Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal KPSS ile engel kadrosuna girilir mi?

EVOSTAR

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba..Ben 2016 KPSS LİSANS sınavına girmiştim.1 ay önce kadar da engel raporunu aldım..bu kpss sonucu ile engel kadrosuna girebilir miyim? Yoksa EKPSS girmem gerekiyor mu? Bu arada çalışmıyorum.

EVOSTAR

İkisinin tercihleri ayrı yapılır, EKPSS tercihlerini yapabilmek için bu sınava girip tercih zamanını beklemeniz gerekir. KPSS sonuçları ile EKPSS için tercih yapamazsınız.

KKELEBEKK
Tercih yapmadan alım yapan kamu kurumları var..bu oralar içinde mi geçerli..yani belediye kendi açtığı kadrolarla alım yapıyor..oraya bu kpss sonucuyla engelli statüsüyle girebilir miyim?

Eğer ekpss şartı yoksa girebilirsin, ekpss şartı araniyorsa ekpss Pp yanıyla başvurmak zorunda kalırsın

Hem KPSS, hem de rapor istiyorlarsa sorun çıkmaz, kadro şartlarında varsa bunlar. @EVOSTAR

KPSS bile istemeden iş tecrübesi ve yetkinliğe göre de alım yapılabilir, dil yeterliliği ve engelli raporu fakülte mezunu olmak vb.

sınava 4-5 ay kaldı..verdiğiniz cevaplara bakılırsa Ekpss yolu gözüküyor bana..hazırlanması, tercihi atanması derken 1 yıl daha gidecek..Bu yüzden elimdeki kpss sonucunu değerlendirme çabası içindeyim.
Ben narkolepsi hastasıyım.Gündüz engellenmeyen uyku atakları oluyor.İş başındayken uykum gelince uyuyorum.Özel sektörde sıkıntı yaratılır diye bi söylenti var.bende kamuya gireyim dedim.Ne yapmam lazım çok kararsızım şuan?

Bana sorarsanız kendinizi ispatlamakla ilgilidir böyle şeyler. Hani öyle caliskansinizdir ki işveren öyle arada uyudugunuzu görmez, çünkü zaten işinize sadiksaniz iş bitiriciyseniz kendinize güvenin, besmelenizj çekin yola koyulun...kolaylıklar dilerim.

EVOSTAR

Hem KPSS hem EKPSS aynı anda başvurup aynı anda tercihler yapabilirsiniz. Eğer memurluk istiyorsanız şansınızda artmış olur. Özel sektördeki esas sorun ileride işten ayrıldığınızda yeni iş bulmak zor oluyor onun dışında engeliniz ile ilgili uyku sorunu yaptığınız işle alakalı belki sorun olabilir.

vetbat

Ben KPSS girmiştim.onun puanıyla bi işe girebilir miyim acaba diyorum..Yani tekrardan EKPSS girmeyeyim.beni 1 yıl daha geciktirecek çünkü.

yok hocam 2016 kpss mi kaldı. ben de girmiştim o sınava. üzerine yeni 2017 kpss yapıldı. Nisan'da ekpss'ye gireceksin sen de artık benim gibi.

EKPSS yerine KPSS ile atanırsak sorun çıkarırlar mı?

Epilepsi Hastasıyım. Çalışmama Engel bir durum oldugunu düşünmüyorum. Yani her ikisinden de atansam çalışabilirim.
Ama KPSS Den atanırsam bu insanlar sen %40 özürlüsün burada çalışamazsın diyebilirler mi ? atamamı engelleyebilirler mi ?
Ya da başka ne gibi sorunlar çıkabilir ?

Bu konuda bir sorun yaşamazsınız, içiniz ferah olsun. Ben de 2003 yılında raporumla engelli memur olarak atanmıştım. Daha sonra üniversiteden mezun olup 2014 yılında normal KPSS ile öğretmenliğe atandım. Bu durum tamamen sizin insiyatifinizde.

Abdurrahim_

Memurken hangi bölümü okuyup bitirdiniz ve sonrasında öğretmen oldunuz acaba birde hangi kurumda memurdunuz? Ben kısmet olurda memur olarak atanırsam okul için sıkıntı çıkarabilirler düşüncesiyle şuanki YKS tercihlerinde tercih yapmamayı düşünüyorum bilgi verirseniz sevinirim.

