Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal emekliliğime 2 yıl kaldı. Engelli emekliliği mi normal emeklilik mi?

nuran

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Arkadaşım görme engelli öğretmen normal emekliliğine 2 yıl var 28 yıllık öğretmen ve yuzde 42 girme engelli son zamanlarda iyice zorlanmaya başladı sormak istediğim normal emekliliği mi beklesin yoksa engelli erken emekli olsun mu emekli maaşi iki durumda da aynı mi olur farklı mi olur?????

ENGELLİ EMEKLİ= NORMAL EMEKLİLİK
Maaşlar yatırmış olduğununuz prim üzerinden hesaplanır.maaş memurlarda çalışırken yüksek ancak emeklilikte işçilere göre maaşları düştüğü için çalışması daha mantıklıdır.
İşçilerde ise farketmez prim ve yıl ne kadar yüksek ise emekli maaşı okadar yüksek olur.
bu arada işçilerde askerlik borçlanmasını mutlaka yapsınlar hem yıl olarak hemde maaşta artış olur.

tabiki normal emeklilik normal emekli olursa alacağı emekli maaşı belki 3 bin 3500 TL iken mağlulen olursa alacağuı en fazla 1.500 - 2000 TL maaş....

Cevaplar için teşekkür ederim çalışmaya devam etmesi şu an ki maaşı için iyi ...benim sorduğum emekli olacaginda alacağı maaş maluleni de kastetmiyorum erken yaşlılık emekliliği engelli emekliliği adı neyse onu kastediyorum... Arkadaşım normal emekli olsa veya engelli emeklilik olsa alacağı maaş farklı olur mu???sorum bu

nuran

Hayır farklı olmaz engelli emekliliği ile normal emeklilik arasında bir fark yoktur.

nuran

Emekli maaşı ile geçinme sorunu yaşanmayacaksa, kişi çalışmaktan yorulmuşsa, erken emeklilik iyidir. Maaş kaybı olmaz. Sadece 2 yıl erken emekli olunca o iki yılın ikramiyesi verilmez.

Maaşta neredeyse hiç bir fark olmaz.

Üst Alt