Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal ehliyeti "B Engelliye" çevirirken raporumda yazan ifadeler sorun çıkarır mı?

Barbut

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
60
Arkadaşlar merhaba.

Bir konu surekli aklima takiliyor. Benim b normal ehliyetim var.Yenilemeyede daha 4 bucuk sene var. Ama isitme engelim ileri derece ve cihazla bile zor anliyorum. Birkac kez cevirmeye girdim polisler anlamadi ama anlarlarsa ehliyetime el koyma yetkileri var.
Bende bu yuzden sorun yaşamamak icin ehliyeti b engelliye cevirsem mi diyorum. Tek aklima takilan gecen yil almis oldugum engelli raporumda merdiven cikarken denge kaybi yasiyor ibaresi var. Sirf ondan dolayi bu sefer olan ehliyetide kaybedermiyim yada derlermi senin raporunda bu ibare varmis ya yanlis yada yeniden rapor alacaksin derlermi
kendi ayagima sıkmakda istemiyorum.Lutfen başına gelen yada bilgisi olanlar goruslerini yazsinlar

@Barbut,
Hocam kurul sana hiç ehliyet vermeyebilir. Bence işi çok kurcalama yakalarsa polis yakalasın. Kurula girersen Senelik kontrol gelebilir yada sürücü olma hakkını gasp edebilirler.

Yenileme zamanin geldiğinde sistemde engelli raporunu görecekleri icin mecburen heyete gireceksin 4 yil sonra, ha Allah korusun kaza aninda bazi durumlarda polisler inceliyor anlasilirsada düşük ehliyetten ceza yersin hepsi bu, benimde 2018 de aldığım ehliyetim 2028 e kadardi ama 2020 yilinda engelli raporunu alinca hep senin gibi kafamda deli sorular vardi, engelli b ye cevirmeden once kaza yaptım arkadan bana vurduğu halde polis çağırmadım çünkü korktum sistemde cikarsa ehliyetsizlikten ceza yerim diye anca detayli bakmalari lazimki gorsunler engelliye çevirmedigini onuda iste anca kazada yada allah korusun ölümcül kazalarda çok inceliyorlar

Onun haricinde ehliyetin çipli yeni ehliyetse polis bilmiyor bakiyo güncel ehliyet tamam geç, engelli raporun polisin sisteminde cikmiyor yani ben cok cevirmeye girdim tamam gec dediler

Katılıyorum bende skolyoz ameliyatlisiyim boynumdada platin var cok zorladilar doktorun biri boynun tam dönmüyor ölçüm yapalım dediler sonra 1 ay sonra yeniden heyete girdim baska doktorlar vardı tamam dediler 1 ay uyku uyuyamadım cok korktum iptal edecekler diye Allah yaşatmasın kimseye ben kafayı yerim heralde oyle durumda

@Hkn38,

Bende de skolyoz var gittiğim hepsi sürücü olamaz dedi en son kurul sürücü olur dedi. Şimdi çok güzel sürücüyüm kullandığım tüm test araçlarını muhteşem park ediyorum.
Şansınız olacak umarım 3 yıl sonra ehliyetime el koymazlar. Boyun dönme açısına onlar kafalarına göre karar veriyor.

@Polmiks,

Sans olacak iyi bir doktora gelmekte onemli bende normalde 2007 den bu yana aktif arac kullanıyorum ama onlarin bakis acisi değişik, testte boynumu cok zorladim iyi cevirdim tamam dediler soldan dusuk ayak var sadece otomatik vites yazdilar tertibatli araba için otv den araba aldım onun için engelliye cevirdim zaten ehliyeti

@Barbut,

Hocam B ehliyeti engelliye çevirme sorun yaşarsın. Fiziksel engelin yoksa mevcut ehliyeti yenileyip kullan. Emniyet alınmış ehliyete birsey söylemez sonuçta devlet tarafından verilen rapor ile ehliyetler yenileniyor.

Üst Alt