Merhaba forum üyesi arkadaşlar, forumda yeniyim. Hepinize selam olsun.
2010 yılı Ağustos ayında Anaplastik büyük hücreli lenfoma (Evre 3A-Non-Hodgkin) teşhisiyle tedavim başlandı. 2011 Mart Otolog Kemik İliği Nakli oldum.
2012 Ekim'de hastalığım nüks etti. Tekrar kemoterapi süreci ve peşinden kardeşimden Allojenik Kemik İliği Nakli oldu.
Şu an şükürler olsun sağlık durumum iyi, kontroller oluyor. Hastalığımdan önce girmiş olduğum bir kamu kuruluşunda memur mühendis olarak çalışıyorum.
Engel Rapor Cetveline baktığımda 3 farklı yere uyuyor benim durumum. Hepsi aynı hastalıktan dolayı oluştuğu için, rapor oran durumum ne olur acaba? Fikri olan var mıdır? Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler, hayırlı günler dilerim.
VII. LENFOMALAR
a. Hodgkin Lenfoma
1-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 20
2-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 10
3-Evre III-IV remisyonda 40
4-Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80
b. Non-Hodgkin Lenfoma
1-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 20
2-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 10
3-Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 70
4-Orta veya yüksek dereceli remisyonda 40
6- Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80
IX. ALLOJENİK KEMİK İLİĞİ/KÖK HÜCRE NAKLİ
1-Hastalığı remisyonda, komplikasyonu olmayan ve immunosupressif tedavi almayanlar 30
2-Hafif-orta derecede komplikasyonu olan ve/veya immunosupressif tedavisi devam eden 60
3-İleri derecede komplikasyonu olan ve/veya ağır-terminal olgular 80
X.OTOLOG KEMİK İLİĞİ /KÖK HÜCRE NAKLİ
1-Hastalığı remisyonda, komplikasyonu olmayan _________________________________ 10
2-Hafif-orta derecede komplikasyonu olan 50
3-İleri derecede komplikasyonu olan ağır-terminal olgular _______ 80
Bir fikri olan kimse yok mu? Aynı hastalık fakat farklı işlemler sonucu farklı maddelerden oran alınıyor mu soruyu genelleyince böyle bir soru cevap bekliyor.
2010 yılı Ağustos ayında Anaplastik büyük hücreli lenfoma (Evre 3A-Non-Hodgkin) teşhisiyle tedavim başlandı. 2011 Mart Otolog Kemik İliği Nakli oldum.
2012 Ekim'de hastalığım nüks etti. Tekrar kemoterapi süreci ve peşinden kardeşimden Allojenik Kemik İliği Nakli oldu.
Şu an şükürler olsun sağlık durumum iyi, kontroller oluyor. Hastalığımdan önce girmiş olduğum bir kamu kuruluşunda memur mühendis olarak çalışıyorum.
Engel Rapor Cetveline baktığımda 3 farklı yere uyuyor benim durumum. Hepsi aynı hastalıktan dolayı oluştuğu için, rapor oran durumum ne olur acaba? Fikri olan var mıdır? Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler, hayırlı günler dilerim.
VII. LENFOMALAR
a. Hodgkin Lenfoma
1-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 20
2-Evre I-II remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 10
3-Evre III-IV remisyonda 40
4-Remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80
b. Non-Hodgkin Lenfoma
1-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 20
2-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 10
3-Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 70
4-Orta veya yüksek dereceli remisyonda 40
6- Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan 80
IX. ALLOJENİK KEMİK İLİĞİ/KÖK HÜCRE NAKLİ
1-Hastalığı remisyonda, komplikasyonu olmayan ve immunosupressif tedavi almayanlar 30
2-Hafif-orta derecede komplikasyonu olan ve/veya immunosupressif tedavisi devam eden 60
3-İleri derecede komplikasyonu olan ve/veya ağır-terminal olgular 80
X.OTOLOG KEMİK İLİĞİ /KÖK HÜCRE NAKLİ
1-Hastalığı remisyonda, komplikasyonu olmayan _________________________________ 10
2-Hafif-orta derecede komplikasyonu olan 50
3-İleri derecede komplikasyonu olan ağır-terminal olgular _______ 80
Bir fikri olan kimse yok mu? Aynı hastalık fakat farklı işlemler sonucu farklı maddelerden oran alınıyor mu soruyu genelleyince böyle bir soru cevap bekliyor.