Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal b sınıfı ehliyetimi engelli ehliyetine nasıl çevirebilirim?

byfendi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selam, arkadaşlar benim b sınıfı normal ehliyetim var, engelli b sınıfına çevirmek istiyorum.

Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.Rapor oranım %94 ötv muafiyetli vekil atayarak almıştım arabamı aracım otomatik vites ağırlıklı eşim kullanıyordu .Ve üçüncü dereceye kadar kan bağı olan herkes,de kullanıyordu.artık kendim kullanıyorum. Ama mevzuat açısından benim b sınıfı normal ehliyetle kullanmam legal değilmiş. Ve b sınıfı engelli ehliyeti çıkarmam gerekiyormuş rahatsızlığım gullian barre senduromu ayaklarımda seker kaldı.ayaklarımdaki sorunda sağ ve sol düşük ayak problemi fu,tap diye bir cihaz var onu kullanıyorum. Düşük ayak sorunum kalmıyor. Çok rahat kullanabiliyorum aracımı ne yapmam gerektiğine dair yazarsanız çok sevinirim Teşekkürler..BÜLENT hocam cvp yazarsanız sevinirim,normal b sınıfı ehliyetimle kullanmamda ne gibi sakıncalar olabilir, yada normal b sınıfı ehliyetimle kullanabilirmiyim aracımı..

byfendi

Var olan durumunuz araç kullanmaya mani değilse, B sınıfı ehliyetinizle aracı kullanmaya devam edebilirsiniz aslında. Buna mani bir durum yok.

Uzman hekime gidin. İki şey olabilir:

1- B sınıfı sürücü belgesi alabileceğinize hükmeden, herhangi bir kısıtlamaya gerek kalmaz. Bu durumda bir şey yapmanıza gerek yok

2- Araçta kısıtlama kodu olması gerektiğine hükmeder ve il sağlık komisyonuna sevk eder. İl sağlık komisyonunun hangi kısıtlama kodlarını yazacağı belirleyici olur. Kullanılacak araçta o özelliklerin bulunması şartı aranır. Ehliyeti aldıktan sonra aracı o şekilde modifiye ettirmeniz gerekir.

Bülent hocam,cvp için teşekkürler yani hiç kurcalama mevcut ehliyetinle aracını kullan diyorsun.Zaten ruhsat da herhangi bir kısıtlama yok ötv muafiyetlidir. 5 yıl satılamaz yazıyor. başka da birşey yazmıyor..3.derece , yada vekil gibi kısıtlama yazmıyor..

@byfendi vallahi ben sizin yerinizde olsam hiç uğraşmam. ÖTV muafiyetli aracınızı da alabiliyorsunuz madem ki boşverin. sizin yerinize olmak isteyen birçok kişi var. ehliyetindeki kodlar yüzünden sıkıntı çeken.

Cvp.için teşekkürler bende aynen dediğiniz gibi yapmaya karar verdim.şu anki aracımı alalı 4 sene oldu.1 yılım daha var yenilemek için yeni araçımı aldıktan sonra yeniden bir durum değerlendirmesi yaparım.Şimdilik hiçbir şey yapmama ve mevcut ehliyetimle kullanmaya devam...

Üst Alt