Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal kadrodan erken emeklilik başvurum var. SGK rapor istedi..?

alisa454310

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;
arkadaşar 29.01.1998 tarih %40 sürekli özürlü raporum var (çocuk felci) 10.08.1998 askeriye elverişli değil raporum 25.08.1998 işe girişim. 657 normal kadrodan ...2001 yılı tekrar %40 rapor ile defterdarlık vergi indirim belgesi var.. 15 tam yılımı doldurdum ..emeklilik talebi için sgk ya gönderdiğim dilekçenin cevabı ankara sağlık kurulu tekrardan eğiirim araştırma veya üniversite hastanesine ayrıntılı yeni düzenlemeye göre tablo 4.1 rapor istedi bu aşamada ne yapmam gerektiğini anlayamadım..tekrar %40 alabilirmiyim bilmiyorum .bu şekilde bir durum ile karşılaşan veya yol gösterici fikri olan arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var ..benim adıma ve benden sonra bu şekilde bir durumla karşılacak arkadaşlar adına yardımcı olması açısından ...bilgisi olan arkadaşaların görüşlerinizi paylaşmasını rica ediyorum...teşekkurler

Memuriyete engelli kadrosunda başlayan birey 15 yıl sonunda emekli olur. Memuriyete sağlam başlayıp sonradan engelli olan memur için ise yeni rapor ama zorunluluğu vardır. %40 ve üzeri rapor alamaz iseniz memur olarak çalışmaya devam edersiniz ve sağlam birey gibi emekli olmaya bakarsınız..

memuriyete sağlam başladım ...ama engelim memuriyetten önce ve memuriyetten önce özürlü olduğuma dair %40 raporumda var..

Memuriyeeten önce alınmış % 40 ve üzeri orana sahip bir raporunuz var mı? Varsa, 5510 sayılı yasnaın geçici 4. maddesine göre emekliliğiniz onanmak zorunda. Sizden yeniden rapor isteyemezler.

Evet bülent bey istediler ...benim raporlarım devlet hastanesinden idi .ama sosyal güvenlik kurumunun karar yazısı söyle; haksahibi hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin incelenmesi neticesinde ,sağlık kurulumuzun oybirliği ile verdiği karar..........' resmi bir üniversite veya sb eğitim araştırma hastanesince yeniden muayenesi sağlanarak anamnezini,klinik bulgularını,hastalığın tanısını polio sekelinin bulgularını ,atrofi ve kısalık mevcut ise cm cinsinden değerini yürüyüş bozukluğu mevcur ise özürlülük ölçütü sınıflaması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındaki yönetmelik tablo 4.1 e göre bulgularını ve derecesini özür oranını içerir ayrıntılı usulüne uygun yeni sağlık kurulu raporu istenmesine karar verilmiştir.'

Yeni rapor isteyemezler! 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre buna hakları olmadığını, sizi emekliliğe sevk etmeleri gerektiğini bir dilekçe ile belirtin kurumunuza:

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.

kanunun 39. maddesi j bendine göre göreve başlarken özürlü kadrosunda olmadığım için yeniden rapor almam gerekli olduğunu...ve özürlü isem o tarihte özürlü kadrosundan başlamam gerktiğini...ne yapmam gerktiğine karar veremedim bende hastaneye başvurdum yeni raporun sonucunu bekliyorum ....

Kesinlikle yanlış! Yukarıda yazdığım kanun maddesi çok nettir. Memuriyete düz statüde başladığı halde memur olmadan önce % 40 ve üzeri raporu bulunanlar ya da memurluktan önce % 40 ve üzeri işgücü kaybı olduğunu bugün belgeleyenler de 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlıık emekliliğinden yararlanır. Bu konuda en küçük bir tereddüt bile yok.

Asla yeni raporla uğraşmayın. Yukarıdaki maddenin yer aldığı bir dilekçeyle yazılı olarak kurmunuza başvurun ve gereğini talep edin.

geçici 4. madde çok net, açıklayıcı bir dilekçe ile başvurun. Sanıyorum sgk sizin durumunuzu anlayamamış ve hata yapmıştır. Zaten size şimdiki yönetmeliğe göre verilecek oran düşük olur. Dolayısıyla kazanılmış hakkınızı kaybedebilirsiniz. Bülent beye katılıyorum, yeni rapor göndermeyiniz.

Son düzenleme:
ya ben sgk yı anlamadım kendi kafasına göre işlem yapıyo rapor yeniden istiyor... yeni rapor üniversite hastanesinden %61 verdiler gönderdim bakalım şimdide ankaraya çağırırlarmı bilmiyorum ...ama kanunun hepsi yalan neye göre değerlendirme yapılıyor anlamadım .

yeni aldığım üniversite hastanesindeki raporuda tekrar bir hakem hastaneye yollarlar mı?

Arkadaşın memuriyetten önce raporu var ama engelli kadrosunda işe başlamamış bülent abi ozmn durum yine aynımı olmalı

Külliyen yanlış uygulama... Yeniden hakem hastaneye gönderilmez.

MESTAN, yukarıda yazdığım gibi, elde memur olmadan önce % 40 ve üzeri işgücü kaybı olduğunu gösterir rapor varsa, yeniden rapor istenmez (1 ekim 2008'den önce memur olanlar için geçerli bu)

ilker bey officer bende mersinden hakan görüşebilirmiyiz müsaitseniz

Peki bülent bey ben şimdi bu yeni aldığım rapora göre emekli olabilirmiyim..farklı bir uygulama yasa tüzük varmı.

Yeni raporun oranı % 40 ve üzeriyse emekli ederler heralde. Buna da bi şey uydurmazlarsa tabii!

yeni raporum %61 üniversite hastanesinden ... gönderdi merakla bekliyorum sonucu geldiğinde paylaşacağım sizlerle cevabı...

sizlerle paylaşıcak bir yazı gelmediarkadaşlar daha kaç ay oldu sgk da işler demekki bu kadar yavaş gidiyor....

Üst Alt