Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal kadrodaki işimde vergi indirimi almam çalışmama engel mi?

anakin

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, aklıma takılan bir konuda görüşünüze ihtiyacım var.Özel sektörde bir bankada çalışıyorum.Geçen ay itibariyle vergi indirimi için başvurdum, henüz süreç sonuçlanmadı.

Eğer vergi indirimi almaya hak kazanırsam işverenim beni normal kadrodan engelli kadroya mı almak durumunda? Yoksa ben talepte bulunmadıkça aynen devam mı ederim işime?

Bu konuya ilişkin yasal hükümler konusunda bilgisi olan var mı?

Vergi indirimi elde ederseniz, ve bunu calistiginiz yere bildirirseniz sizi "sakat" kadrosunda degerlendirmek zorunda.

fakat bu is veren icin dezavantaj degil, bilakis avantaj..

Hem calistirmak zorunda (varsa) ozurlu slotunu dolduracak, hem saglam calisan gibi verim aldigi elemanini ozurlu kadrosunda degerlendirecek..

Ben Isveren olsam maasina zam bile yapardim..

Selam, eğer durum kesin bu şekildeyse mantıklı olan dediğiniz gibi davranmak olur.Zira şuanda hareket kısıtlayıcı bir engelim yok.Peki vergi indirimi alamazsam raporumu beyan etmem halinde herhangi bir işlem yapmazlar sanırım değil mi?

Vergi indirimini uygulayıp uygulamamak ayrı bir şeydir, sakat statüsünde çalıştırmak ayrı bişeydir. Yani teorik olarak durum bu.

Bankanın sizi sakat statüsünde göstermesi banka açısından avantaj.

Sakat statüsüne geçtiniz diye görevinizin ya da yaptığınız işin sizin aleyhinize değiştirilmesi söz konusu olamaz. Konu sadece muhasebe açısından değeerlendirilecek o kadar.

Üst Alt