Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nokia lumia 620'nin cıc cihazla uyumu nasıldır?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Nokia lumia 620 cıc cihazla birlikte kullanan varmı ?telefonun sesi nasıl yüksek ve net çıkıyormu ?cıc cıhazla uyumu nasıl

denemedim ama lumia'larin işitme cihazı ve telecoil uyumunun yüksek olduğu belirtilmiş. nokia firması yıllar öncesinden işitme engelliler için çözümler geliştiren ilk firma idi. inanıyorum ki hala öyledir.

Eskiden şıkırdayıp telefon moduna geçiyor ama ben iptal ettirdim bu şekil daha iyi oluyor bana sesler yüksek geliyor.benim için önemli olan cızırtısız net kaliteli ve yüksek ses olması

arkadaşlar bende şöyle bir ürün var: t-coil özelliklitüm işitme cihazları ile uyumlu olan ve bluettothlu tüm sistemlere ses sistemi ile bağlanabilen bir sistem. ilgilenen varsa ürünü satabilirim.
Telefon Sistemi (Bluetooth® LoopSet)

Bu sistemin asıl amacı işitme cihazı kullanıcılarının eller serbest olarak net, parazitsiz ve anlaşılır bir telefon konuşmasını sağlamaktır. Kullanım amacı oldukça geniştir. TVB sistemine bağlanmak, MP3 ya da Bluetooth özelliği olan birçok elektronik iletişim cihazlarına bağlanmak içinde kullanılabilir. İşitme cihazı kullanırken özellikle gürültülü ortamlarda cep telefonu ile görüşmenin konuşulanları anlamak açısından ne kadar zor olduğu bilinmektedir. Arton bu sorunu çözmüştür.
Nasıl çalışır?
Önceklikle sistemi cep telefonunuza bir defalığına eşleştirmeniz gerekmektedir. Bluetooth® LoopSet boynunuzda takarak cihazı açtığınızda cep telefonunuzla otomatik olarak bağlantıya geçecektir. Ve sistem hazırdır. Gelen çağrılara telefonunuza elinize almadan boynunuzda duran kolyenin üzerindeki butona basarak yanıtlayabilirsiniz. Gelen çağrı direkt ve kablosuz olarak işitme cihazınıza aktarılır. Bu aktarım sırasında gelen ses istenilen seviyede yükseltilerek çevredeki gereksiz seslerden arındırılır ve konuşmanın anlaşılılırlığı artırılır. Tüm süreç tamamen kablosuz ve eller serbest olarak gelişir. Yalnız bu sistemden faydalanmak için işitme cihazınızda T-coil ozelliğinin olması gerekmektedir.

Televizyon Ünitesi TV-B

TV-B sistemi televizyondan gelen ses sinyallerini güçlendirerek, aynı zamanda etraftaki sesleri baskılayarak kablosuz bir biçimde işitme cihazınıza gönderen sistemdir. Bu sistem ARTONE Bluetooth® LoopSet sistemi ile birlikte kullanılır. Tüm bu iki sistemin çalışabilmesi için kullandığınız işitme cihazında T-Coil özelliğinin olması gerekmektedir. Bu özellik olmadığı taktirde bu sistemin çalışması olanaksızdır. TVB sistemi yalnızca TV için kullanılmayabilir. Radyo, mp3 gibi sistemlere de uyumludur. Örneğin Skype kullanarak telefon görüşmesi yapmak istiyorsunuz. TVB ünitesini Bilgisayarınıza bağlayarak net bir şekilde görüntülü telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Cihazı kullanmak için önce TVB ünitesini televizyonunuza scart ya da s-video girişleri ile bağlamalısınız. Bluetooth® LoopSet açarak boynunuza kolye şeklinde asabilirsiniz. Bluetooth® LoopSet i açtığınızda otomatik olarak televizyona bağladığınız TVB sistemine bulacak ve bağlanacaktır. İşitme cihazınızın T-Coil özelliğini aktif atiğinizde ya da MT modunu seçtiğinizde (İşitme cihazı Kullanım Kılavuzuna Bakın) Artık Tv den gelen sesler berrak ve güçlendirilmiş olarak işitme cihazınıza kablosuz olarak iletilmiş olacaktır.

işitme cihazındada Bluetooth olması gerekiyor sanırım cıc cihazlarda Bluetooth yok bildiğim kadarı

evet Bluetooth yok. ama telefon modu var otomatik geçiş.

Üst Alt