Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörojen mesane için hangi oranda rapor verilir?

Bio

Aktif Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
14
geçirmiş olduğum omurilik ameliyatı sonucunda omuriliğimden ur alındı
ameliyatımdan sonra nörojenik mesane teşhisi kondu ve bağırsaklarımdada nörojenik sorunlarım var
rapor yüzdem kaç olur yardımcı olursanız sevinirim

şimdiden teşekkür ederim saygılar...

sakatlık oranı cetveli:

"Nörojen mesane için kas-iskelet sistemi bölümü tablo 4.3 deki değerlendirmeye bakınız". Ve o tablo da der ki:

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu
  • Belli oranda istemli kontrol var, ‘urgency’ veya ara kaçırma oluyor: %9
  • Mesane refleks aktivitesi iyi, kapasite limitli, istemli kontrol olmaksızın intermittan/ara boşalma: %24
  • Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok: %39
  • Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok: %60
Siz %60 rapor aldığınıza göre, tabii ki sakat statüsünde sayılırsınız ve tüm haklardan yararlanabilirsiniz...

merhaba jeam;

vertebra ameliyati gecirdim ve nerojenik mesane hastasiyim.. ve yukardaki aciklamalara gore sanirim ben % 60 sakatim.. ne gibi haklarim var. yardimci olursaniz sevinirim.

bende bakdım sfinkterleri çalışmayanlaarın malül emekliliği hemen oluyormuş sadece primimi 1800 güne tamamlamam gerekecek az kaldı
peki malülen emekli olunca ne kadar aylık bağlanıyor normal emeklileri şuan 750 800 tl alıyor malüllerde aynı parayı alıyorla rmı
malül emekli olunca farklı bi işde veya çalışdığınız yerde emekli olarak çalışma imkanımızda varmı sorulara erinmeden verdiğiniz cevaplar için yardımınız için size minnettarım

teşeküürler...

ben de nörojen mesane hastasıyım geçen yıl rapora eklettim
20 verdiler diğer rahatsızlıklarımla 60 rapor oranım var eylül 6da işe girdim. Sizede kolay gelsin...

nörojen mesaneyemi yüzde 20 verdiler

ben cetvele bakdım ama yüzde 60 cetvelde.... eğerki eksik vermişlerse itiraz et işini görmüyosa

peki nörojen mesane hastalrı %60 olanlar h ehliyetine sahip ve ötv indriminden yaralanırlar mı

arkadaşim. nörojen mesaneye 60 verseler o zaman diğer rahatsızlıklarım olan ileri deecede romatoit aktrit yanı eklem tutulumu ve iki taraflı kalça protezine ne verecekler topla bakayım. %100 engellimiyim ben. azda olsa yürüyorum. taman nörojen mesane çakilir çile değil ama. meb. sınavı sayesınde işe girdim. zorlansamda çalışıyorum.

nörojen mesanede refleks ve istemli kontrol yok ise yüzde 60 diyor merak ettiğim sizdede aynımı yoksa farklı mı ? bende bu şekilde rahatsızlık yani mesanenin refleksi istemli kontrolü yok geçmiş olsun arkadaşım iş hayatında başarılar umarım hayatın güzel olur sağlıklı kal....

Bende de nörojen mesane var ,idrarı hissediyorum fakat tam boşalma olmuyor, o yüzden sık sık idrara cıkmak zorundayım, uzun süre dışarda kalacaksam tak yapıyorum ,ürodinamide doktor birşeyler yazdı kademeye göre rapor oranı yükseliyor bana nörojen mesaneden %30 verdiler.

Nihayet devlet hastanesindeki heyet işi bitti top ankara da

Selam arkadaşlar bugün uzun bir maratondan sonra heyet işlemlerimin ilk etabını bitirdim ve sizlerle paylaşmak istedim.

uzun sürme sebebi ise bütün tetkiklerimi rahatsızlıklarımla ilgili raporlarımın hepsini yeniden yaptırdım ve rahatsızlıklarımı raporlarla belgeledim

sizlerede önerim şudur doktorların karşısına manken gibi çıkmayın yoksa pek birşey yazmıyorlar mesela şuna şahit oldum nöroloji doktoru benden önce yaşlı bir amca aldı bende o esnada içerdeydim elinde rahatsızlığı ile ilgili herhangi yapılan tetkik rapor mevcut değildi ama belliki rahatsızlığı ağırdı kısa adımlarla zorla yürüyordu buna rağmen hiçbişey yazmadılar

.Bu noktada yaptırdığım tetkiklerin faydasını gördüm. Benden yaptırdığım tetkiklerin aldığım raporların birer nüshasınıda isteyip heyet evrakına eklediler umarım ankara kırpmadan yollar şimdi
Sıra ANKARA da son durumuda yine gelince sizlerle paylaşacağım sağlıcakla kalın...

Rahatsızlığınız nedir ne gibi tektikler yaptırdınız ne oranda rapor aldınız?

omurilik ameliyatlısıyım nörojen mesane nörojen bağırsak sol ayakda uyuşukluk sağ ayakda 3 cm incelme kuvvetsizlik ve his kayıpları toparladığım belgeler ise şunlardı ilk ameliyat olduğumda hastane çıkış özeti ve patoloji raporlarım anal emg ve ayaklar ve kaslar için emg birde ürodinami sonuçlarım bunun yanı sıra doktora kendimi ve şikayetlerimi düzgün bir şekilde anlatmamla işi halletik... nörojen mesane için yüzde 60 nörojen bağırsak çıkarılan kitle ile ilgilide yüzde 30 yazıldı...

Doğuştan Q35.0 spina bifida+N31.0 Nörojen mesane rahatsızlığım var ve ayrıca böbreklerde reflü var..Günde 4-5 defa tak kullanıyorum...Hacettepe Üniversite Hastanesinin vermiş olduğu raporda herhangi bir özürlülük oranı yazmıyor.Acaba rahatsızlık durumuma göre bu oran yüzde kaçtır aynı zamanda bu oranı nasıl rapora ekletebilirim.??cevabınız için şimdiden teşekkürler.

casmaran;

nörojen mesane bende de var kurul yaptırdığın ürodinami gibi sonuçlara bakarak ve diğer artı rahatsızlıklarına bakarak yüzde yazıyor bende yüzde 60 oran....

Nörojen mesane için:

Tablo_4.3.png

Nörojen mesane

Ben mesane genişletme ameliyatı oldum şu anda tak yapıyorum birde tip 1 şeker hastasıyım özürlü raporu için başvurdum şekerden yüzde 40 Nörojen mesaneden 25 verdiler toplamda yüzde 55 oldu Bu doğrumu itiraz edimmi herkese tşk.

Bugün heyete girdim doktor aşırı aktif mesaneye bağlı üriner inkontinans mevcut tedaviye verdiği yanıt( +) oran % 25

Eserin benim babamda girdi ama 24 Olcam raporu

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OturanBoğa

Şu cinsel fonksiyondan oran yazacak babayiğit doktor daha görmedim.
Benim nörojen mesane + anal inkontinans var 40+40 = 60 şeklinde verebiliyorlar.
Eğer yıllarca tak sonda kullanıyorsanız ürodinami bile yapmaya gerek görmüyorlar :)

Üst Alt