Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Non-Hodgkin lenfoma için Sağlık Kurulu Rapor maceram başladı

İlhan Kemal

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sağlık Kurulu Heyet raporu almak için Bismillah deyip salı günü daha önce tedavi gördüğüm Şişli Etfal hastanesinden 12.04.2017 tarihi için randevu almayı başardım. Sabah 7'de kalkıp hastane yoluna düştüm ve saat 08.00'de kayıtları almaya başladılar. 08.30 gibi Nöroloji, onkoloji ve göğüs hastalıklarından barkodlarımı alıp, ilk önce onkoloji birimine gittim. 1 saat kadar bekledikten sonra Radyasyon Onkolojisi doktoru bayan geldi ve ilk sıradan girdim içeri. Elimde 2005 yılında tapılan tetkikler, tedaviler ve patoloji raporları vardı.
Şikayetimi sordu... Elhamdülillah birşeyim yok dedim.
Ne için geldiniz dedi?... Engelli indirimi ve diğer haklarım için ellelli oranımın tesbitini istiyorum dedim.
İyi de şu an bir şikayetin yokmuş dedi... Bende hastalığımın türünü ve remisyon evresinde olduğumu söyledim.
Yani tedavi olmuyorsun dedi.... Evet şu an için herhangi bir tedavi görmüyorum dedim.
O zaman bişey veremem dedi, bende kanser hastalıklarında özelliklede Yüksek dereceli Non-Hodgkin lenfomalarda remisyon süresinde %40 verildiğini, tedavi sürecinde ise %80 oran verildiğini ilettim kendisine.
Bu kez Dr. hanım Lenfoma ile ilgili bilgisi olmadığını, kadın kanserleri (meme, rahim, yumurtalık vs.) uzmanı olduğunu söyleyerek Hematoloji kliniğine sevketti.

Hematoloji çarşamba günleri poliklinik yok diyerek yarına salladı. Bende Göğüs hastalıklarına gittim. Dr. röntgen ve ayrıntılı rapor istedi. Çektirdim ve sonuç için yine ertesi günü işaret ettiler. En son ise nörolojiye gittim ve Post herpetik Nevraljik ağrı için %10 veri. Bugünlük bu kadar... İnşallah her ayrıntıyı yazmaya çalışacağım, yaşadıkça ve gördükçe.

Çok iyi ediyorsunuz, merakla izliyor olacağım süreci:)

Sizce ne olmalı?

Arkadaşlar merak ettiğim konu... Engelli oran cetveli bu şekilde ve benim rahatsızlığımı gösterir patoloji raporumda yazan aynen bu;
Diffüz tipte. dev B hücreli Non_hodgkin lenfoma
Yüksek grade'li agresif... Yani yüksek dereceli non-hodgkin lenfoma teşhisi konmuş ve şu an remisyon (kronik hastalığı olduğu bilinen kişilerde hastalık aktivitesinin bulunmadığı durum) evresindeyim. Bu tabloya göre sen iyileşmişsin deyip oran vermeme hakları varmıdır? Yoksa tabloya göre %40 almam mı gerekiyor?

b. Non-Hodgkin Lenfoma

Hastalık Türü Engel Oranı %
Düşük dereceli remisyonda ( Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 20
Düşük dereceli remisyonda ( Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 10
Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 70
Orta veya yüksek dereceli remisyonda 40
Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80

Evet kurul maceram sadece 1,5 gün sürdü ve bugün sonuçlandı. Saat 13.10 gibi heyet karşısına çıktım ve yüzüme bakıp adımı okudular. Buyrun benim dedim. "Tamam çıkabilirsin" dediler :)
Kısaca bugünü özetleyeyim; Sabah akciğer grafisi ve raporunu alıp göğüs hastalıkları Dr'una gittim. AC grafisini inceleyip, Solunum testine soktu ve çıkan sonuca bakarak, "neredeyse %50 seviyesinde" diyerek Orta seviye restriksiyon ve %40 verdi. Daha sonra hematolojiye gittim ve tam düşündüğüm gibi o da %40 verdi ve 3 poliklinikteki muayene işimde bitmiş oldu. Saat 13.00'da heyetin başlayacağını söyleyip beklememi istediler. Heyet saati geldiğinde 3. olarak benim aımı anons ettiler ve içeri girip 3 saniye sonra çıkarken "haftaya cuma gel raporunun sonucunu al" deyip uğurladılar.

Şimdi haftaya gidip raporumu almak ve İşyerimden çalışma belgesi alarak defterdarlığa vergi indirimi için müracaat kaldı geriye.