Sevgili raptap, Milli Eğitimde memur iken felsefe bölümünü bitirerek normal KPSS yoluyla öğretmenliğe atandım. Normal KPSS ile atanmak ilerde engelli haklarından yararlanamayacağımız anlamına gelmez. Daha sonra belgelerini kurumunuza sunarak haklarınızı kullanabiliyorsunuz. Yani bir nevi tekrar engelli kadrosuna geçebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu devletin bize sunduğu bir avantaj. Hem KPSS hem de EKPSS'ye girebiliyoruz.

Size tavsiyem aynı ilde hem memurluk hem de üniversite seçme şansınız varsa bu fırsatı kaçırmayın. Bir de özellikle okuyacağınız bölümün 2. Öğretim olmasına dikkat edin. O zaman kimseye minnetiniz olmadan okulunuzu bitirirsiniz. Diğer türlü 1. Öğretim okursanız muhakkak çeşitli sorunlar çıkacaktır.

Abdurrahim_

Anladım, ben halihazırda İktisat mezunuyum fakat düz memurluk dışında bir imkanım olmadığı için öğretmenlik mesleğini icra edebileceğim bölüm araştırması içindeyim. Gel gelelim malumunuz üzere henüz tercih işlemlerinin yapılmamış olması nedeniyle şuan elim kolum bağlı kaldı. İstediğim öğretmenlik bölümüne puanım yetmiyor, diğer istediğim bölüm öğretmenliği için önce Önlisans okuyup sonra DGS ile geçiş yapma düşüncesi ise beni korkutuyor çünkü bu düşünce içinde olupta hüsrana uğrayan kişi sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Son durumda YKS puanımı kullanmayıp, ikinci üniversite hakkımı açık öğretimden Tarih bölümünü okumak üzerine kullanmayı düşünüyorum. Aslında hem KPSS ile hem EKPSS ile ataması iyi olan bir bölüm okumak istiyorum ama ben böyle bir bölüm bulamadım. Sizin benim söylediklerim minvalinde öneri ve görüşleriniz nedir acaba?

Bende lisans maliye mezunuyum. İkinci üniversite olarak tarih bölümünü okumayı düşünüyorum. Sonra olursa formasyon inşallah

raptap

Size tavsiyem öncelikle, hedefe ulaşmak için alternatif olarak saydığınız seçenekleri daraltmanız. Bu karar vermenizi de, hedefe ulaşmanızı da kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.

Ben memurken hem 1. öğretim okuduğum için hem de normal KPSS ile hazırlandığım için çok zorlu bir süreç geçirdim. Şimdi düşünüyorum da bazı insanların çok kolay yollarla bir yerlere geldiğini gördükçe kendimi boşuna bu kadar yıpratmışım demeden edemiyorum.

Neyse, uzatmayayım eğer amacın öğretmen olmaksa bana kalırsa yapacağın en akıllıca hareket bu durumda açıköğretimden edebiyat, tarih, felsefe veya sosyoloji gibi bölümlerden birini bir an önce bitirip herhangi bir üniversiteden formasyon aldıktan sonra EKPSS'ye girmek. Hem bu süre zarfında başka işlerinizle uğraşma fırsatınız olur. Ücretli Öğretmenlik gibi mesela.

Hayatımızı kendi kendimize zorlaştırmanın bi alemi yok bence, emin ol kimse madalya takmıyor. Ben kolay olan yolu seç derim Normal KPSS ve DGS'yi boşver. benim söyleyebileceklerim bu kadar dostum. Takdir senin. Sonuçta herkes kendi hikayesini yazar..
Umarım yardımcı olabilmişimdir.:)

Arkadaşlar merhaba senelerce lisans kpss ye girdim olmadı , sürekli ortopedik bir rahatsızlığım var hiç rapor almayı düşünmedim düşük olur diye kimsenin hakkına da girmek istemedim, bu sene araba alabilmek için rapor alırken yüzde 41 engel oranı verilm meğer ekpss ye girebiliyormusum, ancak bu senin başvuruları bitmişti bunu ogrendigimde, şimdi merak ettiğim sadece çift yillarda mi oluyor ekpss , yoksa 2019'da da olur mu?

Merhaba, engelli raporu veriyorlar saglam veremeyiz diyorlar memurlar.net'te ozel sektor bolumunde dava sikayet ve sonuclari yazimi okumanizi tavsiye ediyorum..... hem kpss hem de ekpssye girebiliyoruz,, normal kpss'de engelli kadrolari nasil ayirtediliyor nitelik kodlari neler? kadro acildi mi? Ben sayfalara erisemiyorum Lutfen bilgi verirmisiniz ???
Ilk defa engelli olarak girecem ?

Üst Alt