Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nistagmus hastası kızım okula başlayacak. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

ersoy baday

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm benim kızımda nistagmus 6 yaşında ana okuluna başlayacak korkuyoruz eğitimini normal tamamlayamayacak diye bize bilgi verirmisiniz

Merhaba sayın Ersoy, kızınıza acil şifalar diliyorum. Küçük kızınız için bence hem sizin hem de başkalarının yapması gereken ilk şey onu ne görmeyen biri gibi ne de iyi gören biri gibi algılamamak olmalıdır. Öğretmenleri bundan haberdar edilmeli ve öğretmen bu göz sorununun normal bir problem olmadığı konusunda örneklerle uyarılmalıdır.
Çok iyi görmeyi gerektiren işler buyurulmamalı ama bu arada pasif duruma da düşürülmemelidir. Sorunu yüzüne vurulmamalı hatta hissettirilmemelidir. Çocuğa bu hissettirilmese öğrenemediği şeyleri öğrenmek için zaten başka yollara başvuracaktır. Size soracak, öğretmenine soracak, notları arkadaşlarından alacak, daha fazla çalışacak. Ben de öyle yaptım. Ve inanın bazı zıpçıktı kendini bilmez öğrenciler sizi ezmedikçe kendinizi ezdirmedikçe iyi bir arkadaş ortamı kurdukça her şekilde eğitiminizi devam ettiriyorsunuz. Bu konuda istekli olmak baş koşul ve başkalarından iki kat daha fazla çalışıyorsunuz.
Çocuğunuz ilkokula başladığında bence sınıfta en önde orta sırada oturmalıdır. Ve bu genelde hiç değişmez. Arkadaşları onun için hem birer arkadaş hem de onun bazı konularda yardımcısı olacak.
.

Sanırım ilk önce iyi bir okul ve öğretmen gerek. Öğretmen yeterli özeni gösterirse ve siz de kızınızla duğru şekilde ilgilenmeye devam ederseniz, bence sorun yaşamadan eğitim almasını sağlayabilirsiniz.

Sayın Ersoy ben de öncelikle küçük kardeşimize acil şifalar diliyorum. Bende de ilkokul döneminde nistagmus vardı, sonraları düzeldi. Ayrıca görme kaybı da var. İlköğretim yıllarımda görme kaybım %60'tı ve ön sırada ortada oturarak çok rahatlıkla dersi takip edebiliyordum. Kızınızın görme kaybı ne kadar? Bu konuda oturanboğa'nın dediği gibi öğretmenin özverisi çok önemli. Bu konuyu öğretmeninizle mutlaka konuşun. Kardeşimize görme engelini telafi etmesi gereken durumlar dışında gündelik hayat ve ihtiyaçlarına fazla müdahale etmemeniz kızınızın gelişimi açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ayrıca çocuğunuzun sağlık sorunu eğitim alamayacağını ya da başarısız olacağını düşünmeyin. Ben %75 görme kaybıyla ÖSS'de derece yaptım.
Bu arada görme kaybını telafi etmek için özellikle okulda kullanılmak üzere geliştirilmiş (teleskopik) gözlükler bulunmaktadır.

benim oğlumda nistgmus.tahtayı görmekte zorluk çekiyo okulda korktuğm gibi olmadı arkadaşları tarafından alay ediliyor. onun içiin sürekli yanında olun elinizden gelen her şeyi yapın ben teleskobik gözlük için uğtaşıyorum şimdi inşallah faydasını görürüm

ben fazla iyimser değilim bu göz rahatsılığı eğitimi önemli bir şekilde etkiliyor bazen bu rahatsızlık tahtayı değil yanındaki arkadaşın defterini dahi göremiyorsun ben öyleydim inşalah kızınızın görme kaybı çok değildir sınıf öğretmenin yanında mutlak rehper öğretmeniyle mutlak görüşün en az 30 kişilik sınıflarda kendinin öteki arkadaşlarından farkılı hisedecek pisikolojisi etklilenecek ben çok etkilendim Allah yardımcınız olsun

slm.bende 2 yaşından beri nistagmusla ilgili sıkıntılar yaşadım.halada yaşamaktayım.ancak bu hayatta başarılı olmayı engelleyecek bir durum değil.yeterki en başta aile,daha sonra eğitim göreceği yerdeki öğretmenlerin desteği önemli tabii.şu an öğretmenim ve başarmamın arkasında ailem ve ilkokul öğretmenim var.Allah yardımcınız olsun.muhakkak zorlukları var ancak şükredecek çok şeyimiz var.görş.dilğ.:)

Arkadaşlar konu açılalı epey olmuş ama bende de nistagmus(hem de ne bicim) var. Son derece başarılı bir eğitim hayatım oldu, doktor oldum. Burdan bu hastalığa yakalanan birisi varsa fazlaca dert etmemesini tavsiye ederim..

Merak etmeyin bence fazlada düşünmeyin. Ben mühendis oldum ve proje bile çiziyorum sadece zoom oranlarını artırıyorum. Bence hocaları ile konuşmanıza ekstra birşeyer yapmanız cocugunuzu üzecek davranışlardır. Bunlardan kaçınn

Üst Alt