Çok Büyük Geçmiş Olsun Bende Sizin gibi aynı durumdayım gelişmeleri buradan yazmanızı bekliyorum....

Cuma günü Raporumu %68 oran ve sürekli olarak aldım. İşyerimden çalışma belgemi almam uzun sürdü. Yarın İnşallah defterdarlığa götürmeye çalışıcam bakalım.

Merhaba bende 52 ile surekli olarak aldım ben vergi dairesine vericem ankaraya gitcek cvp gelcek kimi vergi dairesine kimi defterdarlık a veriyor neden acaba

Hodgkin lenfoma için hangi oranda engelli raporu verilir?

Herkese merhaba,
Geçen yıl Eylül ayında 4.evre klasik hodgkin lenfoma teşhisi ile 6 kür Kemoterapi aldım ve son Pet sonucuna göre hastalığım şuan remisyonda.
Geçtiğimiz ay tadavi gördüğüm Ege üniversitesi hastanesinde iş ve farklı alanlarda işimi kolaylaştırır diye engelli raporu için kurula başvurdum. Şuan çok şükür kendimi iyi hissediyorum ancak eskisi gibi olmak mümkün değil.

1984 doğumluyum, 2005 yılında sigorta girişim ve 4 bin üzerinde günüm var
son çalıştığım şirkette 11 yılı aşkın süredir çalışıyorum.
2018 eylülden bu yana raporluyum ve doktorum 2019 Ekim ayından sonra işime dönebileceğimi söyledi ve bir dizi dikkat etmek gereken konuları aktardı
Özel sektörde perakende sektöründe çalışıyorum işim çok ağır değil ancak çok stresli. (Bunları bilgi amaçlı yazdım)

Araştırdığım kadarı ile internette çok fazla bilgi kirliliği mevcut. 4. Evre klasik hodgkin lenfomada min %40 rapor verildiğini öğrendim. 06.08.2019 tarihinde kurula gireceğim.
Benim gibi bu süreci yaşamış, kurulda ve sonrasında tavsiyesi olacak, aldığımız bu %40 engelli raporunun bana sosyal hayatımda ne gibi artılar sağlayacağı faydaları ve benimle aynı hastalığı yaşamış tecrübelerini aktaracak yorumlarda bulunursanız çok sevinirim.

Hastalık, belirtileri, teşhis ve tedavi aşamaları ile ilgili sorularınız var ise ben de memnuniyetle cevaplayabilirim.

Merhaba, öncelikle gelmiş geçmiş olsun.

Onkolojik hastalıklarda ilk 5 yıl ve 5 yıl sonrası remisyon dönemi olarak ayrılıyor. Ayrıca Evre 1-2 ile Evre 3-4 diye ayrılıyor.

Sizin durumunuzda ilk 5 yıl İçin %80 sonrasında ise %40 oran alacağınızı zannediyorum. Hastalığınız ile ilgili bir operasyon ve sonrasında gerçekleşen bir doku veya organ kaybı da ayrıca belirttiğim oranlara eklenecektir.

Özür oranları cetveli onkoloji bölümü oranlarını aşağıda paylaşıyorum, siz kendiniz de yorumlayın..

1- Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 60
Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalarda primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında engel oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

2- Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 40
3- Evre III-IV remisyonda 40
4- İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign tümörü olan remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80
Nüks (rekkürrens) veya metastaz yapmış malign tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalar ve bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalar bu grupta değerlendirilmelidir.

Malign transformasyon gösteren benign tümörlerde primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Engel Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

5- İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign tümörü olan (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 40
Metastazektomi yapılmış ve uzun süreli hastalık bulgusu olmayan, örneğin karaciğer metastazektomi yapılmış kolon kanseri, 5 yıldan uzun süre remisyonda kalan hastalar bu grupta değerlendirilmelidir.

6- Yüksek dereli opere beyin tümörleri: (örn G4 glioblastomi multiforme)
a) Operasyon sonrasında 2 yıl süreyle 80

b) Remisyonda 2 yıldan sonra 40

Merhaba Mehmet Bey,

Öncelikle iyi dilekleriniz, ilgi ve cevabınız için teşekkür ederim.
Ancak Hastalığım onkolojik değil bir kan hastalığı ve hematolojik bir rahatsızlık. Geçmiş yıllarda sitemizde yazılmış (sanırım 2012) bir konuda aşağıdaki şekilde bilgi bulunmakta idi.

a.Hodgkin Lenfoma:

1-Evre I-IIremisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar):% 20
2-Evre I-IIremisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra):% 10
3-Evre III-IV remisyonda:% 40
4-Remisyona girmeyenveya tedavi sürecinde olan):% 80

Aslında tam emin değilim tablonun güncel olmama durumuda olabilir. Sizden tekrar kontrol edip bilgi vermeniz rica edeceğim.

