Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörojen mesane, detrusor sfinkter dissinerjisi, mesene çıkım obstriksyonu ve askerlik

babacan85

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selamlar.
Benim yaklaşık 10 aydan beri idrar yapmadan zorlanma şikayetlerim vardı. Sistoskopi yapıldı. Darlık yok. Doktor nöroürolojik bir sorun olduğunu sölüyor.
Şu anda gündüz çok sık idrara gitme ,ıkınarak idra yapma, mesaneyi tam olarak boşaltamama sorunlarım var. İlaç kullanıyorum ama tedavisi yok bu hastalığın.
Herhangi bir fiziksel engelim yok.Acaba askerlik olayını ne yapabilirim ? askerden Muaf olabilir miyim ?
çünkü askere gitmeyi bırakın bu hastalık yüzünden evden çıkamıyorum kendi işimi bile zor yapıyorum.
Bilgisi olan arkadaşlara

Ben de tam karşılığını bulamadım. Ama idrar tutamamama sorunu olan birini askere alacaklarını sanmıyorum. Velev ki alsalar bile, orada yeniden hastaneye çıkar ve muaf olursun diye düşünüyorum.

bülent abi idrar tutamama sorunu yokki bende.Çıkartamama sorunu var.Kendi işimi bile zor yapar oldum.Bu halde askere gitsem ne olacak.Sanmıyorum bende almazlar.

babacan85
Ne oldu ne zaman muayane gideceksin aynı sorun bende de var .
Evden bile zor çıkıyorum durmadan idrar hissi mesane dolu hissi , aniden idrar geliyormuş gibi vb. sorunlar . Bende sistoskopi oldum. Ürodinami oldum. Ürodinamide mesane kapasitesi azalmış ve his hassasiyet artmış olduğunu söyledi doktor . Aşırı aktif mesane olarak teşhis ettiler bunun tedavisi şuan yokmuş.

Bende çok merak ediyorum askerlikten muaf olup olmayacağımı.

Birde uyguladıkları tetkik ile de birşey çıkmıyor .

babacan85

Kardeş şuan ne durumdasın ? sorun neden kaynaklanıyormuş ?
bende de benzer bir durum var...

bende de ayni sıkıntı darlık yok nörojen mesane dendı böbrek yollarım daraldıgı için stent taktirdim aldrdım fakat bidaha stent takılabilir sağ böbregimde parankim kaybi ve fonksıyon bozuklugundan dolayı askere almadılar seni alırlarmı bilmiyorum ama tak sonda kullanırsan belkı askere almazlar bilemiyorum

Üst Alt