Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal araca engelli sticker yapıştırılır mı?

musty35

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar benim aracim yok genellikle kardeşimin aracıyla her yere gidiyoruz . engelli yerine park ettigimiz biryerde (mecburen diğer yerler full dolu idi) ceza yedik itiraz etsek sonuç alirmiyiz kamera goruntusu var ise tek.sandalye ile benim bindigim indigim gözüküyor olmali.

2. Sorum ise normal araca sadece otoparklarda kullanmak icin sticker kullanabilirmiyiz aracin ruhsatinin benim olmamasi sorun olurmu sadece ceza yememek icin ben yokken sticker olmiyacak sekilde .

Selamlar,

Bu konudaki mevzuatta engelli park yerlerinin "Engelli Park Kartı" olan engelli vatandaşların kullanımı için ayrıldığı belirtiliyor. Sticker vb. geçtim, engelli kimlik kartı ile bile aracınızı o yerlere bırakmamanız gerekiyor. Ama özel şirketler AVM'ler buna bakmadan engelli kimlik kartı ile bu alanlara izin veriyor.

Ama bir vatandaş çıkıp, Polise şikayet ederse, Park Kartınız olmadığı için ceza yersiniz. Polisler bu noktada insaflı davranıp, telsizle plakasından engelli aracı olup olmadığını sorguluyor genelde. Yani araç ÖTV'siz alınmışsa ve engelli aracıysa park kartı görmeseler bile ceza kesmiyorlar, uyarıyorlar.

Sizin durumunuzda araç engelli aracı olmadığı için bırakamazsınız. Ama gerçekten zor durumdasınız ve bırakmanız gerekiyorsa, Engelli kartınızı ve altına telefon numaranızı bırakıp, Polisin insafına kalabilirsiniz.
Genelde bu durumda ihbar edilirseniz ve Polis gelirse, ceza kesmeyip sizi telefonla arayıp aracı çektiriyorlar. Ama bu dediğim şeylerin hepsi Polis'in yetkisinde. İsterse hiç arama yapmayıp araca ceza kestiği gibi çektiredebilir de.

Ben şahsi olarak, ne olursa olsun engelli park kartınız yoksa bu alanları kullanmamanız gerektiğini düşünüyorum.

Üst Alt