Son olarak asıl öğrenmek istediğim şey sizin verdiğiniz tablo ya da yukarıda tabloya bakarsak minimum %40 engel raporu alacak gibi görünüyoru. Bu oran bana sosyal ve iş hayatımda nasıl avantajlar ya da dezavantajlar yaratabilir. Bu konuda sizden bilgi almak isterim.

İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Tablon güncel değil. sakatlık oranı cetveli'ne göre güncel olan bu:

a. Hodgkin Lenfoma
1-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 60
2-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 40
3-Evre III-IV remisyonda 40
4-Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80

b. Non-Hodgkin Lenfoma
1-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 40
2-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 30
3-Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 70
4-Orta veya yüksek dereceli remisyonda 40
6- Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80

Verdiğiniz bilgi ve güncel tablo için teşekkürler ederim. Sanırım anladığım kadarı ile süre sınırı olmadan yani sürekli geçerli olacak %40 bir engel raporu alabiliyorum.

Bu rapor ile iş ve sosyal hayatımda bana nasıl avantaj ya da dez avantajları olabilir.

Kısa kısa bilgi paylaşabilir misiniz.

Örneğin erken emeklilik ya da vergi indirimi vs

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Yukarıda yazdıklarıma ek 2 hafta sonra kurula giriyorum tavsiyesi olan var mıdır?

Lütfen bilgi paylaştıkça çoğalır. Ne olursa yazabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

kanser türü rahatsızlıklarda genellikle süreli rapor veriliyor

merhaba benımde 4 . evre hodkin idi. Süresiz yüzde 40 rapor veriliyor. Ben şişli etfalden aldım raporumu. Kurula giderken teşhis ve tedaviye ilişkin doktor imzalı yazı götürürseniz işlemler çok hızlı ilerliyor. Geçmiş olsun dileklerimle.

yigit_y

Merhaba Yiğit Bey, size de geçmiş olsun. Kurula başvururken dediğiniz gibi doktorundan yazı aldım.
6 Ağustos ta kurula gireceğim. Bu alınacak %40 rapor ile nasıl hangi haklardan yararlanabiliyoruz. Kısaca bahsedebilir misiniz. Erken Emeklilik gibi hangi vergilerde indirim vs vs. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar,
Ben 2009 yılında evre 2a klasik hodgkin lenfoma geçirdim 8 kür kt 21 gün rt alarak atlattım bugüne kadar da rapor almak ve bu haklardan faydalanmak gibi bir durum aklıma gelmedi bu tarz öğretici sitelerde pek yoktu sanırım çevremden de kimse yönlendirmedi geçen Ağustos ayında kalp rahatsızlığım çıkınca 4 damar by pass çevremde raporla emekli olabileceğim söylendi bende yine bilgisizlikten önce malulen başvurdum reddedildi sonra vergi indirimi olayını öğrendik bu kezde engelli raporu için başvurduk süreçler biraz sabır gerektiriyor tabi ama yine lenfoma aklımda yoktu yani oran alabileceğim çünkü 10 yıl olmuş biteli ne diye oran vereceklerdi hastanede bu durumu söylersem artı oran alabileceğim söylendi ancak yanımda o döneme ait hastane evrakları yoktu hemde heyete gireceğim hastanede onkoloji bölümü olmadığından başka hastaneye sevk ettiler bende şuanki rahatsızlıklarımdan yeterli oran alabileceğimden pek ilgilenmedim heyette %76 süresiz rapor aldım ve vergi indirimi için bavurdum onaylandı geçen hafta da emeklilik dilekçesini verdim kısmetse bekliyoruz lenfomadan rapor oranı almak kısmet değilmiş bize sonradan hesaplama yaptığımda almış olduğum oranlara lenfomada eklense %40 olarak yeni güncel oranlarla ben pek sanmıyorum çünkü o kadar çok fazla oranları kırpıyorlarki hastanede en fazla %85 olurmuş oranım yani sonuçta bişey değişmeyecekti bizim için ama bu hastalığı yaşayan ve benim gibi rapor alabileceğini bilmeyen oldukça fazla insan vardır ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek mağduriyetlerini gidermeye faydamız olabilir herkese sağlıklı günler

Turan Bey çok geçmiş olsun sizin lenfoma hangi evre şuan tedavi görüyor musunuz yoksa bittimi?

