Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Non hodgkin lenfoma ve tiroid için özürlülük oranı hesabı..?

ersinanka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi forumlar.

Ben 1981 doğumluyum. 1993 yılında non hodgkin lenfoma tanısıyla ameliyat oldum ve tedavi gördüm. Bağırsaklarımdan bir kısım da ameliyatta alındı. 1,5 yıllık bir tedavinin ardından çok şükür bu yaşıma kadar geldim.
Askerlik kontrolü için gittiğimdede Gata dan askerliğe elverişli değildir raporu verildi.

Şu an sgk lı olarak özel sektörde çalışıyorum. Geçmişte yaşadığım bu hastalıktan dolayı bir özürlülük derecesi alabilir miyim? Emeklilik için bir faydası olur mu.

Ayrı bir başlık açmadan bir ilave daha yapayım. Eşimde bundan 5 sene önce tiroid ameliyatı oldu ve tiroid bezi alındı. Şu an günlğk ilaç kullanıyor. O da sgklı özel sektörde. Onun için de herhangi bir özürlülük indirimi uygulanabilir mi?

Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

Şimdi öncelikle sakatlık oranı cetveli'ne göre verilen oranları ve erken emeklilik hakkınızı inceleyelim:

Non-Hodgkin Lenfoma:
1-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar):% 20
2-Düşük dereceli remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra):% 10
3-Düşük dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan:% 70
4-Orta veya yüksek dereceli remisyonda:% 40
s-Orta veya yüksek dereceli remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan:% 80

C- Tiroid hastalıkları
a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş % 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) % 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler) % 40
b- Kretinizm % 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu % 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar % 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz) % 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler) % 0

İkinizde en az % 40 ve üzeri oranla alacağınız vergi indirimleri ile,
2008_oncesi.PNG

tablosuna göre emekli olursunuz.

2. 12 aylık periyot süresince birden fazla antineoplastik tedavi başlanması gereksinimi olan, yavaş ilerleyen lenfomalar (mikozis fungoides ve foliküler küçük çentikli hücreli dahil)

Tiroid bezi
A. Anaplastik (andiferansiye) karsinomveya
B. Anrezektabl ve bölgesel lenf nodlarını aşan metastazları bulunan ve radyoaktif iyot tedavisine cevap vermeyen progresif seyreden karsinom
veya
C. Anrezektabl uzak metastazı bulunan medüller karsinom

__
Sigorta başlangıcından önce rahatsızlığınızın olmaması, olsada bu seviyede olmaması ve sonradan bu seviyeye ilerlemiş olması gerekiyor ki 10 yıl 1800 günle emekli olasınız. İkinizden biri malulen emekli olmayı tercih ederse bunun için yapması gereken işini kaybetmemek için maluliyet tespiti yaptırmasıdır ve sonucunda malul sayılırsa sgk kayıtlarınada geçer bu, işten çıkıp malulen emeklilik başvurusu yaptığında yeniden rapor almadan emekli edilir.

bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum.peki bu süreçte ilk olarak benim ne yapmam gerekiyor?önce sgk yamı başvurmalıyım?Yada daha önce tedavi gördüğüm kurumamı başvurmam gerekiyor?

Hangisine daha yakınsa durumunuz ona karar verin önce,
yani malulen emeklimi olmak istersiniz,
yoksa prim gününüz yakındır vs. erken emeklimi olmak istersiniz...

Erken emekli olmak için işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa başvuru yapmanız gerekiyor, sizi hastaneye sevk ederler % 40 ve üzeri almanız durumunda Ankara'ya yollanır rapor ve sonucu 2-3 ay içerisinde işyerinize gelir.

Maluliyet tespiti yaptırmak istersenizde en son prim yatırılan sigorta müdürlüğüne başvuru yapmalısınız. 10 yıl 1800 gününüz tamamsa sizi hastaneye sevk ederler...

tekrar teşekkür ediyorum.yasal hak verildiyse bize kullanmamız lazım.zamanında çektiğimiz acıların hediyesi olur.

Üst Alt