Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal statüde işe başladım. Engelli raporumla hangi haklarım var?

hasaner

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
kamu dairesine iş yapan taşeron bir firmada geçen cuma günü işe başladım. engelli kadrosunda değilde normal olarak işe aldılar beni.
bundan sonra izlemem gereken yollar neler yardımcı olursanız sevineceğim. yarın belgeleri teslim edicem arasına sağlık raporumuda koyacağım. ayrıca günde 3 vardiyalı bir iş olduğu için(00:00-8:00 8:00-16:00 16:00 00:00) engellilerin çalışma vardiyasında bizler için bir ayrıcalık varmı bunu merak ediyorum? birde sağlık raporunu ayrıca vergi dairesinede ibraz edecekmiyim? yol gösterirseniz çok sevinirim.

%40 ve üzeri raporunuz varsa Toplum sağlığı merkezine özürlü kimlik kartı alabilirsiniz. Bu kart ile ücretsiz seyahat hakkı (ilden ile değişir) , otobüs, uçak,tren ...vs extra indirim alırsınz... Zaten özürlü kimliği alınca bilgilendiryorlar artı broşür veriyolar...
Ayrıca;
Eğer raporunuzda %40 ve üstü engellidir yazıyorsa vergi indirimi almak için yanılmıyorsam bağlı olduğunuz ssk müdürlüğüne başvuracaksınız. Bu vergi indirim kağıdı olmadan erken emeklililik gibi özürlülerin yararlandığı bazı haklardan yararlanamazsınız. ...
Eğer muhasebeci ile aranız iyi ise size yardımcı olacaktır...

Üst Alt