Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörojen mesane sorunum var. TAK yapmam gerekiyor mu?

griezman333

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum.
rahatsızlığımı anlatayım size ben 10 yıldır nörojen mesaneyim idrar çıkarmada zorlanıyorum bazen ıkına sıkına falan çıkıyor biraz kalıyorm tuvalette ama rahatlıyorum neticede ama içeride kalıyormuş biraz. neyse bana tak önerdi doktor ama çok canım yanıyo takarken bir kaç sefer tek başıma denedim ama yapamadım ilerleyemedim ilerletmektende korktum açıkcası ama doktor vs hemen taktı sorunsuz. ben bir türlü beceremedim ayrıca bu arada ben herhangi bir kaza geçirmedim başka herhangibi bir rahatsızlığımda yok. birdenbire oluşan bir hastalık bu zamanda mesane performansı düştü şimdi sorum şu

1- bu takın acısını nasıl giderebilirim daha acısız hale getirebilirim?
2- bu durum bir engelli raporuna falan sebebiyet verir mi? yani vücudum sağlam yürümede falan sıkıntı yok sadece mesane çalışmıyor kaza falan da yapmadım.

Bendede aynı sorun var ve maalesef tak yapamıyorum şu yüzden, o kısma bişey değdi mi çekirge gibi zıplıyorum ama fazla sürdürülemez doktor mecbur narkoz uçlu tak kullanacaksın dedi
griezman333, lioresal kullanıyormusunuz gevşetebilir ancak bu seferde sık sık idrar kaçırma olabilir birde purınol kullanın bence 3 günde 1

ben aslında herhangi bir ilaç kullanmadım bugune kadar. ben zorlanıyorum ama bir süre sonra idrardaki tazyik artıyor biraz olsun yapıyorum ama düşük miktarda bende mesanede idrar kalmaması için az sıvı alıyorum o sıvıyı çıkarmadan başrka bri şey içmiyorum, mesela yarım litre su içtim kafadan düşünüyorum 3 5 tuvalete gidişte çıkıyor anca saatte bir gidiyorum tuvalete gelmese bile böylece içerideki sıvı azalıyor sonra çay falan içiyorum yani içeriyi şişirmiyorum pek, bunuda sonda takmamak için kendim düşündüm sonda berbat bişey çok can yakıyor.

griezman333, idrar yapmamak için az su içmek olurmu kendi tahayyülünüzle götürmeyin bu konuyu çok önemli, OturanBoğa, nın bu konu hakkında çok şey bildiğini düşünüyorum

Merhaba
Tak sonda konusunda tam olarak bilgilendirilmediğinizi düşünüyorum. Tak sondayı açmadan önce içindeki su paketini sıkarak patlatın ve 2 dakika kadar içindeki suyu çalkalayarak hareket ettirirseniz sondanın üzerindeki kayganlaştırıcı madde sondayı yapma esnasında kaygan olacağı için acı vermez. Yalnız bir iki sefer alışıncaya kadar zor olabilir. Dikkat edeceğiniz tak sondanın sterilliğin bozulup enfeksiyon kapmamanız için kesinikle el değdirmeden yapmaya çalışın. Doktorunuz söylüyorsa Tak yapmazsanız kalan idrar enfeksiyon olmasına sebep olur.Daha ciddi sorunlarla uğraşırsınız.

Üst Alt