Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nörojen mesane var, TAK yapıyorum. Askerlikten muaf olur muyum?

griezman333

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
10 yıldır nörojen mesane hastasıyım ancak herhangi bir kazageçirmedim yürümemde bir aksama ya da başka türlü sıkıntım yok. Sadece idrar yapmada zorlanıyorum. Ondada tak yapıyorum,
bu durum askerlik muafiyeti sağlar mı?

Bende doğuştan nörojen mesane hastasıyım böbreklerimi yedi bitirdi. 2012 de böbrek nakli oldum 1 ay sonrasında askere çağrıldım almadılar. Ama nakilliyim diye almadılar nörojen mesane mantıken bence problem çıkarmaz yanınızda bulundurduğunuz sürece askere alırlar diye düşünüyorum.

"Genel vücut ve böbrek fonksiyonlarını bozmayan, tıbbi ya da konservatif tedavilerle düzeltilebilir olduğu ortaya konmuş idiyopatik ya da nörojenik gece işemeleri dahil işeme fonksiyon bozukluğu" muafiyete neden olmaz.

Şu durum ise muafiyet nedenidir: "En az beş aylık tıbbi ya da konservatif tedavilerle düzeltilebilir olmadığı ortaya konmuş idiyopatik ya da nörojenik gece işemeleri dahil işeme fonksiyon bozukluğu, bu tanılarla ve genitoüriner ağrı sendromları ağrı tanısı ile tekrarlayan botilinum toksin enjeksiyonlusu veya mesane pili (sakral nöromodülasyon) implantasyonlusu."

Üst Alt