Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Normal statüde olan araca aparat taktırma işlemi..?

FuLLHD

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
5
merhaba arkadaşlar daha önce açılan konuları inceledim. Olur ve olmaz diye söyleyen kullanıcılar var kafa karışıklığı yaşadığım için bilgisi olanlardan yardım talep ediyorum

Sorum şu ; Yakın akrabamın aracı var otomatik vites (kendisi engelli değil) ben engelli ehliyetimde kodlara göre aparat taktırıp Tse, Tuvturk işlemlerini halledip kullanmak istiyorum aparat takan bi kaç işletme ile görüştüm olmayacağını aracın engelli ehliyeti olan kişinin üstüne olnası gerektiğini söylediler TSE kurumuna mail atmamı söylediler. Cevap olarak bu yanıtı gönderdiler

" Engelli bireye ait olan araçların kullanımı için Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53. Maddesin ve Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmeliğin 16. Maddesinde (Engelli araçlarının tescili) gerekli şartlar açıklanmıştır. "

Bu konuda ne yapabilirim engelli ehliyeti veren sürücü kurslarının hangi yönetmelikle bu işlemi yapıyor ve basiti engelli aracını yakın zamana kadar 3.derece yakınlık duruma göre normal kişiler kullanmaktaydı şimdi kanun değişti o ayrı tabi biraz uzun bi yazı oldu vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

Ruhsat sağlıklı kişinin adına ise o aracı engelli kişi kullanamaz kaza anında haklı dahi olsanız suçlusunuzdur

anladım daha hocam, daha önce bu durumla karşılasan çözüme kavuşturan varmıdır acaba

Üst Alt