Merhaba. İlginize teşekkür ederim Benim klasik hodgkin lenfoma 4. Evre B yani belirtileri yaşadım (ateş, gece terlemesi ve kilo kaybı olmazsa A oluyor bilmeyenler için yazıyorum) kemik tutulumu mevcuttu. Geçen yıl temmuz ayında yakalandım 3 ay kadar teşhis sürdü (tahlil patoloji vs) 6 ay 6 kür (15günde 1kemoterapi) tedavi aldım şuan hastalık remisyonda yani gerilemiş durumda ilk 1yıl nüksetme olasılığı %20 ilk 1 yılı atlatırsak büyük ölçüde kurtulmuş olacağım 5 yılda kontrol devam edecek... Ben henüz kurula girmedim 6 ağustosta kurula gireceğim sonucu buradan yazarım... Benim size naçizane tavsiyem eğer emekli olursanız ki inşallah olursunuz. olduktan sonra da kurula tekrar başvurmanız sizin ki gibi 1den fazla konuda engeli olanlar için Balthazard hesaplama cetveli diye bir uygulama ile farklı bir hesaplamayla engel oranı belirleniyor %90a ulaşırsa MTV ÖTV vs gibi muafiyetlerdende yararlanabilirsiniz... Herkes tecrübelerini yaşadıklarını yazarsa Bilgi paylaştıkça çoğalır..

Benimde ateş hariç gece terlemeleri kilo kaybı ve bitmeyen öksürük vardı evre 2A olarak teşhis konulmuştu dediğim gibi 10 yıl önce hem sosyal medya hemde bu tarz siteler çok fazla olmadığından benim gibi bu hastalığı yaşayanlar rapor alabileceklerini bilmiyorlardı gerçi ben bile yeni öğrendim yine alamadım yani gerçi zaten aldığım oranlar fazlasıyla yetiyor ben yeni güncel tablodaki evre 2 ye verilen 5.yıldan sonraki %40 oranı vereceklerini düşünmüyorum nedeni ise 1 yıl içerisinde 2 kez sağlık kurulu heyete girdim ve oranları cetvele göre değilde kendilerine göre veriyorlar yani çok kırpıyorlar ben malulen için ilk raporda kalp için %80 alırken 6 ay sonra vergi indirimi için farklı bir hastanede yeni rapor yönetmeliğinden sonra aynı hastalıktan %59 aldım toplam engel oranım %76 kaldıki lenfoma için oran alsaymışım yeni cetvele göre oran balthazar ile %85 olacaktı yani çok bişey değişmeyecekti umarım size olması gereken cetvel oranını verirler ve geçerli haklardan faydalanabilirsiniz emeklilik v.s gibi

bu arada bende hasatalık çok lenfomaya gelene kadar:)ben zaten %76 oranı birden fazla hastalıktan aldım by pass kalp yetmezliği tip2 dm hipertansiyon hipotroidi hiperlidemi ama çok düşürüyorlar oranları yani bunlara ilave lenfomadan %40 bile almış olsaydım toplam oran 85 olacaktı yani 9 puan artacaktı en fazla dediğim gibi ben 10 yıl sonra lenfomaya 40 vereceklerini sanmam cetvelde yazsa bile rapor olaylarında edindiğim tecrübe bu

Herkese merhaba.. Uzun bekleyişin ardından Ege üniversitesi bana 1 yıl süreli %40 rapor verdi... Süresiz bekliyordum ancak bu olmadı... İtiraz ettiğimde il sağlık merkezine başvurabileceğimi söylediler... Tavsiyesi olan var mıdır?

matpcy

Sizinde mi yüksek dereceli non hodgking lenfoma idi? Başka bir rahatsızlığınız var mıydı kısaca bilgi alabilir miyim

fenerliyizz
Teşekkürler aslında 1995 yılında atlattık. 3 derece non hodgking lenfoma teşhisi 2 yllık bir tedavi sonrası sağlığımıza kavuştuk. Lenfoma sebebi ile diyaframdan kitle alındı ve bu sebeple sol göğüs kası sağa göre gelişmemiş durumda. İçeriye göçük bir miktar. Daha sonra 12 13 yaşlarında sırtta tümör sebebiyle kitle alındı ve iyileşme sağlandı. En son 2015te askerlik için remisyondadır askerliğe elverişli değildir raporu verildi. Şuan da engelli raporu almak istiyoruz acaba yüzde 40 alabilir miyiz

Mavi44as

Geçmiş olsun kardeş 2019 eng elli oranları güncellendi.onkoloji hastalıkları için en düşük oran %40 olarak. Bulunduğun ilin Saglik kuruluna müracaat et farklı hastanede tedavi gördüysen durum bildirim raporu alarak

Üst Alt