunu yüzüne vurulmamalı hatta hissettirilmemelidir. Çocuğa bu hissettirilmese öğrenemediği şeyleri öğrenmek için zaten başka yollara başvuracaktır. Size soracak, öğretmenine soracak, notları arkadaşlarından alacak, daha fazla çalışacak. Ben de öyle yaptım. Ve inanın bazı zıpçıktı kendini bilmez öğrenciler sizi ezmedikçe kendinizi ezdirmedikçe iyi bir arkadaş ortamı kurdukça her şekilde eğitiminizi devam ettiriyorsunuz. Bu konuda istekli olmak baş koşul ve başkalarından iki kat daha fazla çalışıyorsunuz.
Çocuğunuz ilkokula başladığında bence sınıfta en önde orta sırada oturmalıdır. Ve bu genelde hiç değişmez. Arkadaşları onun için hem birer arkadaş hem de onun bazı konularda yardımcısı olacak.
.